Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
Pozvánka
Ak by ste nevedeli, kam dnes, pozývame Vás na Pyramídu, kde sa bude konať tradičný Zobor cup, poprípade pre tých čo to hore nedajú na " pristavacke " na Šindolke. Bude na čo pozerať a tí odvážnejší si to môžu v prípade priaznivého počasia aj skúsiť
Ahojte,
zajtra (12.10.2018) plánujem výjazd/okruh Uľanka-Krížna -Ploská-sedlo Šturec cca 70km . Viem zobrať ešte jedného bajkera.
Odchod z Nitry o 8,00
Ahojte, dnes som bol opáčiť Veľký Tríbeč, štartoval som z Jelenca. Škoda, že z neho nieje nič vidno. Pokračoval na Javorový vrch a dole do Zlatna a potom po lesných cestách späť do Jelenca. Počasie dnes bolo výborné.
Áno je, jeto vidieť aj na mape v apke a cez víkend som tade šiel na pešo, takým iným chodníkom(na mape ciarkovanym) a bola tam cedula, moc som na ňu nepozeral, ale zdá sa mi, aj tak vyzerala, ako tie na ktorých je napísané prírodná rezervácia
Inak bol som sa prvý krát pozrieť hore nad kameňolom..takto na jeseň pri západe slnka super:)
Este som o takom nepocul. Je to vobec mozne v rezervacii? Je pravda, ze sa tam v poslednych rokoch viac rozsirili bodliaky, ale z mojho pohladu toto bola po ponicenej luke nad Svoradovou jaskynou uz jedna z poslednych relativne nedotknutych echt lesostepnych luk...
tomas-g: odkial berie tvoja appka mapove podklady? (edit.: uz to mam- mapy.kst.sk) Pozeram, ze ten ciarkovany chodnik zodpoveda skutocnosti. (edit.: uz to mam. mapy.ks.sk) Zospodu od cesty je to pristup, kde mozu prejst mechanizmy na luku a da sa to tadial so stastim vyslapat az po hranu kamenolomu.
Na lúkach, kde sa stovky rokov páslo, rastú všeliake vzácne zelinky, ktoré by zakapali, keby sa to nekosilo. V MK niekde pod Lopeníkom sa robia dokonca kosecké brigády, viem že v MF chodia správcovia parku ručne vyžínať niektoré lokality. Vo VF sa tiež snažia udržat pasenie z tohoto dôvodu. Traktorom to určite nieje ideálne, ale asi jediné rentabilné riešenie.
Raz som bol pozriet rezervaciu Stinska slatina, co je taky napol mociar a bolo to cerstvo pokosene a tusim aj pohrabane, vyzeralo, ze to chodia obcas vyslovene robit kvoli tomu, ze je to rezervacia.
Tá lúka pod Žibricou je kosievana pravidelne..
A hore nad kameňolomom je aj nejaka jaskyňa.. najprv treba zlanit 62metrov do hĺbky a potom je tam sieť chodieb
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak by ste nevedeli, kam dnes, pozývame Vás na Pyramídu, kde sa bude konať tradičný Zobor cup, poprípade pre tých čo to hore nedajú na " pristavacke " na Šindolke. Bude na čo pozerať a tí odvážnejší si to môžu v prípade priaznivého počasia aj skúsiť
zajtra (12.10.2018) plánujem výjazd/okruh Uľanka-Krížna -Ploská-sedlo Šturec cca 70km . Viem zobrať ešte jedného bajkera.
Odchod z Nitry o 8,00
Áno je, jeto vidieť aj na mape v apke a cez víkend som tade šiel na pešo, takým iným chodníkom(na mape ciarkovanym) a bola tam cedula, moc som na ňu nepozeral, ale zdá sa mi, aj tak vyzerala, ako tie na ktorých je napísané prírodná rezervácia
Inak bol som sa prvý krát pozrieť hore nad kameňolom..takto na jeseň pri západe slnka super:)
Ono to mohli dat kosit aj ochranari, aby sa zachovala luka.
tomas-g: odkial berie tvoja appka mapove podklady? (edit.: uz to mam- mapy.kst.sk) Pozeram, ze ten ciarkovany chodnik zodpoveda skutocnosti. (edit.: uz to mam. mapy.ks.sk) Zospodu od cesty je to pristup, kde mozu prejst mechanizmy na luku a da sa to tadial so stastim vyslapat az po hranu kamenolomu.
dá sa to aj z opačnej strany od Žirian
A hore nad kameňolomom je aj nejaka jaskyňa.. najprv treba zlanit 62metrov do hĺbky a potom je tam sieť chodieb