Ten amatersky club by bol fajn, no netreba sa sustredovat len na jedno mesto. V kazdom meste existuju tzv. cyklokluby, ktore su sustredene len na malu skupinku "svojich", co vobec neprospieva rozvoju cyklistiky na Slovensku. Ja som osobne pred par rokmi do jedneho vstupil, ale bolo to tam o ho.ne! Par natrenovanych profikov, ktorych niekedy nepustili na Tour de France, pripadne ich nepustili ani na preteky Okolo Slovenska - si tam liecilo ubolene EGO. Tych posielali v mene klubu na kazdy pretek, kazdy maraton ....oni mali vsetky vyhody, privilegia. Obycajny amater, ktory chcel len rozvijat bikovanie vo svojom okoli nemal ziadnu podporu, nic. Kluby na tych "ostatnych" kaslu - teda nekaslu....ale kazdy rok ich nahanaju, aby zaplatili clenske
Ked uz chcete robit nejake zdruzenie, ak by som ho nazval:
HRON, STRED, MID-CLUB, atd......proste nieco, co by pripadne zgrupilo ludi z vacsieho okolia - Hrona, stred Slovenska a pod. Vsak v BB sa vas nazbiera 5-10? a v okoli - Rakytovce, Badin, Vlkanova, Hronsek, Sliac, Velka Luka, Micina, Sielnica, Kovacova, Zvolen, Harmanec, atd, atd....by bolo mnoho zaujemcov. My ideme do Stiavnice a verim, ze tam najdeme skvelu partiu na obcasne bikovanie. Preco by ste nemohli prist aj vy napr. vlakom a spolocne bikovat? Alebo stiavnicania do BB vlakom a spolocne vyrazit na Harmanec a dalej?
Preco nevytvorit klub s nazvom:
CCC - (CYCLO CLUB CENTER), ACCM -(amateur cyclo club middle), ACKS - (amatersky cyklo klub stred) alebo len jednoduchy nazov:
STRED ???
Hned by som tam vstupil a myslim, ze aj mnohi ini.
A k tomu STRED-u som aj navrhol dres: