Lokalizácia
Formulár sa odosiela

MTBiker 4. expedícia

20. - 22. 5. 2011
Cykloturistika
Varín - autocamping (Slovensko)

Propozície, Pozvánka
Zúčastnených bikerov (39)
_andrej_bikeeerCraObsdrotarFlinkergekonkoHenochrinikicemanjfabkapokesalpKidaklapalomaLapierremaciashmarek001martin190mipo13misenomisugenaliniPatrikLpeter2077PoloromanxscyphoSTNsylvaticTomasTomTomáš45vladikaVladimir222vladolyojozbartosZekerzihadlo 5
tu foto som sem supol ked sa pisalo dajme dh trat martinky.. s tym ze by sa to dalo potom este otocit znova, pochybujem ze by to niekto slapal 3x hore :D
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 20:30:29
00
čo tak čítam tak to ospevujú samí xc.čkari a to sa mi nepáči :D

konkrétne narážam na toto aj keď je tam ten smajlík...ako si zhruba predstavuješ trasu, ktorá ťa so 180/180 bikom bude baviť hore aj dole...ani vo Varíne predsa nikto nikoho nenútil ísť tú trasu, ktorú ste šli (mne osobne pripadala dosť náročná pre tých, ktorí sa jej plánovali zúčastniť) a že to trvalo tak dlho predsa nie je vinou tých čo boli vpredu...ja som už v Makove čo to odjazdil, viem aký tam je profil a terén (na to netreba mať VŠ)...
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 20:45:32
00
bolo by dobre zamysliet sa ci teda chcete spravit akciu kde si kazdy nieco najde alebo to ma byt dalsi maraton lebo pocas roka je ich veru dost malo...

to je z mojej strany vsetko, odteraz len citam ;-)
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 20:52:56
00
to Kidak: Super, tak to sa okrem Poráča uvidíme aj na Expedition :y:

Ale ja už strácam prehľad, čo kto a ako vlastne jazdí. Čo jazdia vlastne AMENáci, autom sa vytrepú na kopec a zvezú sa dole, nie je to DH? Som myslel, že AMENáci do kopca aj šlapú a ako som si aj všimol, podaktorí aj dosť dobre uphill dávajú. A my XC chrti čo sa vozíme dole Generálom (a podľa účastníkov AMEN zrazu ani veľký rozdiel medzi nami chrtmi a niektorými AMENákmi v zjazde ani nebol) sme už potom AMENáci? Alebo ak niekto prejde za deň 100 km a 5 krčiem a chát pri tom je chrt, alebo dokonca "superchrt"? To potom superchrt bude aj Berco, keď s nami v partii normálne dáva 100 kilometrové výjazdy :D
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 20:57:17
00
na takychto akciach sa nikdy nezavdacis vsetkym. Vzdy je to kompromis a preto sa tvoria skupinky, ktore si idu vlastnym tempom. Vacsina si ide zajazdit a nie sa len spustat ci dupat do kopca. Nikto tu netvrdi, ze enduraci pojdu hore spolocne s XC-ckarmi. Kazdy v skupine, ktora mu vyhovuje najviac. Ale hore na hreben sa treba tak, ci tak dostat.

Inak sa samozrejme tesim, nech uz sa to kona kdekolvek :sun:
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 20:58:15
00
ale jaaaaj zabudnite ze som sem dal link na fotku s autom..
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 21:01:40
00
to nebolo namierene priamo na Teba bobo. Pisal som to vseobecne pre vsetkych.
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 21:04:25
00
tiez som reagoval vseobecnejsie, viac ludi tu kuklo fotku a zafixovalo do hlavy
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 21:06:20
00
tiež by ma zaujímala tá AM.EN definícia, lebo pri štýle jazdy to možno začínalo teraz je to už len netrefné označenie, keďže sa poupgradovali biky a nabrali zdvihy.. horekopec to nejde vobec, rovina ešte ako tak znesitelné utrpenie, dolekopec tam to ide..
na druhej strane bez navážania sa do rôznych štýlov, rád by som zistil ako by mal vypadať profil trasy.. vzhladom nato že ide velká partia bikerov pojazdiť víkend, chce to proste celodňovku (jasné že s pauzami, obedom a tak podobne), čiže tak od 9 do 18 jazdíme.. či sa pôjde 6 hodín hore na jeden kopec a zjazd alebo 2x3hodiny na dva kopce a dva zjazdy je už otázka možností lokality.. tiež mám radšej hore dole hore dole než hooooore dole, ale keď to nejde tak to nejde :)

a ešte si neodpustím, tí XC chrti sa idú voziť a budú spokojný s pestrou prírodou aj keď nebude prevýšenie 2000m, ale sú ameňáci ochotný ísť trasu ktorá nebude obsahovať časť kde to poniektorí majú problém zísť aj pešo?
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 21:11:19
00
a ešte si neodpustím, tí XC chrti sa idú voziť a budú spokojný s pestrou prírodou aj keď nebude prevýšenie 2000m, ale sú ameňáci ochotný ísť trasu ktorá nebude obsahovať časť kde to poniektorí majú problém zísť aj pešo?

Toto si pekne vystihol :y: Ešte by som dal slovo XC chrti do úvodzoviek ;)
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 21:28:31
00
ok, am jazdec co ma 120/120, en jazdec co ma 180/180 tiez? :D

poznam minimalne jedneho bikera ktory uslape so 180/180 aj chrtov na nizkozdihovych fulloch, myslim ze zdvih s tym nema nic spolocne, ide o to kto je ako nauceny jazdit, s AM:EN bikom by si mal davat to iste co s XC len mozno v nizsom tempe a neviem o tom ze by sa niekedy vo Varine sli vyjazdy na co najlepsi cas
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 22:13:37
00
Prosím podobné spory čo je XC a čo už AM EN či FR si riešte inde. Budem sa snažiť aby sme vyhoveli všetkým. Ak bude 10 ľudí chcieť vývoz hore, tak sa vyvezú (ak všetko dobre dopadne). Ak budú chcieť niektorí ísť 100km s prevýšeniami cez 2 000m aj také nájdeme. Ide tu o stretnutie z MTBikera a nie len určitej skupiny.

Čo sa týka lokality Makov, vidím asi jeden hlavný problém. Dajme tomu že čisto teoreticky príde na akciu toľko ľudí čo na Exp.3. Ako ich tam ukorigujeme? Kto bude navigovať? Koľko domácich bude ochotných do tejto lokality ísť? Koľko % zúčastnených bude poznať trasy?

Berte to aj z tej organizačnej stránky, samozrejme, týmto som možnosť Makov nevylúčil. Len si uvedomte, že to nie je len tak povedať si "A ideme do Makova". Osobne sa mi tá lokalita samá o sebe páči, dokonca boli roky, keď som tam najazdil xyz km. Ale neviem si predstaviť že tam zrazu príde stovka bikerov (viem prehnané číslo). Táto lokalita mi príde vhodná na také spoločné výjazdy ako sa riešia v rámci domácich a bikovania v okolí Žiliny, kde sa ľudia všetci poznajú.

Toľko odomňa, zhoďte ružové okuliare. ;)
Zobraziť komentár 12.12.2010 - 23:48:09
00
Tak ale vozit sa autom na kopec pod zastitou takejto akcie mi pride divne (narazam na prispevky ,,vysie"). To potom asi riesit kemp cez bikemagazin, tam je to downhillovejsie orientovane. To by mi ale bolo luto, pretoze mam medzi am.en-akmi veeela kamaratov ;)
Inaj ja sa chystam s 99% - nou istotou :rock:

Pokial bude vecer taka zabava ako na poslednom zraze, tak je mi jedno kde a kedy ^_^

trochu sa tu zamiena am/en s dh na am/en bajkoch. Rad by som aby zraz ostal v tej rovine, ze hore sa slape po vlastnej a dole sa vyberie nejaky pekny technicky narocny zjazd, pricom tych hore/dole moze byt kludne viac.
Ak sa budem chciet vyvazat na kopec autom/lanovkou, tak to sa da dohodnut sukromne a nie na zraze, kde je 40 ludi, to je somarina.

Konecne by mohol niekto popisat, ako vyzera lokalita Makov, aky je tam teren? Kamene, korene, ci skor take "hladke" single?
Zobraziť komentár 13.12.2010 - 00:14:26
00
Hm, Javorniky. Bol som tam 3dni a jazdil hrebenovku a ine traily pred 3 rokmi este s cembistami.. je tam naozaj pekna priroda, krajina, vyhlady ale traily samotne ma velmi nenadchli. Dost vela sa slo lesnou cestou/cestami..povrch hladky..sem tam koren, kamen. Sem tam singlac. A kratky konecny zjazd dole. Mozno nejaky domaci borec by vedel o niecom zaujimavejsom. Hoci aj vtedy tam s nami nejaki boli...

Pre mna su Martinky top a aj minula trasa sa dala podla mna bez problemov jazdit aj na biku 180/190 zdvihom, v tom to nie je..tak isto aj chata na dalsi den bola fajn. To ze sme vsetci nestihali s prvou skupinou hore je uplne prirodzene..a tak isto je prirodzene, ze niektori sli zasa inou trasou dole ako AM.EN partia...A vecer bola zabava paradna.

2caucau&spol: Nie, bighity a pod naozaj nie su AM.ENbiky;) S takou kovadlinou pod zadkom by som aj ja na martnikach nadaval.. s takym bikom je uz hrebenovka martiniek na hranici unosnosti.

PS: AM.EN je hore na biku aj dole na biku. S tym, ze tie biky s radostou zvladnu aj den dva v bikeparku, DH trati..a na dalsi uz na nom mozes ist 80km hrebenovku trebarz Braniska:) Osobne si kopec radsej vyslapem ako by som sa nan mal vyvazat:)
Zobraziť komentár 13.12.2010 - 00:59:24
00
vladol & Dijck: tak ste ma potesili :y:
Zobraziť komentár 13.12.2010 - 09:39:07
00
keyboard_arrow_up