Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja si prosim BBB bielu flasu na ktorej som mal este napisane svoje cislo (763)- po tom ako som si do druheho kola vymenil prazdnu flasu za plnu darovali mile tetusky z obcerstvovacky moju flasu inemu pretekarovi kt tu svoju stratil v zjazde. Dufam ze mu posluzila :) ... Mozo to bol nejaky dlhan ktory v case ked sme po ukonceni celej srandy v podobe statia vo fronte na NIC :D a pocuvania kto vlastne vyhral (vidno nebolo kvoli billboardu) bol stale na trase a po prichode ho cakala prazdnota... Tym ktorim som nemohol zatlieskat pri dojazde kedze po konci tomboly nebolo uz velmi co riesit a cesta dlha skladam respekt cez forum (ste borci ja by som to 4 krat nesiel ... iba keby mi dali veeeelmi vela bodov :D ). Teren sa mi moc nepacil ... kamene ma pekne vytriasli a v stojkach potrapili a co hlavne chybali singlace. Siroka cesta okamenovana a pritom neverim ze v okoli BS singlace niesu... (cital som sice diskusiu vyssie a chapem preco k zmene nedoslo no nabuduci rok na ten POSLEDNY chceme singlace :!: ) Dalsi detail- PONOZKY... nemam proti ponozkam nic. Fakt su super. Hrejive ... atd. ale som zastanca triciek. (tie co mali organizatori by boli perfektne normalne som chcel nejakeho z nich ovlait kamaratovou meridou a tricko si vziat :mrgreen: meridu by som mu nechal)

Vyletik pekny. Internat hrozny. Trat kamenista. Voda studena. Jedlo chutne (najma v pizzerke nedaleko centra ktora nam svojou vynikajucou pizzou a mladou milou servirkou sprostredkovala hodnotny gastronomicko- esteticky zazitok :) )...

Sta by povedal Drotar: 2
Zobraziť komentár 02.08.2009 - 19:40:10
00
Maraton super :)
sice profil mi dost nesedi ale da sa... hlavne by to chcelo full-a a nie HT ach :(
Sprchy mi nechybali nejak som si zvykol sprchovat sa spolu s bikom, ak sa da na wap-ke prepnut jemnejsi rezim je to ok, hrsie je to ked je neprepinatelna vtedy je to dobra masaz :D
Zobraziť komentár 02.08.2009 - 20:39:38
00
..

Prílohy:

DSC_0011.jpg
DSC_0011.jpg 130.26 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

DSC_0067.jpg
DSC_0067.jpg 159.5 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

DSC_0113.jpg
DSC_0113.jpg 136.46 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

DSC_0166.jpg
DSC_0166.jpg 73.04 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.08.2009 - 22:43:29
00
vyborne to bolo organizatorom vdaka.

start: s tym uvodnym stuplom sa asi treba zmierit uz ma ani neprekvapil. na druhej strane by potesilo keby sa netlacilo v stope ale to nie je nieco co vedia organizatori ovplyvnit.

blaticko a mokre kamene v prvom lesnom vyslape exkluzivne. zjazdy tazke ale aj tak na HT prezitelne :)

zvaznice nam pekne zarastaju oproti minulym rokom zosinglovateli co je len a len dobre...

1y augustovy tyzden patri Stiavnici o rok sa vidime.
Zobraziť komentár 02.08.2009 - 22:53:58
00
Bol som vemi zvedavy na trat tohto maratonu, kedze ohlasy tych co ho v minulosti absolvovali boli len priaznive. Realita nakoniec bola taka, ze mali pravdu a zaradujem si tuto trat do zoznamu The best Of, kde uz tronia trate z Partizanskeho, Stranav a Visegradu. Boli tu vsetky typy ciest a povrchu tak akurat namiesane, vratane "turistiky".Proste super, ziadne extremnosti, ale zas ani ziadna prechadzka ruzovym rajom. Odjazdit 4 koliecka, to nechapem ludze moji jak to zvladate. Ked uz sa tu objavilo znamkovanie tak sa pridam, cize trat na 1 s hviezdickou. Jaj a skoro som zabudol-znacenie. To tuna nema obdoby. Naozaj by sa sem mali z inych takychto podujati chodit ucit ako sa znaci trat. Prinosom bolo, ze trat bola jednoznacne znacena len na zemi, takze sme cumeli len pred seba a nemuseli sa obzerat a hladat faborky po stromoch. Znacenie bolo vyrazne viditelne - dostatocne velke aj pre starsie generacie :wink:. Super boli pouzite pigtogramy, krizik kam sa nemalo ist a vykricnik predtym kde sa malo brzdit, no a este aj sipky, ktore boli nakreslene vzdy do obluka kam sa malo zabocit - ... no fakt .. komfort nad komfort. A znacenie bolo vsade tam kde malo aj byt !!! Je sice rozdiel vyznacit takto 27km okruh a trate dlhsie, kde sa nejdu okruhy, ale aj tak sa musi ocenit dolednost usporiadatela.
Celou cestou po trati som si vravel, ze ked to dokoncim bez defektu, alebo sa pripadne nezrebrim (co nezvyknem), tak ma dnes uz nic nenaserie, cely den a aj dalsie si budem chrochtat blahom ako som si ja dnes dobre zajazdil. Inac o defekt som si rikal cely cas, vzhladom na kamenitost istych usekov, hlavne zjazdov a rychlost akou som to tam valil, ako vzdy. Ale spoliehal som sa okrem ineho aj na 4atm (ci co mi to ten moj Bulharsky manometer ukazuje) v mojich kolesach, co sa mi stalo nakoniec aj osudne. Lebo co cert nechcel, v zaverecnom druhom kole v poslednom fantastickom zjazde asfaltkou pri rychlosti 68.6km/h (rychlejsie som v zivote na biku nesiel, prisaham) som z revom "bachaaaaa" obiehal trojcelnnu rodinku, iduc pekne vedla seba a tak zaberajuc skoro cely pruh, cez stred cesty kde cihala nejaka nerovnost ktora vyvolal nie velky tlmeny naraz, ale zrejme dostatocny na to, aby som po asi 100m zistil ze mam prazdne zadne koleso a na vlastnej kozi vyskusal ako sa dobre korculuje po kruhaci s prazdnou pneumatikou. Za kruhacom som svihol bike na zem hore
kardanom ze ide sa menit dusa. No potom som sa zhacil, ze ci mi nesibe vsak mam do ciela pol kilometra (v skutocnosi takmer kilometer) a podho bike na kolesa a ide sa na rafiku, plast aj tak ma po 2tis.km uz dezen po zenite tak ho ozeliem az bude dokatovany. Nakoniec sa mi aj takmer podarilo splnit normu, ktoru mi tuna dal "Jezus" ktorou bol cas 3:40, oficialny cas mi namerali 3:43 aj nejake sekundy.
V cieli som len ziral-svedsky stol-post pretekova obcerstvovacka. Fakt to padlo dobre.
Po case, ked som sa prebral z mrakot, vydal som sa na skusy do sprch - bude voda , nebude, tepla, studena, fronta ? hmm. Ale co nasledovalo, to som necakal. BENATKY. Komplet vytopena chodba aj s vestibulou.To sa len tak nevidi. Ale hlavne, fronta nebola a voda tiekla taka, ze stacilo pustit len cervenu a tiekla voda spravnej teploty, no ja tuto B.Stiavnicu zboznujem :P .
Nenastvalo ma ani to cakanie na jedlo, lebo som si za to mohol sam, mal som ist tam skor do radu a nie o hodinu po dojazde, kedy len co som sa postavil do rady, vydavajuci zmizli aj z hrncami a hodinu som ich nevidel. Ale nakoniec trpezlivost bola ocenena. Inac, tento maraton mozem smelo oznacit za podujatie s najlepsim pomerom cena/vykon co som doposial absolvoval,
vztahujuc na to, ze za 13E co vselico mi bolo poskytnute, aspon to zhrniem:
+pocasie
+trat
+znacenie
+dojazd
+sprchy
+obsah igelitky
+umyvanie bikov
+jedlo

Jedina blamaz bolo to nestastne vyhlasovanie vysledkov, aj same o sebe a aj skombinovane s cakanim na jedlo tam, kde som videl velke ha male o. No a tombolu uplne posrali, lebo som zas nic nevyhral a tradicne povytahovali cisla o 2 vyssie a nizsie ako bolo moje, toto sa opakovalo tento rok uz niekolky krat, takze v zaujme zachovania mojho dusevneho zdravia asi prestanem zostavat na tomboly, i ked tuna, zas jedno velke plus, sa s tym neparali a vyhlasovali sa vysledky celkom skoro a tym padom aj tombola, takze sa jej nedalo uniknut. No co co uz. Ale uvidime sa zas o rok. Nie ze to zrusite, halooo, pocujete ma tam v B. Stiavnici,

neopovazte sa !!!Dakujem.
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 02:04:00
00
Za krásny zážitok na trati odpúšťam usporiadateľom všetko zlé. Rad na jedlo a pitie, každý zvlášť, než sa človek napil ( skoro som v tom rade odpadol) išiel opäť do radu. Chýbalo mi občerstvenie po dojazde, aspoň hlt vody, super umiestnené wapky hneď za cieľom, dali sme do poriadku bicykle a mohli sme sa starať sami o seba.
Trať nemeniť, nádhera, štart na 60km oddeliť od 30km. Vykýblil som sa kúsok za štartom v 2 kole na trávnatom zjazde, jediný rygol, v prvom kole som ho videl, v druhom som na neho zabudol, vyletel so do vzduchu s mäkkým dopadom na trávu, ďakujem jazdcom za mnou za účasť a dotazy, či som v poriadku, v cieli som márne hľadal lekára ( som už zrejme na starobu slepý).
Do Banskej Štiavnice príjdem na budúci rok aj s rodinou, je to pretek pre divákov a po pretekoch možnosť relaxu v krásnych jazerách. Chodievali sme na Richňavské jazerá s rodičmi na prázdniny pred cca 40 rokmi, bol som zvedavý, ako sa to tu zmenilo a je tu stále nádherne.
To natáčanie kamerou pôjde na CD napáliť,alebo bude z preteku šot na stránkach preteku?
Rasťo
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 06:51:06
00
Chýbalo mi občerstvenie po dojazde, aspoň hlt vody, ... v cieli som márne hľadal lekára

Rasťo, v cieli bola pre účastníkov občerstvovačka, o ktorej sa "obor " (vyššie) vyjadril, že bola ako švédsky stôl. Neviem presne, čo všetko tam bolo, ale voda určite, desiatky litrov vody, plus ovocie (banány, pomaranče, melóny, citróny...), tyčinky a ďalšie. Lekári samozrejme v cieli boli tiež, dvaja, na dispečingu, mali plné ruky práce s odreninami, kmitali až sa im z kečky parilo. Faktom však je, že ich pracovisko nebolo označené. Napravíme.
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 07:01:44
00
mozem potvrdit.
bol som cakat dlhanov na trati a ked sme s braskom dosli do ciela stale tam ten plny stol bol a doplnil som tekutiny, po opytani, lebo uz som bol prezleceny v civile, v pohode som sa mohol obsluzit........
bolo to priblizne o tristvrte na styri.

Dakujem za tradicny maraton.
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 07:18:28
00
Tak vidíte, ako som slepý, preletel som cieľom a hor sa umývať bicykel, stoly som videl, len som si myslel, že je to pre tých, čo pokračujú v preteku a nie pre tých, čo už došli. Mal som to dosť pomýlené. Ľakeť aj členok nie je zahnisaný, som O.K., pripravený ísť opäť na trať.
Ešte raz vďaka za neskutočný zážitok a balzám na dušu za kľud v mieste štartu a cieľa. Nie som proti hudbe, ale po pretreku mi ozaj bodol kľud. :)
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 07:44:06
00
Vďaka Kukla za fotku, snažím sa po nútenom zosadnutí z bicykla nastúpiť a nedarí sa v kopci. RAsťo :P
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 07:48:54
00
Bol to môj prvý ročník.Tešil som sa a preto som prišiel ešte večer.V noci spŕchlo dosť intenzívne.Ráno sa však moja obava rozplynula už pri presune na štart.Bolo krásne,slnečno a tak som sa prihlásil na strednú trať.Pri pohľade na lepiacu súpravu v igelitke som sa pousmial.Snáď to nie je znamenie? A bolo.Štart dole kopcom prebehol bez väčších koplikácií a prvý výjazd bol už samozrejme upchatý.Prvé kolo som si užil.Krásne lesné výjazdy,široké zjazdy,lesné pasáže,šotolina,cestný úsek.Jednoducho podľa môjho gusta :lol: .Nie som rýchly ako chrt.Prvé kolo za 2:01 a s víziou poznania, šup do druhého.Avšak už prvý výjazd sa zmenil na výšľap a ja som pochopil,že mi došlo :| .Najbližší buffet o 12km.Neskutočne som sa trápil a pohľadom nepríčetného doprevádzal okolo mňa letiacich bikerov-ky.Nekonečne dlho ale predsa.Bufet :shock: .Tlačil som do seba postupne všetko zo všetkým a vysľopal 1 liter ionťáku.Ako keby sa išlo o najlepšieho bufeťáka.Postupne som pociťoval prílev energie a tak pokračoval ďalej.No asi po 5km som pocítil búrku v bruchu.Bola taka rýchla a intenzívna,že som to ledva stihol v lesíku :oops: .Ani najbližšie prechádzajúci biker nemal papier a tak som sa poobzeral po nejakom lopúchu.No najviac to bolo tak na jahodový list.Nastala chvíľka beznádeje.Meg Giver by to predsa zvládol :idea: .A tak som vsadil na klbká čerstvo natrhanej trávy.Opláchol som sa zostávajúcim ionťákom a s predstavou zdolanej prekážky som sa vydal na posledné kilometre.Nič horšie ma už nečaká.A predsa.V tom kamenistom zjazde som predbehol dvoch bikerov a najbližší asfaltový výjazd som absolvoval na ráfiku.Prvý defect a 5 km pred cielom nepoteší :mrgreen: .No,čo už.Tasím náhradnú dušu,idem do toho a pohľadom doprevádzam predbiehajúcich bikerov.Podarilo sa ,sadám na bike a vchádzam do posledného šotolinového výjazdu.Mal som toho dosť a tak už po kilometri začali halucinácie pri pohľade na zadné koleso.Druhý defect som si nepripúšťal,no bola to realita :shock: .Zosadám z biku a tlačím.Dochádza ma biker s vrkočom.Záchranca.Má dušu :lol: .Daroval,idem mu pivo.Posledná výmena,posledné kilometre,dojazd do cieľa.Aj takto môže vyzerať bikemaratón z pohľadu bikera.Ćas 5:11 hod posledného,ale došiel :oops: .
Ďakujem organizátorom.Ešte raz,perfektný maratónik,plný zážitkov a dúfam,že tohoročná účasť povzbudí organizátorov do ďalších ročníkov tohoto skvelého,tradične okruhového bikemaratónu.
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 07:53:19
00
Za fotky vdaka,budu este nejake? videl som viac fotografov.
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 08:29:16
00
na bikemagazine bude podla mna foto report :)
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 08:43:32
00
maraton 1++++ :wink: 8)
.
zda ze od ovecky berty nemam ziadne foto :(
edit: mam, jak tlacim v uvodnom stupli :cry: :cry: :cry: (zleeeee)
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 10:40:25
00
Za fotky vdaka,budu este nejake? videl som viac fotografov.

Ake si mal cislo?
Zobraziť komentár 03.08.2009 - 11:55:07
00
keyboard_arrow_up