Lokalizácia
Formulár sa odosiela
práveže trasa na mape bola perfektne prejdená, aj som vravel že do sedla budeme asi tlačiť, čo sme i tlačili keď sa cesta stratila a šli sme "intuitívne" lesom do sedla, a zo sedla sme mali ísť neznačenou trasou, ale my blbci sme šli rovno na priehybu značenou. Dakedy to dáme z druhej strany, ak vyrovnám alebo sa pre nový rám rozhodnem (vlastne už mám vybraný, i farbu ktorá sa k bielym kolesám, striebornej vidlici a červenému sedlu hodí, a fialová to veru nebude :D)
Zobraziť komentár 09.07.2009 - 12:04:56
00
chlapi co v sobotu ?? mame volaco na plane ??
Zobraziť komentár 10.07.2009 - 17:49:05
00
no vidim ze liptaci maju ine zaujmy ako lietat po lesoch ...... , ja idem zajtra tj. v utorok okolo 16 00 na chatu cervenec , kto chce nech sem napise heh na upresnenie miesta stretnutia ....
Zobraziť komentár 13.07.2009 - 19:47:17
00
gratulujem k adventure výjazdu. Dobrá morda to je po Priehybu. Pamatám. Nikdy viac. :mrgreen:
vrabčo najlepšia mapa na poľovnícke chodníky:
http://wags.nlcsk.org/LC/Default.aspx
Sú tam úplne jemne na čierno vybodkované.
a tu je turistická mapa:
http://www.turistickamapa.sk/

A inak z hlavného hrebeňa je to do sedla pod V.Bokom komplet zjazdné. A priamo zo sedla ide do doliny zvážnica na Ráztoky.
Zobraziť komentár 13.07.2009 - 20:42:03
00
A ešte jeden tip. Keď kuknete v google earthe na Homôlku, tak popod hrebeň z horehronskej strany ide zvážnica až do Priehyby. Dá sa na ňu dostať po zelenej značke priamo zo sedla Homôlka. Ešte som to nešiel, ale už dlhšie potom poškuľujem. No a na úplný záver ešte jedna perlička. Z Priehyby nabudúce nechoďte k Čiernemu Váhu po tej lesnej asfaltke. Pár metrov pod sedlom ide doľava ešte jedna lesná cesta neasfaltová, ktorá ja na zjazd krajšia a pod kopcom sa napojí spať na "hlavnú" cestu. Držím prsty.
Zobraziť komentár 13.07.2009 - 20:55:42
00
Treba už konečne nejaký hromadný výjazd spraviť, takže čo vravíte na sobotu mládež ? Ja navrhujem nasledovnô: nabrať čo najviac ľudí a narútovať trasu tak, aby bola pitnýrežimdodržiavackápauza v mikropivovare v kvačanoch (nuž darmo keď tam také fajné pivčo majú), a ďalej sa nejako pokrútiť po tých cyklochodníkoch čo tam majú na borovom jednom i druhom. To by bola varianta jedna.

Varianta dva by mohla byť nasledovná, smer jasná, trošku sa tam po žltých pokrútiť a následne to zjazdiť mini am.eňákom povedľa modrej od plesa. Ale to je skôr ceztýždňovka.

A posledná varianta ... červenec -> babky

Koľký by mali v SOBOTU záujem ? Trasy sa naroutujú neskôr, ide o to koľký a ktorým smerom.
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 08:43:48
00
jou jou ja si to dneska idem na cervenec natrenovat a moznoze skusim ist aj vysie ak sa mi neuvary voda v chladici ako minule ( to je horsie ako opica ) :-)

cize sobota je ok ak bude pocasie ok .....
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 08:48:16
00
nuž dobre, som sa rozhodol že idem teraz na bike, takže sa možno na červenci stretneme :D

a oného, Piso, veď keď opäť pôjdeš na nejaký objavný turisticko-bikový výjazd, môžeš sem napísať, že by sme sa pridali či stretali sa niekde na ceste či pivku :D

dobre teda vyrážam.
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 15:25:14
00
Rad by som sa v sobotu pridal ale tento vikend sa mi neda. Skoda. Snad sa nabuduce. Inac minuly vikend som co to pobikoval, ale kedze sa mi dalo len, ked nas junior spal tak som nevedel dat ani konkretny cas ani konkretnu trasu do placu. Nakoniec som v sobotu pochodil juznu stranu od L.Hradku (LH-B.Sihot-L.Porubka-Zahorie-Maluzina-Dovalovo-LH) a v nedelu zasa severnu stranu od Hradku (LH-L.Kokava-Podbanske-Tri Studnicky a spat).
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 17:18:43
00
ešte jedna pripomienka. Nebolo by vhodné požiadať modov o spojenie threadov "Liptov" a "Liptov - akcie a výjazdy"? Nie je mi jasné, načo ste zakladali tú druhú tému. A je z toho trochu dosť chaos.
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 19:07:03
00
Nie zly napad spojit tie temy.

Dnes rano ma kamos vytiahol z postele na vyjazd tak sme boli aj my pobikovat.
lh-lm-p.lubca-zelezno-osada-rk-lm-lh cca.120km sice vsetko asfalt ale aj ten treba raz za cas :P

Do soboty a v sobotu ja nemozem :( tak sa pridam az dalsi vyjazd.

.................a v nedelu zasa severnu stranu od Hradku (LH-L.Kokava-Podbanske-Tri Studnicky a spat).

Kjaso maly tip - mozno poznas - ponize troch studniciek je odbocka doprava a dostanes sa do vychodnej, celkom pekna cesticka na spestrenie
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 19:53:34
00
Liptov : Obsah fóra » Cyklotrasy » Vaše cyklotrasy
Liptov - akcie a výjazdy : Obsah fóra » Akcie » Súkromné akcie, výjazdy, tréningy
Liptov - akcie a výjazdy
dovoľujem si tvrďiť, že mladý, progresívny a športom nabudený zakladateľ tohto vlákna predpokladal, že jeho cieľom bude návrh a organizácia cyklovýjazdov, vytvorenie a následné rozširovanie mtbiker členskej základne na liptove a s tým spojené i občasné nebikové pivné či kofolové posedenia a v neposlednom rade i možný následný neskorší rozvoj bikingu na liptove. V tomto vlákne sa kladie dôraz na skupinové akcie.

kdežto téma Liptov má podľa zaradenia slúžiť na prezentáciu cyklotúr a zjazdných chodníčkov vhodných i pre bežného bikera. Tu je kľadený dôraz hlavne na cyklotrasy.

Takže ak človiečik hľadá novú a pre neho neznámu cyklotrasu, zavíta do vlákna "Liptov", ale v prípade ak hľadá alebo sa chce pripojiť k nejakej partii či akcii, nazrie do vlákna "Liptov - akcie a výjazdy".

nuž a keď môže mať bratislava milión vlákien, tak liptov si zaslúži aspoň dve :D ale ak je to neprehladné, môže sa to zlúčiť ... nedbám
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 19:54:37
00
vrabčo daj tie témy spojiť. Skús si predstaviť fóristu, ktorý ide bajkovať na liptov a bude sa pri zháňaní info zbytočne motať v dvoch absolútne paralelných témach. Veď do nich len nahliadni. V jednej sa bavíte ako ste sa zadrbali za Homôlkou a v druhej nájdeš moju debatu s palom 32 ako sa tam ide.Nedáva mi to zmysel.
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 20:35:18
00
malo ludi na liptove , treba nejakych doviest z vietnamu ....
Zobraziť komentár 14.07.2009 - 23:32:43
00
Piatok alebo sobota (podľa dohody), výjazd zameraný na technickú zručnosť ako v zjazdoch tak i vo výjazdoch. Trasa bude nasledovná : LM -> Jasná -> Luková. Výšlap započne na Bielej púti a po traverzoch prejde cez Štart až na Lukovú (všetko šlapatelné) ... kto to prejde bez tlačenia, má u mňa pivo. Nasledovať bude technický zjazd z Lukovej na štart a ďalej po bikepark trase č. 2 (zjazditeľné i na ht) na Záhradky. Odtiaľ znovu výšlap po ceste ku plesu a zjazd po modrej k Demänovskej jaskyni slobody.

V ktorý deň vám to vyhovuje mládež ?

PS: včera som to absolvoval, tlačil som len zo 25 metrov (len po Štart, na Lukovej som nebol), a čo sa týka zjazdu, je prašný a kamenitý, občas nejaký štrk a uvolnené kamene, postavené i umelé drevené prekážky ako klopenky a nájazdy, žiadne skoky (teda v tej rýchlosti ktorou to pôjdeme). Kto má aspoň trošku zvládnutú techniku zjazdu, ten to zvláda v pohode.
turistická STREDNE ŤAŽKÁ - RED
vedie po zjazdovke č. 5 Turistická z vládne ju aj menej zdatný cyklista

Na okrajoch zjazdovky sú vybudované klopené zákruty, v priamych pasážach sú prírodné nerovnosti upravené na vlny, skoky s možnosťou obchádzky. Vhodná pre tých čo si chcú vychutnať pohodlnú nenáročnú výhliadkovú trasu s výhľadmi na okolité kopce. Trať je jednosmerná a označená.

Family trail štart Rovná Hoľa 1491 m n.m. (vrcholová stanica 6-sedačkovej lanovky)
cieľ Záhradky 1028 m n.m. (údolná stanica 6-sedačkovej lanovky)
dĺžka 2900 m prevýšenie 463 m
povrch tráva, hlina, drevené mostíky, 10 klopených zákrut
čas zjazdu od 5 do 20 minút

Naposledy upravil a.ndrejko dňa 16.07.2009 - 13:07:51, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 16.07.2009 - 09:59:19
00
keyboard_arrow_up