Fatranský maratón je ukážka, ako sa má maratón organizovať

Už sa teším na sobotu, aj počasie by už malo byť vybavené

Tomu verím, že tam bude to čo má byť, Len sa všetci vzrušujú nad počasím, a kde by sa čo hodilo, aký je podklad atd. napr. aj o občerstvovačkách. Podla môjho názoru je dobre mať nejaké občerstvovačky a ísť úplne naľlahko, 1 alebo 2x na 80 km zobrať čosi na rýchlo a letíš ďalej. Chcel som len podotknúť že už z tých maratónov robíme cykloturistiku, cyklozrazy . V cieli čakáme oproti víťazovi aj ráztoľko na posledného a to si ešte chcú vybrať asi aj počasie . Nie som najlepší, ale viem na čo mám a to idem. Ale to je asi v inom diskusnom fóre. Páči sa mi, keď sú aj detské kategórie, preto že peloton nám očividne starne. Možno by sme mali do budúcnosti v maratónoch tiež stanoviť pre prilákanie pretekárov asi aj fin.prémie ako v XC . Možno by to pomohlo ku kvalite pretekov čo sa týka účasti kvalitných pretekárov .Sú preteky v maratónoch kde zavítajú zvučné mená z kontinentálnych teamov, ale k nám le n tý istý a aj to pomaly ubúda.Snaží sa každý poriadatel spraviť všetko tip top, ale to nieje len o mase cykloturistov a 5 pretekároch . Preteky sa medzi pretekármi hodnotia aj z iných pohladov. Do čoho sa mmu rátajú body, či s nich niečo má, aká je konkurencia medzi pretekármi dotácia cien atd.
Ale o tom asi niekde inde, či bude pršať alebo nie, závodník ide, lebo to je je povinnosť pokial sa o niečo jedná. pokial nie, potom špekulujú či ísť ,alebo nie a preto tolko diskusii o včetkom možnom.
Každopádne v sobotu som tam za každého počasia aj ked viem že na bedni nebudem.