Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tomtolc nepises ake mas plaste a netusim ake vrazdy jazdis ale ak si chces ulahcit slapanie prerob to na bezduse, vlozku pepis do zadneho kolesa a skus plaste tufo xc14 pred tym ako zmenis kolesa...
Zobraziť komentár 30.08.2023 - 17:58:23
01
vraždy nejazdim len nejake mieste traily zelene modre občas čierne ale žiadne zjazdy, skoky .... ale naposledy som šiel nejaky trail pred 3 mesiacmi 😅 teraz som jazdil skôr dlhšie XC vyjazdy a do konca roka už teren moc jazdiť nebudem
... v profile mam všetko - čo sa týka bicykla
- schwable nobby nic/wicked will mam momentalne 29x2,4"
Zobraziť komentár 30.08.2023 - 18:33:27
00
Nez menit cele kolesa, tak by som vymenil plaste za XC (rozumej lahsie s menej agresivnym vzorom) napr. tie tufo a tiez dal von vlozku (cca - 300g podla guglu) a mas hned pol kila dole na kolesach.
Zobraziť komentár 30.08.2023 - 18:52:04
02
tomtoylc kolko vazia samotne kolesa co mas teraz? ja teraz jazdim 2075g na XC - ano chcel by som lahsie, ale da sa.
ak niesu o moc tazsie tak je na tebe co chces - ci prehadzovat kolesa alebo len obutie. ci chces mat v zalohe kolesa. keby v sezone nejake rozbijes, mozes hned jazdit dalej kym sa rozbite opravi. tie XM1700 (necelych 1700g) su o takmer 150g lahsie ako M1900. ked tak by som siel do nich.

ale kludne mozes na zaciatok prehodit gumy - sprav bezdusaky - uz to dost pocitovo pomoze. ci ti to bude stacit. myslim ze to spravi pocitovo velmi vela. tufo je trosku taky extrem (650g) - odolnost je na xc v pohode - len som zistil ze je vykupena zvlastnou gumou ktora nemusi kazdemu sadnut. mne osobne sa zda ze bike stymi gumami dost poskakuje. jazdieval som dlhe roky ikon 2,35" a prisiel mi ovela komfortnejsi.
Zobraziť komentár 30.08.2023 - 19:52:26
02
diki za rady ... mam v plane ich odvážiť ale počitam že budu ťažšie ako 2075g
ja som vlastne len chcel skusiť duše + vložky (nahodil som ich asi po mesiaci, čo som kupim Neurona) ale je fakt, že to pridava 300g na koleso a to je už celkom dosť + cez cca 800-850 maju plašte ... aj keď nafukam na 2,0 psi tak to na ceste na tych plašťoch citiť

... asi spravím ako písete - prerobim na bezduše a do konca jesene kupim asi aj nejake XC plašte lepšie
akurat zeda 2,25 mi prídelu úzké, predtym (na starom DC bajku) som jazdil 2,3 a to mi prišiel dobry kompromis
... a možno buduci rok kupim aj druhý set alebo stavajuci predam a kupim tie XM1700
Zobraziť komentár 30.08.2023 - 20:06:49
01
tie 2.25 tufa maju okolo 60mm sirku. ikon 2.35" ma tiez 60mm. kludne pozri aj ardent race, alebo recon race 2.4. tie budu sice tazsie ale ten ubytok hmotnosti bude tak velky ze stale to bude citit ( k lepsiemu)
Zobraziť komentár 30.08.2023 - 20:19:46
10
Ešte tu máš variantu ze do predu dáš Wicked Will ktorý máš doma a dozadu kúpiš Racing Ralph 2.35 a ušetriš 40-50 eur na plášti. Ten predok nieje až tak rozhodujúci a mať tam trosku gripu nezaškodí.
Zobraziť komentár 30.08.2023 - 21:55:30
01
Tomtolc: tufo síce značí 2,25 ale je to skôr ako 2,35 -2,4. čím skôr sa zbavíš duší tým lepšie, o dosť ťa to odľahčí, 2x 300g je akože brutus :-) Nobby nic soft supertrail a wicked will speedgrip superground 2,4 jazdím na Suncycle karbon kolesách na Stumpjumperi a gúľa sa to slušne, ale je to taký stred, proste dobré a moc pohodlné na trail bike, ale nie sú to dáke nie rakety, ale zas daju sa stým ísť za sucha veľmi slušné paľby aj v enduro terene, len teda tiež s vložkou aspoň vzadu. Inak modrý nobby nic na predku bol celkom slušný hnoj - dobrý na zabitie v prachu a kamenoch - zrazu si len tak odcestoval pár krát, takže u mna na predku definitívne skončil. Oranžový NN je úplne iná guma. Tufáče xc14 vozím na hlinikových 2kg Rodi kolesách ale idú aj tak lepšie jak karbonove so schwalbe - tie tufáče mám na enduro HT na leto po meste a trailoch. Veľmi slušne sa čistia za mokra, nie sú nebezpečne šmykľavé na predku ako Ikon, Aspen a spol. , ale ako hovorím - aspoň dozadu musí ísť vložka, lebo inak sa stým nedá poriadne schredit pretože na vyššom tlaku sú potom jak basketbalka :-) ja pri 90kg a 25mm ráfkoch som vozil tlak 1,5 a 1,8 Bar na tufáče.
Zobraziť komentár 31.08.2023 - 00:49:12
10
tak som dnes važil tie moje DT Swiss LN370 kola
predné 2040g
zadne s orechom 1150g
plašte važia 730-780g

tak som zvedavý, zajtra budem už na bezdušiach, testovať budem piatok v M.Karpatoch
inak tlaky som nosil teraz 0,8 a 1,8 😄
+-0,2
Zobraziť komentár 03.09.2023 - 19:13:11
00
Tlaky 0,8 a 1,8? To akože zima a leto ? A predné koleso 2040g? ???
Zobraziť komentár 03.09.2023 - 19:58:35
00
preklep, samozrejme 1040g 😆 0,8psi vpredu 1,8 vzadu... predtym som mal 1,2 a 2,0 ale to mi už prišlo tvrdé, možno aj v spojitosti s tymi vložkami
Zobraziť komentár 03.09.2023 - 20:42:40
00
Ešte že tak. Som sa už naľakal normálne tej hmotnosti :) Tie tlaky sú trochu extrém, ale ja zas mám rád také bikové extrémy. 0,8 predok by som už vyzul, včera sa mi to takmer stalo pri 1,1, ale to som už mal len asi nejakú stratu tlaku, lebo sa mi nechce v kuse kontrolovať tie tlaky. Ale snažím sa voziť tak 1,3/1,6-1,7...je to málo, ale potom je to už strašne nedopružené. Insert moc nechcem, lebo zas ďalší krám na bike dávať. Ale možno budem musieť dozadu hodiť. Hodne prierazov som mal za posledné asi 3 mesiace. Minule som už aj na rovnom-pomalom-neklasavom Taipane knotoval ?‍♂️?‍♂️
Zobraziť komentár 03.09.2023 - 21:06:42
02
To mas rozdiel v tlakoch 1bar? To je nejake divne. Skus dat na predek aspon 1,5bar a dozadu 1,8 baru na tie bezduse, lebo seknuta patka je casto nezalepitelna...
Zobraziť komentár 03.09.2023 - 22:04:13
00
divne to možno je ale tie vložky (tannus armor) to dovoľujú v pohode, plašť to nežuje, ani pocitovo to nie je také mäkké ako čisla hovoria
za 3 mesiace som dostal fakt len jeden defekt keď som si nedal pozor a sekol plášť na skalách vo väčšej rychlosti na TBK 2 v M.Karpatoch (rafiku bez dotyku/poškodenia)
napriklad piatok som bol na OKO Trails a Mad Max uplne v pohode
každopádne teraz bez vložiek mam v plane isto vyšši tlak v predu

Brano ty jazdiš celkom extremy čo ťa sledujem ? tebe by sa ten insert hodil dozadu ... a ja uvidím
Zobraziť komentár 03.09.2023 - 22:28:00
01
Hlavne dávaj pozor pri nízkych tlakoch na ráfy. Máš hliníky a preto som sa pýtal, že či to jazdíš v zime, lebo v zime niekedy aby som sa dostal do lesa, tak jazdievam aj 0,6-0,8, potom sa mi to hore nechce fúkať, potom nejaký skok na traili sem-tam, rýchlosti samozrejme nižšie, ale hliníkový Roval Traverse som vzadu pochoval takým štýlom. Akože len mikro plastizácia materiálu vznikla, ale som ho aj tak vyradil už. Karbóny vedia odolať aj po rozrazení plášťa. Možno budem musieť ten insert dať, ale skôr len z dôvodu, že ja mám ten bike hodne taký neohrabaný čo sa týka zadnej stavby, takže veľa urobí tlak v kolese. Pri 1,8 už mám mega rozdiel v správaní biku medzi predkom a zadkom. Zadok mi strašne odskakuje, na veľmi pomalom rebounde je to potom zas mŕtve a nestíha to brať skaly, koreňovky a iných kamarátov ?‍♂️?
Zobraziť komentár 03.09.2023 - 22:42:09
01
keyboard_arrow_up