Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Fotky najdete v prihlasovaciom online systeme

8) Hľadám, hľadám a nič nemôžem nájsť. Hoď link, kde to je ????
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 06:42:09
00

8) Hľadám, hľadám a nič nemôžem nájsť. Hoď link, kde to je ????

v tom riadku s Banskou Stiavnicou na konci je odkaz fotky
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 07:25:59
00
tak napisem moj nazor k tomuto maratonu po rokoch a zhrniem to do jedneho slova...brrrrrrrr
teraz sa tu nebudem bavit o znaceni a ochotnych ludoch ktori sa podielaju na organizacii, pretoze to je za posledne roky ako tak fajn a nech to tak zostane aj nadalej...
rad by som napisal moje vyhrady k trati...ktoreho masochistu napadlo "vyrobit" maratonsku trat tak ze jednoducho povedal...aaaa teraz si chlapci date 4 kola!? staci otvorit oci a pozriet sa na pocet startujucich za posledne roky na tejto trase...zachvilu sa mi zda, ze prihlasenie sa na 120km a zvladnutie tejto porcie bude znamenat bednu...nestacili by 3kola? alebo nebolo by na case trosku trat zmenit? 10 rokov existencie tohoto maratonu by si to hadam uz aj zasluzilo...
a teraz slova mojho kamosa po sobote co sme tam boli pozriet poobede na cestakoch..."Stiavnica? ...0bodov" ...trochu tvrde, ale ked sme tam dorazili o 15:30 a vsetky stanky boli uz skoro zbalene, vyhlasenie a tombola uz taktiez bola minulostou a napriek tomu este zopar ludi na trati, tak som sa k tomu aj trochu priklonil...akoze nic v zlom, ale ti ludia co boli na trati 7-8hodin si taktiez zasluzia aby z tejto akcie nieco mali!!! nie ze ked pride do ciela, tak si akurat zatlieska sam sebe a moze ist domov...nooo, dost som bol z toho rozcarovany a sklamany...
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 09:36:13
00
tak napisem moj nazor k tomuto maratonu po rokoch a zhrniem to do jedneho slova...brrrrrrrr......

....domov...nooo, dost som bol z toho rozcarovany a sklamany...

nič v zlom, ale tí čo vedia, že nemajú normálnu šancu prísť do cieľa v nejakom ohraničenom čase, tak nech nejdú na 120ku ale iba na 60ku.. ja som zhodnotil svoje šance a išiel som na 60. kto ti tam bude čakať 7-8hodín. a nemyslíš, že je to nefér voči tým, ktorí prišli do cieľa "normálne" aby čakali na tombolu ďalšie 3 - 4 hodiny? a tiež na vyhlasovanie výsledkov. to kto by tam ostal? ja tiež nemám celý deň na to aby som tam čakal. Prišiel som do cieľa, počkal na tombolu a išiel "ďalej".. na čo by som tam bol mi vysvetli..? nechcem sa hádať ani provokovať.. toto je len môj názor a reagujem na tvoj.. :roll:
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 09:46:11
00
hmmm, zaujimavy nazor, ale ja pokladam prejst 120km Stiavnickeho maratonu za 7-8 hodin este stale za velmi slusny sportovy vykon ( samozrejme nie za spickovy ) ...a vyhlasovat vysledky a tombolu okolo 16:00-16:30 este ziadneho organizatora "nezabilo"...
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 10:11:43
00
S parťákom sme išli krátku a zhodli sme sa na tom, že na ďalšie kolo by sme veľmi chuť nemali. Každému čo išiel 60-ku, či nebodaj 120-ku respect!!! Ale aj tak sa mi vidí, že niektoré extrémy boli zbytočné. Možno to tak má byť, neprešiel som všetky maratóny, čo sa kde idú, ale faktom je, že takéto suťovisko som ešte nevidel. Možno sa to inak postaviť nedalo, ale trať hodnotím ako extrémne náročnú. Kamene sú aj inde, ale nie na toľkých kilometroch v kuse.
Inak organizácia parádna, klobúk dolu. Obzvlášť sa mi pozdávalo zaistenie bezpečnosti.
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 10:44:58
00
to Robert: tuto trat nemozes povazovat vobec za extremne narocnu. Ak pochodis viacej pretekov tak zistis ze toto je uplne normalna maratonska trat. Dokonca nebolo ani blato. Len je naozaj skoda ze ked by chcel ist clovek dlhu trat tak tam kruzi 4x. A to je na moje chapanie trosku moc.
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 10:57:02
00
Mi sme aj uvazovali o tomto maratone ako o tom ze mozno tam aj pojdeme ale ked sme zabadali ze to je pretek na okruhy tak sme to zabalili pretoze nepotrebujeme kruzit na trati. Podla mna by mal byt maraton aspom 40 km trat a ked tak teda velka by sa isla 2 x ale aby sa polmaraton kruzil 2x a 120 4x tak to je naozaj moc.
to bol aj dôvod preco sme sa nan ani nenachystali.
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 11:23:04
00
no prvu Stiavnicu mam za sebou, krasna trat, technicky narocna, napriek kamenom dost rychla, trosku mi chybali singlace, zato perfektne vyhlady, znacenie, zabezpecenie...

co by som zmenil, na dlhu by fakt stacili 3 okruhy, alebo ina zmena... (suhlas s MircomBB a Mattom)

a zvacsil by som rozdiel casu startu medzi dlhou a kratkymi, aby sa relativne dorovnal dojazd do ciela... ved toto je pekna celodenna akcia, aj to cakanie v cieli, pivko a sprievodny program robia maratonsky den peknym...

buduci rok o5 :)
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 11:27:16
00
mirecBB, definuj "ak pochodíš viac pretekov".
Ocenil by som aj nejaký konkrétny príklad, ale zo Slovenska, prosím, nie každý má ambície na Salzkammergut.
Okrem toho, blato nemusí byť vždy kritériom extrémnej náročnosti.
Ale uznávam, že niekomu sedí to, inému ono.
Možno o rok budem Štiavnicu chváliť.
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 11:36:22
00
mozno by si mal vysksuat Slansky maraton. o nom sa hovori ako o narocnom.nemozem porovnavat, lebo na inom som zatial nebol.po sobote napisem.
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 11:40:05
00
no napriklad moj oblubeny Slansky... oproti tomu je aj Stiavnica asfaltova autodraha... :D :D :D

niekomu vadia sutre, inemu singlace, dlhe tiahle stupania, alebo blato a korene, luky bez tiena alebo polia...

no ale o tom tie maratony su, kazdy je niecim specificky...

2Robert: pozri si pre zaujimavost priemerku prveho a porovnaj s inym pretekom a dostanes aku taku predstavu o technickej narocnosti maratonov u nas, (prip. aj o pocasi)
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 11:43:29
00
Tie priemerky víťazov ma zaujali.

Áno, podľa priemeru Slánsky v náročnosti vedie 18,93km/h. Nebol som, ale o rok hádam ochutnám, uvidíme, zase nemôžem byť všade.

Štiavnica mala 23,98, lenže tam by som zapolemizoval, lebo asfaltový zjazd, kde comp ukáže 75km/h ten priemer celkom slušne potiahne.
Taký fofr si nepamätám nikde.

Len tak pre zaujímavosť:
Svätojurský 22,53 - pršalo, blato
Súľov 20,58 po daždi, blato /nie všade/
Pravenec 26,64
Brezno 22,8
Dubnica vlani 22,12
Karpatský vlk 24,5 ale to bola fakt šprintérska vecička
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 12:24:12
00
to Robert: no ako tazsie trate ti mozem na SVK uviest napriklad Zlatu Banu alebo Zvolen. Vsak vo Zvolene sa tie sanitky aj cosi nahukali pokial to vsetko odvozili...
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 12:40:54
00
mirecBB, náročnosť trate hodnotíš množstvom zranených?
Zaujímavá optika.

Len tak mimochodom, ja som si prečítal aj Tvoje hodnotenie minulého roka Štiavnice a to si kvapku inak rozprával.

Ale dobre, nechcem sa hádať, dal som len svoj názor na trať, myslím že úprava smerom k vyváženosti by nebola na škodu.
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 12:56:12
00
keyboard_arrow_up