Lokalizácia
Formulár sa odosiela

LA RUTA de los Conquistadores

17. - 20. 11. 2010
Etapové preteky
Jacó ()

Propozície, Pozvánka, Foto
huraaaaa huraaaa konecne som si precital nieco pekne ;)
Zobraziť komentár 30.11.2009 - 22:35:30
00
super report, tesim sa na dalsie citania.
drsne a inspirujuce. na buduce bude dufam viac stastia s materialom.
:y:
Zobraziť komentár 30.11.2009 - 23:29:39
00
Konečne dnes som sa opýtal dcéry, ako to vyzerá s obdobím dažďov v Kostarike. Bola tam pred piatimi rokmi na pol roka - marec až september. Začiatok obdobia dažďov je apríl-máj, koniec september-október. Ak by bola Ruta v novembri, išlo by sa občas na blate (hlavne v oblasti tropických lesov), ale nepršalo by. Október je na hrane - môže ale nemusí.
A keď začne pršať, tak prší každý deň. Za štyri mesiace boli možno štyri dni bez dažďa. V San José sa dali podľa začiatku dažďa nastavovať hodiny. Začalo pršať plus-mínus pár minút o štvrť na tri. Keď mala doobednú a nezdržala sa pri výmene smeny, tak dobehla na autobus suchá, z autobusu však už vystupovala do dažďa. Ak mala poobednú, tak do roboty prišla suchá a z roboty mokla. A nie sú to dažde ako u nás, že prší, z oblohy nepadajú kvapky, ale lejú sa kýble vody.
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 23:05:44
00
Konečne dnes som sa opýtal dcéry, ako to vyzerá s obdobím dažďov v Kostarike. Bola tam pred piatimi rokmi na pol roka - marec až september. Začiatok obdobia dažďov je apríl-máj, koniec september-október. Ak by bola Ruta v novembri, išlo by sa občas na blate (hlavne v oblasti tropických lesov), ale nepršalo by. Október je na hrane - môže ale nemusí.
A keď začne pršať, tak prší každý deň. Za štyri mesiace boli možno štyri dni bez dažďa. V San José sa dali podľa začiatku dažďa nastavovať hodiny. Začalo pršať plus-mínus pár minút o štvrť na tri. Keď mala doobednú a nezdržala sa pri výmene smeny, tak dobehla na autobus suchá, z autobusu však už vystupovala do dažďa. Ak mala poobednú, tak do roboty prišla suchá a z roboty mokla. A nie sú to dažde ako u nás, že prší, z oblohy nepadajú kvapky, ale lejú sa kýble vody.

Nebudeš tom veriť ale iba 5 rokov stačilo na zmenu počasia v tom zmysle že už prší hocikedy, domáci tvrdili, že Kostarika má nepredpovedateľné počasie a prší málo. Kedysi nepretržitý viacdňový dážď už neprichádza. La Ruta sa išla od 12. novembra,pršalo každý deň poobede na pacifickej strane, v centrálnej Kostarike skoro nič a na karibskej strane kde sme zostali eše týždeň pršalo každý deň na obed a v noci.
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 08:46:13
00
Prečo by som neveril... El Niňo je nevyspytateľný.
Akurát som sa pomýlil, myslel som, že sa išla v októbri.
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 18:18:46
00
články super. ku galuskam len tolko :kupil si to investoval v prvom preteku sklamali.Ok dame druhu šancu sklamali zase. Ale len blázon si ich zoberie zase na Cap Epic.Ale tvoje peniaze tvoj čas. Prajem ti nech vydržia a dojdeš do ciela.ked praskne ram nepomožeš si,ked sa stane niečo s vidlou tak isto ale riskovať 3 krát galusky ee.Stať sa to mne tak letia z 8 poschodia rovno do smetiarského auta nech bola investicia aká koľvek.By ma len zaujímalo aký experti ti odporučil galusky na etapove závody.
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 18:42:11
00
články super. ku galuskam len tolko :kupil si to investoval v prvom preteku sklamali.Ok dame druhu šancu sklamali zase. Ale len blázon si ich zoberie zase na Cap Epic.Ale tvoje peniaze tvoj čas. Prajem ti nech vydržia a dojdeš do ciela.ked praskne ram nepomožeš si,ked sa stane niečo s vidlou tak isto ale riskovať 3 krát galusky ee.Stať sa to mne tak letia z 8 poschodia rovno do smetiarského auta nech bola investicia aká koľvek.By ma len zaujímalo aký experti ti odporučil galusky na etapove závody.

Vieš Rasťo ja som to poňal ako evolúciu. Prvý krát som sa s galuskami na etapáku stretol v 2007 na Crocodile Trophy, kde ich mal Ondro Fojtík a boli v pohode, až nato že si v tretej etape kameňom vylámal výplet kolesa. A na tých etapákoch som doteraz na UST nemal nijaké problémy s defektami, tak si myslím že to treba posunúť o úroveň vyššie a vychytať detské problémy tejto technológie. Možno bude zdravé na jar na nich intenzívne jazdiť a overiť si či to doteraz boli chyby z neznalosti alebo majú systémový problém. Problém je iba marcový termín preteku ale ak bude takáto zima....
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 19:13:26
00
áno rozumiem čo pišeš ale to si skušaj doma na Beskydy Trophy a podobne nebudú to von oknom vyhodene peniaze moj názor.Ako som pisal niktorým tech.problémom sa nevyhneš môže byť človek nahnevaný nič s tým nenerobí aj kď sa sebalapšie pripraví.Ale ked viem o ničom čo ma už sklamalo neviem neviem. moj názor ale samozrejme je to na tebe a prajem hodne km bez nehody a zdaru na takýchto akciách a :bow: pred tebou
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 19:38:47
00
OK,ja mam galusky asi pol roka použivam XC 3 a zatiaľ nebol žaden problém.Je pravda nebol som na žiadnom etapáku iba maraton,ci na Slovensku alebo v zahraničí (Taliansko,Rakusko).Na rok chcem absolvovat etapak v Nemecku Trans Germany tak sa uvidi.Možno by stalo za reč v takom extréme ako je La Ruta lepiť galusky chemoprénom ale potom by sa už nemala používať na lepenie páska,bud jedno alebo druhé.
Zobraziť komentár 07.12.2009 - 10:17:36
00
přesně tam bych taky hledal problém, ta páska Tufo nesnáší extrémní teplo, lepidlo na ní změkne a guma se svleče,pokud máš pásku extreme je to lepší, ale i u té je velké teplo problém.
K lepení galdy - nějaké zatěžování galusky při lepení je nesmysl, nafoukáním se galuska sama přitlačí k ráfku.
Osobně bych galusky na expedice nebral ani náhodou, váhová úspora prakticky není a riziko neopravitelného poškození je bohužel velké, nedojetý maratonek není problém, ale zabalit takovouhle expedici je fakt škoda
Zobraziť komentár 07.12.2009 - 10:42:24
00
waau :o :clap:
Zobraziť komentár 07.12.2009 - 12:39:03
00
přesně tam bych taky hledal problém, ta páska Tufo nesnáší extrémní teplo, lepidlo na ní změkne a guma se svleče,pokud máš pásku extreme je to lepší, ale i u té je velké teplo problém.
K lepení galdy - nějaké zatěžování galusky při lepení je nesmysl, nafoukáním se galuska sama přitlačí k ráfku.
Osobně bych galusky na expedice nebral ani náhodou, váhová úspora prakticky není a riziko neopravitelného poškození je bohužel velké, nedojetý maratonek není problém, ale zabalit takovouhle expedici je fakt škoda

No kubo je to tak polopravda, katka jazdila na Tufach na paske cele preteky v Austrálii v púšti (8 etap) kde teplota pravidelne prekačovala 40 stupňov a nič. problem bude aj vo vahe jazdca ja som tučko 85 -86 kg s 3 kg camelbagom a 9 kg bikom. Katka má cca 54 kg. Neopravitelne poškodenie ti vadi iba po dojazd etapy, potom prelepiš nahradnu galdu a pokial sa ti nezvlečie z rafku tak je dojazd pohodlnejši než na klasike.
Zobraziť komentár 07.12.2009 - 13:14:57
00
souhlas, ale klasika jde téměř vždy opravit, a dojedeš v klidu, mě stačilo pár dojezdů na silnici s píchlou galuskou :D
a k té pásce, Extrem by to měla udržet, záleží cos měl az pásku :)
Zobraziť komentár 07.12.2009 - 13:22:55
00
Videjko z Manuel Prado leads La Ruta, Tinker Juarez a DQ http://www.superhumanmag.com/content/view/1681/48/
Zobraziť komentár 07.12.2009 - 14:24:01
00
Pekna cykloturistika v tej prvej casti. :) Mi to pripomenulo MTB Trophy a to, ako vsetko spojene s cykloturistikou nenavidim - este teraz mi je nevolno ked si spomeniem na cca pol az tristvrtehodinove tlacenie 15+ kg bajku v roku 2008 v etape na Velku Racu v blate co chcelo vyzut tretry alebo na 20 minutove tlacenie v roku 2009 myslim ze na Kozubovu. :D
Zobraziť komentár 07.12.2009 - 17:53:04
00
keyboard_arrow_up