Ak by si chcel robit okruh Slaná voda - Hviezdoslavova hájovňa - Babia hora - Malá Babia hora - Borsučie - Slaná voda, myslím že je to jazditeľné (najmä ak máš fulla). Išiel som síce pešo iba časť Slaná voda - Borsučie - Malá Babia hora a späť (teda protismerom), ale dalo sa to prejsť. Od Borsučia po Malú Babiu horu bolo viac strmých úsekov, kde asi bude treba vziať bike na chrbát. Odporúčam teda ísť z Malej Babej hory dole na Borsučie, nie naopak. Aká je trasa od Hájovne na Babiu Horu a z nej na Malú Babiu horu neviem.
Ak by si chcel robit okruh Slaná voda - Hviezdoslavova hájovňa - Babia hora - Malá Babia hora - Borsučie - Slaná voda, myslím že je to jazditeľné (najmä ak máš fulla). Išiel som síce pešo iba časť Slaná voda - Borsučie - Malá Babia hora a späť (teda protismerom), ale dalo sa to prejsť. Od Borsučia po Malú Babiu horu bolo viac strmých úsekov, kde asi bude treba vziať bike na chrbát. Odporúčam teda ísť z Malej Babej hory dole na Borsučie, nie naopak. Aká je trasa od Hájovne na Babiu Horu a z nej na Malú Babiu horu neviem.
no neviem my sme boli tohop roku na orave a po vystupe na Pilsko sme sa vzdali vystupu na babiu horu, myslim ze od tych 1300 m n.m by si az na vtchol viac tlacil ako slapal, na Borsucie sa da dostat v pohode a nemusis ist ani po znacenej trase, lebo je to uzky dost strmy chodnik mys me to pekne obisli a cely cas sme stravili na biku
na babej hore som bol v lete pešo od Hviezdoslavovej horarne a je to fasa kopec akoby bez konca no a nakonec este budes bike niest na chrbte cca 100m po "malilinuckych" kamienkoch ale ten vyhlad stoji zato! a este mala odmena na vrchole ked sa preberies a zacnes vnimat tak sa postav k tomu smerovniku celom k malej babe a po pravej ruke by si mal mat pramen fasa ladovej vody asi tak 100m dole isto ta potesi potom daj vediet ako.
Pokial by mal záujem niekto sa zúčasťniť s nami na Babej Hore na bikoch Tak nech sa ozve .
Zatial sme 6 co pojdeme.Zraz by bol ráno v Námestove. Ešte to všetko závisi od počasia buĎ o týžden v sobotu alebo nedeľu tj (14.8 , 15..V priebehu týždňa sa všetko dohodne a bude jasné
To vyzera skor na nosenie bicykla na chrbte, alebo mas nejaky tajny tip na slapatelnu trasu smerom hore?
určite miestami bude šlapaťelna ale aj budeme bicykle tlačiť a o neseni na chrbte dufam nebude ani chýru... dneska sme sa rozhodli s Miloš 21 z fora ,aku trať zvolime hore a aku dole . v Námestove o 6:55 bude zhromaždenie a o 7 vyrazíme.
Na Babiu Horu sa na biku chystam snad uz rok.... Ak by bolo pocasie rad by som sa pridal. Osadenstvo akeho druhu ide? XC / EN / FR ?
Hadam pocasie vydrzi....
Na Babiu Horu sa na biku chystam snad uz rok.... Ak by bolo pocasie rad by som sa pridal. Osadenstvo akeho druhu ide? XC / EN / FR ?
Hadam pocasie vydrzi....
To pocasie dufam bude fajn... osadendstvo XC,AM A sme 3 rychlejsi a potom uz ty horsi co ich budeme cakat ... takze preto ziadna nahanacka kazdy pojde svojim tempom
Tak nakoniec dopadlo všetko SUPER nad očakávania všetkých .
Počasie z rána vyzeralo nie moc dobré, no postupne sa začalo vyjasňovať a Tak nám nič neprekážalo vyraziť . Vyrazili sme o 08:00.Z Námestova do Oravskej Polhory sme to zobrali rovno cez Námestovské lúky a vrch Vahanov cez ktorý sme sa stihli dostatočne zablatiť . Hneď po zjazde z Vahanovu sme sa ocitli v Oravskej Polhore ,kde sme po krátkom šliapaní odbočovali na Slanú Vodu , kde nás už čakal 6ty člen výpravy ROBO. Pri chate sme doplnili zásoby vody ,pripravili bike a o 10:00 plný neskutočných chutí po zdolaní vrcholu: vyrážali. Hore sme sa vybrali po žltej turistickej značke kde sme dosť dlhý úsek pošliapali po asfaltke a lesnej ceste.Neskôr cesta začala pomaličky naberať svoju obtiažnosť a už sme viac tlačili ako sedeli na bikoch Opakom toho bol na tom "blázon Miloš" ktorý spravidla zašliapol do tretier a už nás len obehoval...No pod vrcholom už musel aj on zdvihnúť svoj 2 kolesový tátoš a niesť ho po prudko stúpajúcich sa schodov hore až na Vrchol.Cestou hore boli krásne panorámy Oravskej prírody a taktiež bolo dosť miest kde sme sa zastavili na doplnenie zásob vody a počkať na tých pomalších členov výpravy. Na vrchol Babej Hory sme sa "doplazili" o 13:00 čo nebol až taký najhorší čas na ten počet páuz, ktoré sme absolvovali.Ten pocit hneď po výstupe snáď nemusím komentovať pozná ho hádam každý Je niečo krásne zdolať takýto vrch a ešte o niečo krajší bol pocit jazdy smerom na dol ktorý si vychutnával každý z nás či už to bolo na Fulle alebo XC .....Toť všetko Vďaka aj robovi že neváhal a zúčastnil sa .
teeeeda som nevedel ze babia hora je zjazdna aj na bajku ...tak diky za napad na cyklovyletik pri najblizsej ceste na oravu si tam pojdem trosku kotuce rozhavit
i ked podla fotiek ste sli skor vedla bajku ako na nom
Môžem ja za to, že oni tlačili aj na úplne rovnom chodníku, keď som ich fotil To len ja som šľapal mnohonásobne viac a strmšie veci ako oni potom som ich obehol a keď som zistil, že som moc ďaleko, tak som zosadol a po čase ako to dotlačili ku mne som ich fotil
foti sa iba ked sa slape a tlaci
Ty buď ticho, ty si len tlačil a keď si chcel šľapať, tak si skončil v čučoriedkach v rokline (môj jediný pád bol výnimka )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pokial by mal záujem niekto sa zúčasťniť s nami na Babej Hore na bikoch Tak nech sa ozve .
Zatial sme 6 co pojdeme.Zraz by bol ráno v Námestove. Ešte to všetko závisi od počasia buĎ o týžden v sobotu alebo nedeľu tj (14.8 , 15.
Video:http://www.youtube.com/watch?v=UDg4cu_TObE
články:http://www.pis.sk/?c=12&id=4270
http://www.treking.cz/vrcholy/babia_hora.htm
http://www.turistikaonline.sk/index.php?m=12&id=401
Hadam pocasie vydrzi....
Hadam pocasie vydrzi....
To pocasie dufam bude fajn...
Prečo by sa nedal spojiť biking s turistikou
Počasie z rána vyzeralo nie moc dobré, no postupne sa začalo vyjasňovať
Fotografie: http://*****saweb.google.sk/112591866000023799239/BabiaHora#
Ešte profil: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=33289