Bol som vemi zvedavy na trat tohto maratonu, kedze ohlasy tych co ho v minulosti absolvovali boli len priaznive. Realita nakoniec bola taka, ze mali pravdu a zaradujem si tuto trat do zoznamu The best Of, kde uz tronia trate z Partizanskeho, Stranav a Visegradu. Boli tu vsetky typy ciest a povrchu tak akurat namiesane, vratane "turistiky".Proste super, ziadne extremnosti, ale zas ani ziadna prechadzka ruzovym rajom. Odjazdit 4 koliecka, to nechapem ludze moji jak to zvladate. Ked uz sa tu objavilo znamkovanie tak sa pridam, cize trat na 1 s hviezdickou. Jaj a skoro som zabudol-znacenie. To tuna nema obdoby. Naozaj by sa sem mali z inych takychto podujati chodit ucit ako sa znaci trat. Prinosom bolo, ze trat bola jednoznacne znacena len na zemi, takze sme cumeli len pred seba a nemuseli sa obzerat a hladat faborky po stromoch. Znacenie bolo vyrazne viditelne - dostatocne velke aj pre starsie generacie

. Super boli pouzite pigtogramy, krizik kam sa nemalo ist a vykricnik predtym kde sa malo brzdit, no a este aj sipky, ktore boli nakreslene vzdy do obluka kam sa malo zabocit - ... no fakt .. komfort nad komfort. A znacenie bolo vsade tam kde malo aj byt !!! Je sice rozdiel vyznacit takto 27km okruh a trate dlhsie, kde sa nejdu okruhy, ale aj tak sa musi ocenit dolednost usporiadatela.
Celou cestou po trati som si vravel, ze ked to dokoncim bez defektu, alebo sa pripadne nezrebrim (co nezvyknem), tak ma dnes uz nic nenaserie, cely den a aj dalsie si budem chrochtat blahom ako som si ja dnes dobre zajazdil. Inac o defekt som si rikal cely cas, vzhladom na kamenitost istych usekov, hlavne zjazdov a rychlost akou som to tam valil, ako vzdy. Ale spoliehal som sa okrem ineho aj na 4atm (ci co mi to ten moj Bulharsky manometer ukazuje) v mojich kolesach, co sa mi stalo nakoniec aj osudne. Lebo co cert nechcel, v zaverecnom druhom kole v poslednom fantastickom zjazde asfaltkou pri rychlosti 68.6km/h (rychlejsie som v zivote na
biku nesiel, prisaham) som z revom "bachaaaaa" obiehal trojcelnnu rodinku, iduc pekne vedla seba a tak zaberajuc skoro cely pruh, cez stred cesty kde cihala nejaka nerovnost ktora vyvolal nie velky tlmeny naraz, ale zrejme dostatocny na to, aby som po asi 100m zistil ze mam prazdne zadne
koleso a na vlastnej kozi vyskusal ako sa dobre korculuje po kruhaci s prazdnou pneumatikou. Za kruhacom som svihol
bike na zem hore
kardanom ze ide sa menit dusa. No potom som sa zhacil, ze ci mi nesibe vsak mam do ciela pol kilometra (v skutocnosi takmer kilometer) a podho bike na
kolesa a ide sa na rafiku,
plast aj tak ma po 2tis.km uz dezen po zenite tak ho ozeliem az bude dokatovany. Nakoniec sa mi aj takmer podarilo splnit normu, ktoru mi tuna dal "Jezus" ktorou bol cas 3:40, oficialny cas mi namerali 3:43 aj nejake sekundy.
V cieli som len ziral-svedsky stol-post pretekova obcerstvovacka. Fakt to padlo dobre.
Po case, ked som sa prebral z mrakot, vydal som sa na skusy do sprch - bude voda , nebude, tepla, studena, fronta ? hmm. Ale co nasledovalo, to som necakal. BENATKY. Komplet vytopena chodba aj s vestibulou.To sa len tak nevidi. Ale hlavne, fronta nebola a voda tiekla taka, ze stacilo pustit len cervenu a tiekla voda spravnej teploty, no ja tuto B.Stiavnicu zboznujem

.
Nenastvalo ma ani to cakanie na jedlo, lebo som si za to mohol sam, mal som ist tam skor do radu a nie o hodinu po dojazde, kedy len co som sa postavil do rady, vydavajuci zmizli aj z hrncami a hodinu som ich nevidel. Ale nakoniec trpezlivost bola ocenena. Inac, tento maraton mozem smelo oznacit za podujatie s najlepsim pomerom cena/vykon co som doposial absolvoval,
vztahujuc na to, ze za 13E co vselico mi bolo poskytnute, aspon to zhrniem:
+pocasie
+trat
+znacenie
+dojazd
+sprchy
+obsah igelitky
+umyvanie bikov
+jedlo
Jedina blamaz bolo to nestastne vyhlasovanie vysledkov, aj same o sebe a aj skombinovane s cakanim na jedlo tam, kde som videl velke ha male o. No a tombolu uplne posrali, lebo som zas nic nevyhral a tradicne povytahovali cisla o 2 vyssie a nizsie ako bolo moje, toto sa opakovalo tento rok uz niekolky krat, takze v zaujme zachovania mojho dusevneho zdravia asi prestanem zostavat na tomboly, i ked tuna, zas jedno velke plus, sa s tym neparali a vyhlasovali sa vysledky celkom skoro a tym padom aj tombola, takze sa jej nedalo uniknut. No co co uz. Ale uvidime sa zas o rok. Nie ze to zrusite, halooo, pocujete ma tam v B. Stiavnici,
neopovazte sa !!!Dakujem.