Piatok alebo sobota (podľa dohody), výjazd zameraný na technickú zručnosť ako v zjazdoch tak i vo výjazdoch. Trasa bude nasledovná : LM -> Jasná -> Luková. Výšlap započne na Bielej púti a po traverzoch prejde cez Štart až na Lukovú (všetko šlapatelné) ... kto to prejde bez tlačenia, má u mňa pivo. Nasledovať bude technický zjazd z Lukovej na štart a ďalej po bikepark trase č. 2 (zjazditeľné i na ht) na Záhradky. Odtiaľ znovu výšlap po ceste ku plesu a zjazd po modrej k Demänovskej jaskyni slobody.
V ktorý deň vám to vyhovuje mládež ?
PS: včera som to absolvoval, tlačil som len zo 25 metrov (len po Štart, na Lukovej som nebol), a čo sa týka zjazdu, je prašný a kamenitý, občas nejaký štrk a uvolnené kamene, postavené i umelé drevené prekážky ako klopenky a nájazdy, žiadne skoky (teda v tej rýchlosti ktorou to pôjdeme). Kto má aspoň trošku zvládnutú techniku zjazdu, ten to zvláda v pohode.
turistická STREDNE ŤAŽKÁ - RED
vedie po zjazdovke č. 5 Turistická z vládne ju aj menej zdatný cyklista
Na okrajoch zjazdovky sú vybudované klopené zákruty, v priamych pasážach sú prírodné nerovnosti upravené na vlny, skoky s možnosťou obchádzky. Vhodná pre tých čo si chcú vychutnať pohodlnú nenáročnú výhliadkovú trasu s výhľadmi na okolité kopce. Trať je jednosmerná a označená.
Family trail štart Rovná Hoľa 1491 m n.m. (vrcholová stanica 6-sedačkovej lanovky)
cieľ Záhradky 1028 m n.m. (údolná stanica 6-sedačkovej lanovky)
dĺžka 2900 m prevýšenie 463 m
povrch tráva, hlina, drevené mostíky, 10 klopených zákrut
čas zjazdu od 5 do 20 minút