Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
Som zvedavy, co tam porobia, snad to cele nevysekaju, aj ked tych popadanych stromov aj po chodnikoch tam bolo teraz po zime celkom dost. Hlavne tu naletovu zelen by tam mohli konecne odstranit, a som velmi zvedavy, ci sa niekedy dozijem aj planovanej komplexnej revitalizacie uzemia.
ja som sa najprv bál, že sa tým poškodia traily, ale kedže to bude robiť jedna osoba, bez mechanizmov, tak pohode. skorej sa bojím tej revitalizácie boriny.. čo to prinesie? očistenie chodníkov? nejaké ihriská? jedno je isté určite - viac ludí na borine a vzhľadom na naše jazdenie tam... už teraz mávame problémy, niekto si dá tú námahu a ničí nám trate
toto je staré pár dni
Attachment:
29681358_1885332671757017_1358013355_o.jpg
Attachment:
29681358_1885332671757017_1358013355_o.jpg
niekedy sú cez trate veľké stromy, ktoré viem že určite pri trati neležali, takže dotyčný musel pár desiatok metrov taký strom ťahať, niekedy sú veci rozkopané.. proste vidím, že ten človek si dáva takú pol hodinovú námahu aby nám urobil zle.. pri tom keď tam mávame brigády, okolie poupratujeme, pozbierame smeti
K borine - tak kedze je to les uprostred mesta, tak sa tam pohybuju rozne podivne zivly, bezdomovci, fetky a podobne, ktori tam robia bordel a asi maju aj nejake podivne potreby nicit trate. Ja by som revitalizaciu urcite uvital - odstranenie naletovej zelene, legalne ohniska, oznacene a vycistene bezecke trasy, legalizovane mtb trasy, vhodne miesto pre nejaku zaujimavu rozhladnu (zasadne cez architektonicku sutaz), pripadne prenajimatelny dom na strome, aky teraz s uspechom otvarali v BA, zmapovanie a oznacenie byvaleho Velkomoravskeho hradiska, ktore sa tam nachadza, atd.
Mesto tade planuje viest cyklotrasu a snazi sa ziskat peniaze z eurofondov, vraj tam uz aj vyhral nejaky podivny projekt: http://www.nitralive.sk/vystavba/studie/65431-borina-studia-vyuzitia-uzemia
Hlavnym problemom tam ale je, ze mestu patri iba ta polovica boriny, kde sa nachadza vodny zdroj, druha polovica je sukromny majetok (nie cirkevny, to by bol ten lepsi pripad), takze by ma vobec neprekvapilo, ak by casom polovicu boriny oplotili a zacali tam stavat bytovky.
Mám taký zádrhel. Všetci tu hovoria o Borine ale ja to proste neviem nájsť. Má niekto GPS súradnice začiatku alebo trasy ako celku? Ak je to tu v článku tak sa ospravedlňujem. Ďakujem ✌✌
Zo Štúrovej odboč na Klokočinu. Prejdeš ponad trať na kruhový objazd. Odboč na Klokočinu ale hneď doľava k rodinným domom do stúpania. Potom už len rovno hore. V hornej časti nájdeš bez problémov XC trasy.
Ahojte nepodelil by sa niekto o zaujímave GPX trasy po Zobori a okolí?
Minulý rok sme tam boli skúsiť a trocha sme blúdili.
Trasa môže byť aj drsnejšia biky máme takmer Enduro.
Vopred ďakujem
Ano, bolo to presunute, snad sa to uskutocni.
Inak ten vyssie spominany vyrub a odpratanie popadanych stromov na borine, co objednavalo mesto, sa stale neuskutocnilo, takze som zvedavy.
Pozdravujem, v Nedelu idem do nitry, veziem tam ľudí na ten fitnes festival, alebo čo to má byť, budem v Nitre od cca 10:00 do cca 16:00, ja tam nič nemám, tak si beriem bike a pojdem niečo pojazdiť, Zobor a okolie. Ešte som tam nebol, len mapu som si pozeral a trochu preklikal túto tému. Viete mi odporučiť nejaké dobré trasy a miesta, ktoré na Zobore treba vidieť? Určite pojdem povinné na vrchol a ku kostolu sv. Michala. Potom tou zelenou cez Plieška sa dá ísť hore? Potom po červenej sa dá ísť Žibrica a stíham to odtial naspäť za tých cca 5 hod.? Výkonnostne som taký priemer a mám XC bike. Vyrážať budem niekde z mesta. Prípadne ak by náhodou tu niekto plánoval výjazd do toho okolia v tom čase, rád sa pridám. Bude teplo, no nemám na výber, inokedy sa tam asi nedostanem.
Ahoj. Keď chceš čo najviac pojazdiť odporúčam vyjsť autom na liečebný ústav na zobore. Odtiaľ sa spustíš na bajku k dražovskemu kostolíku. Ďalej môžeš ísť na Podhorany, tam je pekná rozhľadňa. Odtiaľ do Žirán potom hore na Žibricu a po červenej na Zobor pyramídu. Z pyramídy ide veľa ciest naspať k liečebnému ústavu.
drifter, ja som si to dal takto, ale primárnym cieľom nebolo bikovačka, tú Zibricu sa fakt moc neoplatí a červená zo Zobora kúsok vytlačiť a ak máš rád technický chodník tak ok, nazad som šiel zvážnicou späť na Pyramídu a po zelenej zjazdovke ku kostolíku. Na Pieškoch sa dá rôzne pomotať po chodníkoch. Jo a ja som začínal z Turistickej a práve z liečebáku tam ide popri ceste lesná cestička. Ďalej sa asi oplatí potiahnuť to aj za hrebeň, ale je otázka koľko stihneš za ten čas. Biku zdar.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Som zvedavy, co tam porobia, snad to cele nevysekaju, aj ked tych popadanych stromov aj po chodnikoch tam bolo teraz po zime celkom dost. Hlavne tu naletovu zelen by tam mohli konecne odstranit, a som velmi zvedavy, ci sa niekedy dozijem aj planovanej komplexnej revitalizacie uzemia.
toto je staré pár dni
niekedy sú cez trate veľké stromy, ktoré viem že určite pri trati neležali, takže dotyčný musel pár desiatok metrov taký strom ťahať, niekedy sú veci rozkopané.. proste vidím, že ten človek si dáva takú pol hodinovú námahu aby nám urobil zle.. pri tom keď tam mávame brigády, okolie poupratujeme, pozbierame smeti
Mesto tade planuje viest cyklotrasu a snazi sa ziskat peniaze z eurofondov, vraj tam uz aj vyhral nejaky podivny projekt: http://www.nitralive.sk/vystavba/studie/65431-borina-studia-vyuzitia-uzemia
Hlavnym problemom tam ale je, ze mestu patri iba ta polovica boriny, kde sa nachadza vodny zdroj, druha polovica je sukromny majetok (nie cirkevny, to by bol ten lepsi pripad), takze by ma vobec neprekvapilo, ak by casom polovicu boriny oplotili a zacali tam stavat bytovky.
Minulý rok sme tam boli skúsiť a trocha sme blúdili.
Trasa môže byť aj drsnejšia biky máme takmer Enduro.
Vopred ďakujem
http://velosprint.sk/bikecup/index.php?page=about
Inak ten vyssie spominany vyrub a odpratanie popadanych stromov na borine, co objednavalo mesto, sa stale neuskutocnilo, takze som zvedavy.