Nie, nic lepsie. Dohodli sme sa na Maly Cergovsky okruh pricom niektori si povodne naplanovanu trat asi trocha predlzia. Pocul som verziu predlzenia o slucku z cierneho blata na sedlo cergov, cez Lysu, podbaranie, ambrusovce, chata cergov, cierne blato a pokracovanie v planovanej trase.
Ja osobne skor planujem odpojit sa pod chatou enciana a preskumat zjazdnost niektorych ciest nad Krizami, len mam obavy, ze zasa pridem doskriabany a doprhleny od zihlavy, takze varujem, ze moja odbocka bude prieskumnou cestou a moze vyzerat vselijako. (ale hlavna trasa je jasna a zjazdna) Aspon budem mat informaciu z prvej ruky o zjazdnosti a prejazdnosti niektorych ciest.
Mimochodom, taketo useky, ktore zaradim do kategorie "nejazdit!" (nezaujimave, prhlavove a nezjazdne) sa zapocitavaju vzdy dva krat. Pretoze ho ides prvy aj posledny krat.
Ber aj kamaratov a slaninu a spekaciky!
Dodam uz len k tym divym sviniam: Mozno viete, mozno nie, ale ak chcete vidiet dive svine bez rizika, staci zajst nad Sverzov nad kostolom napravo od cesty po tej prudkej pravotocivej zakrute. Tam som ich videl v ohrade (duafm, ze to boli dive svine a nie nejake ine im podobne zvery pretoze rychlo usli do hustiny a ja som bol v miernom soku ked sa cele stado rozbehlo s dupotom cez pozemok do krikov ked som na nich nahodou natrafil) kde ich pravdepodobne niekto chova (zvykli to robit polovnici pre vycvik polovnickych psov). Ale musite prichadzat pre istotu potichu, su stale plache a predo mnou usli skryt sa do krikov odkial bolo pocut uz iba chrochtanie.
Musim si ich pritomnost na danom mieste (ci to nebola len nejaka nahoda) overit.
..Dohodli sme sa na Maly Cergovsky okruh pricom niektori si povodne naplanovanu trat asi trocha predlzia... Pocul som verziu predlzenia o slucku z cierneho blata na sedlo cergov, cez Lysu, podbaranie, ambrusovce, chata cergov, cierne blato a pokracovanie v planovanej trase.
..Ja osobne skor planujem odpojit sa pod chatou enciana..
Takze pojde sa normalnou trasou co je naznacena na mape a niektori si to daju este cez Lysu a ty si to chces strihnut niekde do lesa? ci tiez tou trasou na mape
Tou trasou na mape po encianu (ja na lysu nepojdem) a potom strih do lesa trochu inou testovacou cestou dole na Krize.
A pokial oni budu opekat este skusim nieco dalsie otestovat nad Krizami.
No ved ja sa nerozculujem. (Potom by som tam dal predsa )
Len upozornim ze taka opekacka a iskricky z ohna sa velmi nemaju radi s cyklistickym oblecenim
z tych najroznejsich polyesterovych vlakien.
A dufam, ze konecne po dvoch dazdivych nedeliach bude ta 2.8. trochu privetivejsia!
Ale nie kvoli tomu. Hadam nebude ohen z prskajuceho ihlicia. A keby som sa aj bal, tak mi to upecu dobrovolnici. Hlavna pricina je, ze ked uz budem tam, tak to chcem vyuzit na prejdenie par ciest ktore este nemam preskumane a zmapovane. Pretoze teraz som uz vo faze, ked pre objavenie a prejdenie (pre mna) novych ciest musim ist dalej od mesta. (Vramci hesla: Kazdu jazdu preskumany aspon 1 km z BBR - BardejovskyBajkovyRevir)
To ti nezavidim ze uz mas vsetko zjazdene. Uz asi tak ako ja Maguru ty mas vsetko. Ja co ti mozem odporucit je okruh okolo Domase .
Inac kedy planujes ist na Mincol alebo nieco podobne na pohori Cergov? Rad by som isiel s niekym tak skusenym aby som zbytocne tak daleko od domova nebludil
Nemam vsetko. Len vacsinu. A nie je to nic smutne na nezavidenie. Lepsie si mozem naplanovat trasy, mudro radit turistom a jazdit to, co je podla mna najkrajsie.
Mincol? Netusim... Uz som bol 2krat tohto roku.
Je natom nieco pravdy ze uz predsa vies co kde ako vyzera, ale ja mam dost ked odbocim tak kde by to malo jak tak vyzerat a nakoniec sa borim bud v bazinach (dole z Javoriny do Regetovky) alebo po pas v zihlave (zelena z Cierneho blata do hertnika) alebo tlacenia az nad hlavu (z Becherova na Javorinu ). A to su pre mna stratene dni. Heslo: skoda casu v zarastenom lese ked mozem ist na pekny singletrack na Domasi
A ktorou trasou je naj ist z Liv. huty na Mincol popripade z hlavnej cesty. Tak aby to bolo hlavne velmi pekna trasa. SOm narocny
Ver mi, okolo Magury mas toho este dost co objavovat.
bazinach (dole z Javoriny do Regetovky)
- Zasa z regetovskeho sedla rozdrbali tu cestu do regetovky na kasu? POdla fotiek kolko dreva natahali mozno. Alebo si isiel dole inou cestou ako do regetovskeho sedla a potom po zelenej do regetovky?
po pas v zihlave (zelena z Cierneho blata do hertnika)
- to som uz pisal, asi zjazdne v jari. V lete je to horsie. Nebol som tam v lete.
tlacenia az nad hlavu z Becherova na Javorinu
- Javorina je tlacenka z oboch stran, ja som siel z regetovskeho sedla a tlacil som kus aj dole na dierocky pretoze som sa nechcel zabit ....
U nas okolo BJ sa vela nejazdi a nechodi tak to zarasta. Divocina. Treba sa s tym zmierit, ak by tu boly haldy turistov chdniky by boli paradne preslapane ako v najvykricanejsich lokalitach ale asi by sa snazili vyhnat cyklistov z lesa ze ich ohrozuju. Vsetko ma svoje pre a proti. Ked pozeras do mapy a vyberas trasu musis pozerat aj na vrstevnice pretoze nie vsetky pesi prejditelne turisticke trasy su zjazdne. (alebo aspon nie v oboch smeroch)
Nechapem, ako myslis tu otazku. Vzdy ked ides na Mincol musis ist aspon kusky trasy po ceste
Ale ak to myslis tak, ze mam dat nejaky cas a datum kedy tam zasa pojdem, tak naozaj netusim.
Ked uz tak, tak kusky trasy po lese nie? . Ved do Liv. huty po ceste potom cez lesik hore a si hore . A ked pojdes niekedy si zajazdit tak daj skor vediet rad by som sa pridal. (podla trasy)
Neboj, pride cas ked vacsina trasy bude mimo asfaltu. Napr. tuto trasu zmenim tak, ze na Mihalov pojdem cez polia (tam je niekolko vyjazdovych tras mimo asfaltu)
z griglovej do richvaldu az poza ten les takze ostane v richvalde nejaky 1 km po asfalte, najviac asfaltu zostane od napojenia sa nad bogliarkou cestou na krize (nevidim tan mimoasfaltovu alternativu), trocha asfaltu v livove (musim preskumat par ciest mezdi livovom a liv. hutou - mam to uz v GPS, len nebol cas) a ak budu zjazdne, tak na Mincol dojdem tak, ze asfalt bude niekde okolo 10%. Ale to naskor niekedy v buducej sezone....
Tiez nie je asfalt ako asfalt, nudne su iba tie presuny po cestach 1 a 2 triedy, tie lesne asfaltky mi az tak nevadia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja osobne skor planujem odpojit sa pod chatou enciana a preskumat zjazdnost niektorych ciest nad Krizami, len mam obavy, ze zasa pridem doskriabany a doprhleny od zihlavy, takze varujem, ze moja odbocka bude prieskumnou cestou a moze vyzerat vselijako. (ale hlavna trasa je jasna a zjazdna) Aspon budem mat informaciu z prvej ruky o zjazdnosti a prejazdnosti niektorych ciest.
Mimochodom, taketo useky, ktore zaradim do kategorie "nejazdit!" (nezaujimave, prhlavove a nezjazdne) sa zapocitavaju vzdy dva krat. Pretoze ho ides prvy aj posledny krat.
Ber aj kamaratov a slaninu a spekaciky!
Musim si ich pritomnost na danom mieste (ci to nebola len nejaka nahoda) overit.
..Ja osobne skor planujem odpojit sa pod chatou enciana..
Takze pojde sa normalnou trasou co je naznacena na mape a niektori si to daju este cez Lysu a ty si to chces strihnut niekde do lesa?
A pokial oni budu opekat este skusim nieco dalsie otestovat nad Krizami.
Na polovnickej chate ne Krizoch.
Len upozornim ze taka opekacka a iskricky z ohna sa velmi nemaju radi s cyklistickym oblecenim
z tych najroznejsich polyesterovych vlakien.
A dufam, ze konecne po dvoch dazdivych nedeliach bude ta 2.8. trochu privetivejsia!
Inac kedy planujes ist na Mincol alebo nieco podobne na pohori Cergov? Rad by som isiel s niekym tak skusenym aby som zbytocne tak daleko od domova nebludil
Mincol? Netusim... Uz som bol 2krat tohto roku.
A ktorou trasou je naj ist z Liv. huty na Mincol popripade z hlavnej cesty. Tak aby to bolo hlavne velmi pekna trasa. SOm narocny
Dole z Mincola sa da ist aj po zltej aj ked na konci je to rozbite, vymyte a strme ale da sa to zmiernit odbocenim na lesnu cestu dolava ktora dojde do tej istej doliny len trocha vyssie.
A ci to bude pekna trasa zavisi od viacerych faktorov, najma ci tam niekde na niektorej z ciest nesantili lesnici s traktormi.
BTW: Tie linky na trasy su len na ukazku vystupu na Mincol, dalsie pokracovanie tych tras veduce do malcova ci uz cez maly mincol alebo z livovskej huty chcu fakt vediet, kde odbocit z turistickeho chodnika a slovne to popisat si netrufam, pretoze to ani nepamatam nejake vyznacne body ktore by tam boli.
U nas okolo BJ sa vela nejazdi a nechodi tak to zarasta. Divocina. Treba sa s tym zmierit, ak by tu boly haldy turistov chdniky by boli paradne preslapane ako v najvykricanejsich lokalitach ale asi by sa snazili vyhnat cyklistov z lesa ze ich ohrozuju. Vsetko ma svoje pre a proti. Ked pozeras do mapy a vyberas trasu musis pozerat aj na vrstevnice pretoze nie vsetky pesi prejditelne turisticke trasy su zjazdne. (alebo aspon nie v oboch smeroch)
Ale ak to myslis tak, ze mam dat nejaky cas a datum kedy tam zasa pojdem, tak naozaj netusim.
Si v praci ci doma a planujes nieco?
z griglovej do richvaldu az poza ten les takze ostane v richvalde nejaky 1 km po asfalte, najviac asfaltu zostane od napojenia sa nad bogliarkou cestou na krize (nevidim tan mimoasfaltovu alternativu), trocha asfaltu v livove (musim preskumat par ciest mezdi livovom a liv. hutou - mam to uz v GPS, len nebol cas) a ak budu zjazdne, tak na Mincol dojdem tak, ze asfalt bude niekde okolo 10%. Ale to naskor niekedy v buducej sezone....
Tiez nie je asfalt ako asfalt, nudne su iba tie presuny po cestach 1 a 2 triedy, tie lesne asfaltky mi az tak nevadia.
Nechaj sa prekvapit
- Som v praci.
Taky odporca cesty?