Nie, už dlhší čas je to "full-fledged" pešia zóna označená príslušnými značkami, takže ako bikeri tam skutočne "len na návšteve" sme. A môžeme byť radi, že tam nie je kompletný zákaz vjazdu pre cyklistov, ako napr. na Partizánskej lúke.
Ixnay Keď idem vo dvojici pešo, tiež sa neustále "paranoidne" obzerám a tlačím seba aj partnerku ku kraju cesty, aby sme nechali priestor rýchlejším. Ale to sú "inštinkty" získané rokmi bajkovania, pričom aj napriek tomu ma občas prekvapí rýchlejší, resp. s menším odstupom jazdiaci biker. Príležitostní turisti, resp. "prechádzkari," ktorí sa raz za čas vyvezú na Kamzík, Kačín či ku krasňanskej horárni, tieto "inštinkty" vyvinuté nemajú a často si imho ani neuvedomujú, ako výrazne môžu v niektorých prípadoch "zavadzať." Ja si tiež koľkokrát poviem niečo v zmysle, "ty vole, títo by ozaj nemuseli ísť toľkí vedľa seba," no celkovo im to nemám za zlé. Na pohyb v lese majú rovnaké právo ako ja a rozumiem aj tomu, že chcú spolu diskutovať... Keď spomalím a slušne ich požiadam o priestor, len naozaj veľmi zriedka sa to stretne s nejakou negatívnou reakciou.
Rozumiem samozrejme aj tomu, že pre niektorých
"stravníkov" naháňajúcich čísla to môže predstavovať pomerne zásadnú komplikáciu, no to je imho skôr ich problém, keď chcú túto činnosť prevádzkovať aj cez weekendy a na frekvetovaných miestach :-/
EDIT: Pridanie fotiek