Nazdar borci,
rád by som sa pozrel na hrebeň NT, viem o pololegalite tejto akcie ale túžba prejsť si to je silnejšia ako morálne zábrany Rád by som išiel zo Šumiaca na Kráľovku a odtiaľ až na Donovaly. Veľmi by som uvítal postrehy ako to vyzerá s prejazdnosťou jednotlivých úsekov (hlavne Ramža - Čertovica a Štefánička - Ďumbier), či existujú nejaké obchádzky po zvážniciach alebo treba niesť. Kľudne aj PM. Ďakujem.
tak zo sedla Latiborky na Durkovu a naspat je slaba hodinka, ale je pravda ze zo zelenej je uz na skok na Chabenec
skoda ze sa neda nejako rozumne dostat vlakom do Predajnej, stade cele slapatelne, a z Lupce na Magurku je to dost nuda
Tak som vysiel do toho sedla, bola to dost pohoda, ale dat odtial Chabenec az taka pohodka nebola, potom som sa musel vratit spat a ist na Donovaly. Dost sa spominali ochranari, vraj boli na Hiadelsko sedle a cakali, tak som 100m pred sedlom zosadol z biku a tlacil a pripravoval sa na historku ako som to cely cast tlacil (ako Hrnciar) Ale nikto tam nastastie nebol.
ahojte. Planujem cyklotrek od Sumiaca cez Kralovu holu, Andrejcovu, Velka Vapenica k sedlu Priehyba a odtial dole k vodnej nadrzi Cierny vah. Medzi kralovou holou a sedlom Priehyba je to bikom zakazane, tam by som to musel tlacit. Neviete ako je to v tomto useku so strazou prirody? toleruju prechod bikom napeso?
ahojte. Planujem cyklotrek od Sumiaca cez Kralovu holu, Andrejcovu, Velka Vapenica k sedlu Priehyba a odtial dole k vodnej nadrzi Cierny vah. Medzi kralovou holou a sedlom Priehyba je to bikom zakazane, tam by som to musel tlacit. Neviete ako je to v tomto useku so strazou prirody? toleruju prechod bikom napeso?
no tam by som s bikom ist nechcel, velmi malo častí na dobre jazdenie...
tipie velmi malo? minimalne vacsia polovica od Kralovej hole po andrejcovu je uplne v pohode zjazdna, uplne bez tlacenia (nazval by som to aj velmi dobre jazdenie)...dalej to nepoznam...k veci ochranari tam zvyknu striehnut, ale napr minulu sobotu radsej chlastali na chate pod kralovou holou asi mali od rana zarobene na ciernych zberacoch..
Po Andrejcovu velmi dobre technicke jazdenie. Z Vapenice do sedla Priehyba vela popadanych stromov v exponovanom useku (opisujem stav z pred roka).
Co sa tyka straze v okoki KH je tu toho popisane vela. Moj recept je byt na KH v skorych rannych hodinach. Zatial mi to takto ,,preslo".
V sedle Priehyba som sa pýtal turistov ktorý išli z Kráľovej hole aké to je z Andrejcovej a hovorili že na bicykli je to sprostosť. A to boli taký čo aj jazdili nielen peši šľapali.
Ale až tak ďaleko to nie je, prenesieš ak ťa tma nebude naháňať...
Usek od Kralovej Hole po Priehybku, zato stoji. To sa da prest skoro cele, Minimum tlačenia. No z Priehybky na Velku Vápenicu do kopca budes tlačit, aj vecsinu trasy dole z Velkej Vápenice do Priehyby.
Nechcem tu vnucovat svoj nazor, ale vsetky chodniky, ktore som v nasich NP presiel na bicykli (s vynimkou MF - ale tam som mal vzdy guide) som najprv presiel peso (som aj turista) - mal som tak ,,zmapovany teren do buducna"
Samozrejme sa da vyzvedat co?kde?ako? ale myslim si, ze sa tak straca uroven objektivity (vid. prispevky vyssie, ked jeden uzivatel oznaci konkretny chodnik za nezjazdny, druhy naopak za zjazdny).
Mozme urobit taky pokus
Akoze sa spytam:
,,Ako je zjazdny chodnik od Vodopadu skok k Strbskemu plesu (kedze to tu cita aj kamarat pol tak upresnim, ze v lete )??"
A ked sme uz pritom mna by skorej naujimal usek od Priehyby na Čertovicu,.. Stoji to zato ?
Bajkom ? .. od Priehyby az po Oravcovu s vynimkou asi tak par desiatok metrov si nepojazdis. Ale ako trening na nosenie a pretlacanie nie je zle
Na Kolesarovu sa da dostat zo spodnej zvaznice, pod hreben vedie cesta aj na mapach , potom je nieco vyjazdene, lebo tam chodia na 4kolkach, ci co .. nesiel som, ale asi lepsie ako nosit od Priehyby. Alebo vytlacit po modrej na sedlo Oravcova, ale neviem ci nie z dazda pod odkvap /ale tak je to potom len 1.5km, nie 4km / Oravcova-Homolka, normalne jazdenie. Dalej neviem, ale vyzeralo to na zvaznicu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
..niesol/tlacil 2 1/2h. nikdy viac
skoda ze sa neda nejako rozumne dostat vlakom do Predajnej, stade cele slapatelne, a z Lupce na Magurku je to dost nuda
no tam by som s bikom ist nechcel, velmi malo častí na dobre jazdenie...
Co sa tyka straze v okoki KH je tu toho popisane vela. Moj recept je byt na KH v skorych rannych hodinach. Zatial mi to takto ,,preslo".
Ale až tak ďaleko to nie je, prenesieš ak ťa tma nebude naháňať...
Samozrejme sa da vyzvedat co?kde?ako? ale myslim si, ze sa tak straca uroven objektivity (vid. prispevky vyssie, ked jeden uzivatel oznaci konkretny chodnik za nezjazdny, druhy naopak za zjazdny).
Mozme urobit taky pokus
Akoze sa spytam:
,,Ako je zjazdny chodnik od Vodopadu skok k Strbskemu plesu (kedze to tu cita aj kamarat pol tak upresnim, ze v lete
Bajkom ?
Na Kolesarovu sa da dostat zo spodnej zvaznice, pod hreben vedie cesta aj na mapach , potom je nieco vyjazdene, lebo tam chodia na 4kolkach, ci co .. nesiel som, ale asi lepsie ako nosit od Priehyby. Alebo vytlacit po modrej na sedlo Oravcova, ale neviem ci nie z dazda pod odkvap