Zajtra by som sa chcel vydat na dlhu cestu - chcel by som absolvovat asi 250 km. minuly rok som tyzden v kuse jazdil denne 120 km, teraz som vsak nerozjazdeny a je to predsa len 2 x dlhsie.
Chcel by som sa vyhnut svalovej horucke, krcom, dehydratacii a podobnym zalezitostiam. Na bajku budem minimalne 10 hodin. Mam si zohnat nejaku specialnu stravu? Ake su vase skusenosti? D.
Duke
Jedného takého poznám aj ja - boli sme na pretekoch v Bystrici, cez kopčeky uvisel v prvom balíku a už sme kuli taktiku, ako ho dostať do špurtu na výhodnej pozícii, pretože ten mal zo skupiny najlepší. A zrazu sa nám za Sliačom niekde v skupine stratil... Keď ho nebolo v cieli ani po pol hodine, išli sme mu naproti. Našli sme ho na plánke, ako tlačí do hlavy zelené jabĺčka. Hlaďák... Stiahli sme ho zo stromu, dotlačili do Bystrice, stihli vlak do Bratislavy a v tom vlaku sa trikrát posral. Tie zelené plánky totiž, aby išli lepšie dole hrdlom, kombinoval s vodou z bidona.
Tu su statistiky:
slapal som 9 a pol hod., prestavkam som venoval az 5 hod. Spolu to bolo 210 km, priemerna rychlost 22 a nejake drobne.
V dubnici som sa zacal opustat (tak ako to tu uz bolo par krat opisane). Kedze to povazujem za dost nebezpecne tak som to hned stopol a hodinu som si pospal na lavicke v parku. Potom som bol na tom velmi dobre ale pre istotu som daval dlhsie a vydatnejsie prestavky.
Aplikoval som magnezium, nachtikovu mast, fastumgel (ten som preventivne natieral na kolena uz pred startom, minul som celu tubu), iontove napoje (3 litre), ice-gel, zjedol som len 3 bagety, stal som len na pumpach.
ak ma este nieco prakticke napadne napisem.
Majte sa pekne a d.
moja taktika(napr. dnes vyjazd: Nedožery - (za Raztocnom) odbocka na Rematu (je tam aj nejaky ranc, jazda na koni alebo take nieco))
isiel som priemerne okolo 35 km/hod. a mohlo to byt tam aj spat spolu 20 km (mozno aj viac, lebo po ceste to je z nedozier 27 km) a to som isiel dajme tomu okolo pol 2-tristvrte na 2 a prisiel som domov o 15 50, takze bez prestavok cca 2 hodiny a 15 minut
a ked si dam 20 km / 2,25 (cas) tak mi vychadza ze si isiel 16 km priemer, tak teda neviem kde je chyba.... ci v pocte km, rychlosti, case, alebo uz neviem..... pridavam sa k jokovi...
ale tachac si aj tak nekupim
este dodam jedine co viem na istotu je ten cas
s = draha (pocet km)
t = cas
v = priemerna rychlost
to co chces pocitat si zakry a ostane ti vzorec na vypocitanie
!musis vediet dve veci z toho, VZDY, inak to nejde!
napr.: ked chcem vypocitat rychlost, zakryjem si v a vzorec je s/t, dosadim a vypocitam, ok?
o to nejde, to by som si vypocital aj sam, len ked poznam iba jednu presnu velicinu, tak to je jasne ze sa to neda vypocitat