Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, v sobotu sme sa vratili z Kostariky. Stručne k téme obtiažnosťou je La Ruta niekde medzi Beskidy MTB Trophy a IronBikom. Po prvy raz sa mi "vloudila chybička" a nedokončil som preteky. V prvom dni bola blatistá sekcia, vedel som o nej, ale precenil som schopnostli lepiacej pásky na MTB galusky TUFO. Tento výborný dezen - XC3 mi kostarické potoky a blato spoľahlivo odlepily z ráfku, nasledovalo odtrhnutie ventilu a finito. Cela sekcia bola priechodna iba pre peších, takže pochodovať so Scalpelom na pleci asi 15 km a potom som čakal na druhej občerstvovačke na transport do cieľa. Ako to obvykle býva aj po nesplnení limitu bolo možné dalej štartovať taže som sa ešte dva dni povozil, ale svoju dávku smoly som si vybral dočista v treťom dni keď sa mi na ťažkom úseku 30 km zjazdu z vulkanu Irazu rozlepila ľavá zadná noha rámu a bolo po jazdení. Do cieľa som mal asi 26 km, zadné koleso šrégom a zberná služba pre jazdcov na La Rute nie je, takže ťažkú pasáž som prešiel peši a na lepšom povrchu som sa kolobežkoval na jednej nohe až do cieľa. Boužial posledný deň som nemal na čom jazdiť cez atraktívne mosty železnice z banánových plantáží. La Ruta de los Conquistadoros je učite zaujímavý závod pokúsim sa vybičovať k nejakému článku, mám aj pár fotiek. Ale som lenivec a ešte nemám dopísaný ani článok z austráskej púšte.
Zobraziť komentár 23.11.2009 - 07:09:22
00
určite aj napriek takejto smole klobúk dole...a k tomu reportíku ťa už nejako dokopeme, nemaj strach ;) :y:
Zobraziť komentár 23.11.2009 - 08:04:22
00
tesim sa na report :wasntme:
Zobraziť komentár 23.11.2009 - 08:38:28
00
No dobre, tak galusky uz odteraz nezvazujem a Scalpela tiez nie (asi ten Saganov nebol jediny vadny kus). Skoda. No ale ved je plno kvalitnych alternativnych rieseni...
Zobraziť komentár 24.11.2009 - 20:37:03
00
seda mys, tie reportíky by sme si radi prečítali viacerí :nod:
Zobraziť komentár 24.11.2009 - 21:00:48
00
Fuu ha tak toto by som si rad precital. A ta rozlepena noha je fajn reklama :o
Zobraziť komentár 25.11.2009 - 08:35:15
00
Ahojte, v sobotu sme sa vratili z Kostariky...

Nestretol si sa náhodou v Jacó s jedným bývalým bratislavským cyklistom Lacom? Pred piatimi rokmi tam prevádzkoval malý penzión...
Zobraziť komentár 26.11.2009 - 20:23:58
00
Nuž veru nestretol, Jacó nie je veľké ale penziónov je tam asi ako v Starom Smokovci a my sme tam boli iba 3 dni.
Zobraziť komentár 28.11.2009 - 00:41:59
00
Fuu ha tak toto by som si rad precital. A ta rozlepena noha je fajn reklama :o

Prosim, neber to tak že by som chcel robit antireklamu Scalpelu. Ten bike mi sedi od prvého skúšania, už mam druhý kus a rád by som pri ňom zostal. La Ruta je pre tento typ biku asi naozaj na hranici možností. Ja vlečiem zo sebou veľké brucho a batoh z vodou a tak uvitam 9 kg vážiaci bike. Možno som to trochu prehnal a chyba je aj na mojej strane. Vlani mi Cannondale vymenil rám na cesťáku SIX 13 kôli popraskanému laku a dúfam že ma zachráni aj tentoraz. Chybu môže spraviť každý ( ja obzvlášť pri pisani odpovedí). Dôležité je aj ako sa potom k tomu postaví.
Zobraziť komentár 29.11.2009 - 09:44:33
00
Pre mna to bol urcite Suľov 2004, lepkave blato, z 2" kolesa boli 4", krutili sme aj dole kopcom ale casom sme uz ani to nevladali, vzdal som na 60km na asfaltke do Domanize.
Zobraziť komentár 25.03.2010 - 12:42:50
00
njn, to bol vtedy riadny masaker :$
Zobraziť komentár 25.03.2010 - 13:45:48
00
Pre mna to bol urcite Suľov 2004, lepkave blato, z 2" kolesa boli 4", krutili sme aj dole kopcom ale casom sme uz ani to nevladali, vzdal som na 60km na asfaltke do Domanize.

Aaa, bol si na Sulove 2004 ? :lol: .. tak :handshake: .. po obratke na 30km som premyslal, ci sa na to nevykaslat, ale povedal som si, ze dojdem aj keby furiky padali, tak som dosiel. Znicil som stred, nova retaz bola skoro na vyhodenie, zadrel som priemyselne loziska v DT Swiss nabojoch, zbrusil nezbrusiltelne spaliky na brzdach, pastorkove kolecka na prehazke boli tak ostro zbrusene, ze som si na nich pobodal prsty :D .. tusim aj hlavove dole som musel menit. Ale inak sranda, rok predtym som na Sulove dostal upal :lol:

Pre mna bol najtazsi myslim moj prvy maraton vobec ... Horal 2002 :lol:
Zobraziť komentár 25.03.2010 - 13:58:47
00
tak keby na konci toho červeného poľa v Malých Ledniciach nemali tú wapku, tak skončí asi každý :lol:
Zobraziť komentár 25.03.2010 - 14:01:48
00
Wapka ? :o Ziadnu si nepamatam :tmi:
Zobraziť komentár 25.03.2010 - 14:03:01
00
no možno sa medzitým ako si prišiel pokazila :lol: prebojoval si sa cez to pole, potom bol kúsok asfalt a pri nejakej chalupe tam niekto vytiahol wapku...
Zobraziť komentár 25.03.2010 - 14:04:01
00
keyboard_arrow_up