Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ja som tu debatu o inom maratone ani nepostrehol, az teraz...
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 20:44:35
00
Lechu, nedá mi nezareagovať.
Zhadzovanie iných maratónov je vrcholne nekorektné. Bude prospešnejšie, keď sa bude každý organizátor vo svojom vlákne vyjadrovať LEN k svojim pretekom.
Čo je "ozajstný" mtb maratón a čo nie, treba ponechať na každého jednotlivého pretekára.

Nesuhlasim. Moja poznamka nebola myslena proti jednemu maratonu,. konkretne Greenbikovi ale trendovi vseobecne. Deje sa na SVK presne to co sa stalo v Polsku - maratony sa koncentruju blizko velkych mest, pricom ich technicka obtiaznost s roku na rok pada. Tymto sposobom sa vytvaraju aj gusta a nazory o tom co MTB je. Podla mojeho nazoru, a to uz je priama narazka na Greenbike neni to pretek v ktorym vitiaz dosahuje priemernu rychlost 28 km/h. Pritom nechcem s tym znehodnotit nicij vykon, proste je to pretek na horskim bicyklu, no urcite ne MTB. Je to moj nazor, ma do neho pravo, a mam pravo ho vyjadrovat. Len zeby to neskoncilo ako v Polsku kde na 6 maratonskich serii (vacsina org cez pro firmy) iba 1, no povedzme 1,5 sa odohrava v kopcoch. Ostatne maju prevyzsenia po 800m na 70 km. Porovnam to do TV - mozna sa snazit vyhovet ludiam ako MArkiza a Jojka alebo vytvorit neco co rozsiruje obzory...

Naposledy upravil Lechu dňa 26.08.2013 - 20:49:20, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 26.08.2013 - 20:48:20
05
Ospravedlňujem sa, nebolo to na tomto fóre.
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 20:48:31
00
vseznalec milsu ma na mysli diskusiu o terminoch maratonov... a kedze sa "zucastnil" rozhovorov a dohod s jozkom arvayom, tak vie presne ako tobolo a kto ma pravdu... nie je co dodat, milsu vyjadruj sa k veciem pri ktorych si bol osobne, dakujem...
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 20:54:32
02
fernetik, nemal som na mysli diskusiu o terminoch maratonov.
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 21:01:23
00
inu diskusiu si nespominam... kde by som sa ja, pripadne iny organizator km vyjadroval na fore ku gb... kedze nie je mojim konickom sa vyjadrit absolutne ku kazdej teme...
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 21:07:00
00
Nesuhlasim. Moja poznamka nebola myslena proti jednemu maratonu,. konkretne Greenbikovi ale trendovi vseobecne. Deje sa na SVK presne to co sa stalo v Polsku - maratony sa koncentruju blizko velkych mest, pricom ich technicka obtiaznost s roku na rok pada. Tymto sposobom sa vytvaraju aj gusta a nazory o tom co MTB je. Podla mojeho nazoru, a to uz je priama narazka na Greenbike neni to pretek v ktorym vitiaz dosahuje priemernu rychlost 28 km/h. Pritom nechcem s tym znehodnotit nicij vykon, proste je to pretek na horskim bicyklu, no urcite ne MTB. Je to moj nazor, ma do neho pravo, a mam pravo ho vyjadrovat. Len zeby to neskoncilo ako v Polsku kde na 6 maratonskich serii (vacsina org cez pro firmy) iba 1, no povedzme 1,5 sa odohrava v kopcoch. Ostatne maju prevyzsenia po 800m na 70 km. Porovnam to do TV - mozna sa snazit vyhovet ludiam ako MArkiza a Jojka alebo vytvorit neco co rozsiruje obzory...

Ty aj milsu má svoju časť pravdy :) ale pozeral som poľské maratóny, sériu POWERIDE a tam majú maratóny od 60 do 70 km a všetky cez 2000m prevýšenie (niektoré atakujú 3000m) čo je slušné a priemer na MTB. Až na jeden, prvý v sérii, a to nechápem na 110km mať prevýšenie ani nie 900m :D To tak, keď aj rovinatý sever chce MTB maratón :lol: (EDIT: teda či som ťa zle nepochopil a nemyslel si práve túto jednu sériu ako reprezentatívnu...)
mtbmarathon.com
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 21:24:47
00
tak zrovna túto sériu Lech nemyslel :)
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 21:31:33
00
(EDIT: teda či som ťa zle nepochopil a nemyslel si práve túto jednu sériu ako reprezentatívnu...)

To je prave ta jedina seria ktora sa odohrava v kopcoch. Existuje escie jedna povedzme pol na pol a ostatne (na ktorych dokonca sa dohrava (!) pochar v MTB v Polsku) ocente sami. Priklady:

http://www.skandiamaraton.pl/
http://www.mazoviamtb.pl/
http://www.polandbike.pl/

Zebysme sa dobre pochopili - nevadi mi ze su, nech ich bude co najviac, kazdy si vybere. No MTB to neni, a kedze vo veci su prachy, tak konci to tak ze pochar Polska je odohravany tam kde penez je najviac. HAdajte, v kopcoch alebo na rovinach?
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 21:35:23
00
Ja by som sa nestrachoval, kým si ma človek čo vybrať. Ja som si tiež vyberal medzi BA a Spišom a jednoznačne vybral Spiš a 90-ku a nie len preto, že mám rád východné Slovensko. Taktiež ignorujem maratóny, kde najdlhšia trať nemá viac ako 50-60 km. Takže ak aj v Poľsku je si kde vybrať, tak je to v pohode. Ale uvedom si aj aké veľké je PL a kopce má len tie na juhu pri SK. Určite ti ani Poliaci nebudú každý víkend cestovať zo severu na juh a na severe Kráľovský MTB maratón nemáš šancu spraviť...
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 21:45:49
00
Ale uvedom si aj aké veľké je PL a kopce má len tie na juhu pri SK. Určite ti ani Poliaci nebudú každý víkend cestovať zo severu na juh a na severe Kráľovský MTB maratón nemáš šancu spraviť...

Dik ze si mi to uvedomil ;) No napisal som ze mi nevadi to ze su, ale ze sa na nich odohrava pochar statny v MTB.
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 21:50:14
00
Preco vytrchavas vety s kontextu alebo comu si nepochopil? Vysvetlim Ti aj napriek tomu ze Slovencina neni moja materska rec. Organizatori tohto maratonu nesnazia sa o rekordy ucasti dosahovane profilom trati (lahkym) ani ostatnym PR hram. Asi chceli urobit ozajstny MTB marathon a podarilo sa im. No vzdy sa najde nekdo kto najde problem, kedze ne v maratone tak v komentari organizatora...

Vobec nic nevytrhavam z kontextu, precitaj si cely prvy odstavec ako je napisany. Ostatne blbosti ktore pises o trase a neviem com su total mimo, na tie som vobec nereagoval.
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 22:35:23
00
http://www.mtbmarathon.com - thats only true MTB maraton serie in Poland - maybe, i say - maybe - we can call MTB this serie -> http://bikemaraton.com.pl - but not every edition. anyway - there is a fact that in Poland there is much much more maratons than in Slovakia - practically EVERY week there a few of it ! so, if there is so many, not every one can be true-hard-one-mtb ;) especialy that Poland isn't mountain country. but second side of this coin is that - what You said before - level of competitions goes down in generall :( even in first serie i mentioned (powerade volvo maraton serie) there is fewer participants each year... BUT - this serie is so demanding that ANY maraton in Slovakia is so. check bestof gallery from on of toughest editions - Karpacz:

http://galeria.bikelife.pl/galleries/245?category=TopShot#/245/1/0

;)
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 22:51:46
03
podľa komentárov sa podujatie veľmi vydarilo, skvelá reklama
ak sa mi podarí, tak o rok sa zúčastním. šiel som na začiatku leta polovicu ešte pôvodnej 100vky a brutál, veľmi náročné a aj preto neopakovateľné.
Zobraziť komentár 26.08.2013 - 23:29:26
00
nezvyknem sa veľmi zapájať do diskusií ale tentokrát mi to nedá... Nie som nijaký chrt, a nechodím na veľa maratónov ale tento sa mi páčil (išiel som 90). Kto chce jazdiť bez technickej náročnosti, môže ísť na cestu a nemusí riešiť tlačenie hore ani dolu. Podľa mňa pre väčšinu účastníkov (naschvál sa vyhýbam termínu pretekárov) maratónov je to boj nie s ostatnými ale so samým sebou. A práve preto idem na dlhú trať aj keď sa na nej potom poriadne vytrápim a keď ju dôjdem v nejakom rozumnom čase tak som potom so sebou patrične spokojný. A čím je trať náročnejšia, tým som spokojnejší :-) Samozrejme vždy sa môže vyskytnúť niečo, čo sa dá vytknúť, ide o to, či práve to chcem hľadať.
Moje známkovanie:
organizácia : 1
náročnosť trate : 1
značenie: 1
celkovo: 1
Ešte raz ďakujem
Zobraziť komentár 27.08.2013 - 09:11:20
06
keyboard_arrow_up