to majoBull:
cesta zo Sloviniek k Tatarkovmu krížu, ktorú ľubo opísal ako Mrázikovu

je dobrá, kamene ti na fulle vadiť nebudú a nie je ich až tak veľa. V poslednej tretine je dokonca studnička s fajnou vodou, nezabudni ochutnať!
Od kríža na Thurzov je viac možností, každá ma niečo do seba, treba to skrátka pustiť dole z kopca
Od kríža smerom na Švedlár moje vedomosti terénu končia pri Havranej hlave, ani to ale podľa mňa nestojí za to, treba dosť tlačiť v ťažkom teréne, brr. Vraj existuje obchádzka popod H.hlavu s pokračovaním až na Bukovec, ale nepoznám to. Podobná varianta je zo Sloviniek hore Lacemberskou dolinou (teda doprava), ale tiež nepoznám.
Pekná a overená cesta je od T.Kríža doprava po žltej TZ, pri chate Diana ale treba žltú opustiť a pokračovať mierne doprava trochu zanedbanou úvozovou cestou, tá sa po pár sto metroch mení na udržiavanejšiu lesnú cestu a pomerne dlhý zjazdík končí v Helcmanovciach. Možno tú istú trasu opísal aj ľubo
Z Gelnice by sa ešte dalo vyšľapať hore Perlovou dolinou na Tri studne a po červenej TZ pokračovať na Kloptaň, chalani z Košíc to šli pred pár týždňami a chválili si, ale to by už bola "trochu" fuška

Z Kloptane potom do Mníška.
Náročne si si to vymyslel!