Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Sorry ale strasne vymyslas stale :D
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 17:44:41
017
ja viem :lol: , ale čo už, nechcem kúpiť niečo s čím nebudem spokojný, možno nakoniec nekúpim nič a bude to najistejšie :)
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 17:52:17
02
Tak.
Jazdi na tom čo máš a užívaj si to ;)
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 18:10:39
03
Lubik jasné, užívam, aj keď momentálne sa asi pár dní nebude dať, tak zas vymýšľam somariny :)
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 18:42:19
00
Zajtra to vraj pôjde ;) podľa SHMU
Dobré to máš. Kolesá vymeň až keď ich zoderieš :)
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 18:44:36
00
arrow_leftKristina napísala:
Mýliš sa. Kazeta CS-HG80 SLX má 3 najväčšie pastorky na Alu unášači. 5 pastorkov nitovaných dohromady a 11 a 13z sú na voľno, ale tie ti orech nepoškodia ani keby bol Alu.

a) Nuz, ako myslis .. pozri si imrov orech. Je tam vidno, ze orech je nacaty poslednymi 7 pastorkami . Cize to co pises nesedi :) .. druha vec je, ze nity sa zvyknu povolit a keby aj nie, tym, ze su tam ocelove zuby z pastorkov, aj tak to dokaze zahryznut. Staci trosku viac tlacit na pilu. Co mozno bude tento pripad.
b) Na nete je toho spustu, ze aj 11z pastorok si celkom rad kusne do orecha. O 13z ani nehovorim :) viz. http://www.austinbike.com/index.php/repairs/114-repair-servicing-a-dt-swiss-hub
alebo iny
http://forums.mtbr.com/attachments/wheels-tires/1042352d1452672921-gouged-freehub-when-time-replace-gouges.jpg
A tuna dokonca pozeram, ze ani AC ABG nestaci http://twentynineinches.com/wp-content/uploads/2010/11/AC_fin_5.jpg /ale posledne 2 nie/

A v podstate naco sa vlastne namaham, si si ani nedala namahu ten orech pozriet, su na nom jasne stopy aj po poslednych 2 pastorkoch /nie, vobec nie je poskodeny :)/, takze si pis co chces :D
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 18:51:32
00
arrow_leftimro1 napísal:
Asi je v tomto lepšie mať oceľový orech. Ktoré značky, vlastne robia náboje s takýmito orechmi? Viem, že Hope robia aj al aj oceľ.

Novatec - orech je lacny a vydrzi. Ale len ten orech, zbytok sa rozpadne :lol:
Spank - naboj moc lacny nie je, je hlucny a orech stoji okolo 70e (shimano)
DT Swiss - da sa este asi zohnat , neviem ci to je original DT,alebo co, ale stoji 100$ + postovne a clo, co som naposledy videl (z USA), tusim ale verzia ratchet (aj ked, neviem teraz ci su rozdielne verzie a nechce sa mi patrat)
Mavic - mal by sa dat zohnat aj na novy ITS-4
Hope - ako si pisal
ostatne znacky neviem
Ale mozes to poriesit pavukoidnou kazetou, alebo vymenou za orech xD a prislusnou xD kazetou :) V podstate problemu su aj tak prve 5 pastorky (na 9sp), zbytok sice moze urobit vryp, ale nebude sa moc sirit. Da sa to v podstate povazovat len za kozmeticky detail. Ledaze by si s oblubou rval do kopca na malej pile male pastorky na stojaka, to by potom uz mohol byt problem.
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 18:58:53
01
arrow_leftlto napísal:
a) Nuz, ako myslis .. pozri si imrov orech. Je tam vidno, ze orech je nacaty poslednymi 7 pastorkami . Cize to co pises nesedi :) .. druha vec je, ze nity sa zvyknu povolit a keby aj nie, tym, ze su tam ocelove zuby z pastorkov, aj tak to dokaze zahryznut. Staci trosku viac tlacit na pilu. Co mozno bude tento pripad.
b) Na nete je toho spustu, ze aj 11z pastorok si celkom rad kusne do orecha. O 13z ani nehovorim :) viz. http://www.austinbike.com/index.php/repairs/114-repair-servicing-a-dt-swiss-hub
alebo iny
http://forums.mtbr.com/attachments/wheels-tires/1042352d1452672921-gouged-freehub-when-time-replace-gouges.jpg
A tuna dokonca pozeram, ze ani AC ABG nestaci http://twentynineinches.com/wp-content/uploads/2010/11/AC_fin_5.jpg /ale posledne 2 nie/

A v podstate naco sa vlastne namaham, si si ani nedala namahu ten orech pozriet, su na nom jasne stopy aj po poslednych 2 pastorkoch /nie, vobec nie je poskodeny :)/, takze si pis co chces :D

Pletieš hrušky z jablkami len aby si mal pravdu :D Ešte raz si prečítaj môj príspevok. Reagovala som na tento tvoj link http://forums.mtbr.com/attachments/drivetrain-shifters-derailleurs-cranks/909342-deore-slx-xt-groupset-dsc01018.jpg. Pokiaľ mi chceš tvrdiť, že na ňom bola kazeta SLX CS-HG80 tak sa môžem iba usmiať :) Tie linky čo si dal potom ukazujú orechy ktoré mali kazety so všetkými voľnými pastorkami. Hlavne ten predpotopný DT Swiss orech :) Absolútne však nevieš aký silný alebo ťažký bajker na nich jazdil a ani ako dlho. Ale popísali sme si :)
A nenamáhaj sa prosím ťa. Nechcem ťa mať na svedomí ak ti praskne žilka :)
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 19:49:52
01
arrow_leftLubik napísal:
Zajtra to vraj pôjde ;) podľa SHMU
Dobré to máš. Kolesá vymeň až keď ich zoderieš :)

Možno by šli rovno na výmenu s komplet bajkom :), určite sa na tom ako to je jazdí dobre, no s nejakými úpravami by to bol trochu lepšie a najmä na tých bezdušiach, no čas ukáže...vďaka všetkým, čo sa vyjadrili za rady a názory :)
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 20:16:49
00
najprv prestup na bezdušaky a potom rieš nove kolesa , je to daleko lacnejšie riešenie vpred :P
a ked už chceš lepčie tie moje AC wide su zatial docela fajn, za mna spokojnosť. tuhe lahke a široke. pekne pukaju :D a orech dobre poriešený
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 20:27:01
00
bezduše jazdím už 2 roky a gumy jazdím tak 2,3-2,4" a na tých ráfoch 22,5 mm to nie je celkom ono :)
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 20:35:09
00
mam rovnake zdvihy a jazdím 2-2,2 max ved Xm bike nepotrebujes EN gumy :D
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 20:41:17
00
Keď myslíš, čo všeličo nepotrebujeme a chceme :) , možno nepotrebujem ani taký bike, ale chcel som a tak isto aj s gumami, proste radšej budem jazdiť ťažšie gumy ktoré ma podržia, ako nejaké papiere. Voľba je na každom, ja som sa rozhodol takto, jazdím pre radosť a nie na čas, takže mi to nevadí :)
Zobraziť komentár 17.09.2017 - 23:19:56
00
arrow_leftimro1 napísal:
Mňa by zaujímalo, ako je na tom pevnostne orech na DT 350 tkách? Dnes som menil plášte a pozrel som sa aj na orech, no ten na 1900 teda nič moc, fakt je dosť mäkký, ak by mal byť taký istý aj na 350 tak by som sa asi radšej pozrel po niečom inom . Bola na tom kazeta SLX 10 sp

Na 350 mám orech 2,5 roka v cca podobnom nemennom stave (možno v o niečo lepšom stave), kazeta ide dolu bez problémov, nič som nepilníkoval, zárezy na neprehlbujú. Ale mal som len XT 10sp kazetu. Teraz mám Sunrace MX8 11sp, tak uvidím, tam je bez unášača na priamo navyše jeden väčší pastorok - 19z namiesto 17z čo môže teoreticky robiť problém. No a tvoja SLX 10sp kazeta má na unášači len najväčšie 3 pastorky, preto na hliníkový orech nepatrí...

Kristina Myslím, že SLX kazeta poškodí hliníkový orech rovnako napriek tomu, že sú stredné pastorky znitované, proste nie sú na unášači. Síce sa samostatne nepretočia, ale do hliníka pôjdu ako nôž :) Ale viem, že si reagovala na obrázok orecha, kde fakt nebola SLX kazeta :lol:
Zobraziť komentár 18.09.2017 - 00:25:53
01
No mal som to originál ako som kúpil bike, keď tam tá SLX kazeta nepatrí, tak to mal výrobca vedieť...ale jasné cena a im to je asi jedno a nad takýmto niečim sa asi nezamýšľajú. Al ak by som mal nové kolesá, tak si dám asi pozor akú kazetu tam dám. Mám doma ešte jednu jazditeľnú XT, tak by šla asi tá a potom niečo s väčším rozsahom. Rozmýšľal som aj nad tými Sunrace, no neviem či to s nimi nebude podobné. Teda ak chcem ostať pri 10 sp a trochu si polepšiť s rozsahom, tak sa mi to zdá najlepšia voľba.
Zobraziť komentár 18.09.2017 - 08:01:43
00
keyboard_arrow_up