Máte niekto tip kadiaľ z Detvy na Poľanu?
Ak sa nič nestane, budem cez vikend v Detve a vyšlapal by som si to.
Je tam nejaká červená z Detvy, modrá zo Skliarova, alebo asfaltka okolo vodnej n. Hriňová.
Máte niekto tip kadiaľ z Detvy na Poľanu?
Je tam nejaká červená z Detvy, modrá zo Skliarova, alebo asfaltka okolo vodnej n. Hriňová.
Cykloturistika 4/2006 obsahuje viacstranovy popis. Pozical som to cislo. Ak sa mi vrati do vikendu prihram podrobnosti.
Asfaltka od vodnej nadrze je istota - ale chodia tade aj auta
Ja som hodne davno isiel po modrej od Skliarova a musel som aj potlacit.
Neodporucam zelenu, ten vodopad tam naozaj je a nie je zrovna prijemne lozit po rebriku s bikom na chrbte
Velmi pekne cesty (neasfaltky) vedu aj z Ivin a Obchoditej. Ak pojdes z Detvy po cervenej, nesmies sa jej drzat striktne, lebo cesta obchadza niektore useky. Napr. Kalamarku nejdes cez skaly ale pomedzi po panelovej ceste okolo horarne.
Ak by si na to mal viac casu(5-6hod.) tak krasny okruh je DT - Laštek - Krnáčovci - Hriňová - Slanec - Štoliansko - Detv.Huta - Látky - Sedlo Prašivá (červ.) - Čierťaž(modra) - Lom - pred Vrchslatina odb. na modru, po hrebeni az po červenú a zvyšok po Rudnej magistrale až do DT.
Ďakujem všetkým poradcom.
Tak som v sobotu na tej Poľane bol. Vzhľadom na to, že predtým výdatne pršalo som nešpekuloval a išiel som po asfaltke. A dobre som urobil. Dole som šiel po červenej, ale cca prvé 2-3 km je to samý vyvrátený strom cez cestu. Potom samý kameň, cesta je pekne vymytá. Stálo ma to jeden špic DT swiss 2/0 a pokrivené zadné koleso. V druhej polovici to bolo v pohode. Síce blato ale pekný zjazd. Pripájam pár fotiek.
A asi rada na záver všetkým vysokohorským cyklistom. Pozor, po dlhej zime s množstvom snehu budú ešte asi vyššie položené cesty v dosť biednom stave s popadanými a polámanými stromami.
Vyhrabal som túto poriadne starú tému, pretože dnes som prvíkrát prešiel značenú cyklotrasu okolo Poľany. V minulých príspevkoch bolo dosť málo fotiek, tak nejaké prikladám.
Z Detvy cervenou (Rudna magistrala) na Horsky hotel Polana a dalej do sedla Jasenova, odtial zelenou do Kysliniek ... je to zjazdne? Myslim misionarsku polohu - ja hore a bike podo mnou.
Ja plánujem už niekedy začiatkom júna ísť vlakom do Podbrezovej a odtial hore na chatu pod Hrbom a potom na Bukovinu. Len ešte neviem ako. Inak tie skratky by sa mi veru zišli, lebo takto mi to spravilo 149 km - síce väčšinou po asfalte, ale už som toho mal dosť.
2shogun: Je to už pár rokov, ale na chatu pod Hrbom sme v pohode došli z Lopeja dolinou Predajnianske čelno po zelenej, neskôr po modrej. Ľubietovský Vepor je výzva. Buď musíš ísť z chaty až na dno doliny, aby si ho podišiel, alebo priamo cez vrchol. No a cez vrchol to je skúška odvahy. Najprv horolezecký terén 1. stupňa obtiažnosti, a potom na vrcholovom plató je prales. Každých 5 metrov podliezaš, resp. prekračuješ padnuté stromy. Teda takto to bolo pred cca 8 rokmi. Za Veprom do sedla Jasenová celkom pohoda. A zo sedla odporúčam na Ľubietovskú Bukovinu a z nej krásny zjazd po zelenej do Strelníkov.
No a cez vrchol to je skúška odvahy. Najprv horolezecký terén 1. stupňa obtiažnosti, a potom na vrcholovom plató je prales. Každých 5 metrov podliezaš, resp. prekračuješ padnuté stromy. Teda takto to bolo pred cca 8 rokmi.
stale sa to neda (teda da, ale viacej prenasas, ako jazdis) a lepsie to nebude, je to chranena oblast, medzi Veporom a Hrbom a tak by sa tam vlastne s bikom ani nemalo ist
No tak ja ten Vepor radšej obídem. Predsa len pre mňa to bude zase vela km. Radšej pôjdem hore od Strelníkov po zelenej alebo Hutnou dolinou. A naspäť po modrej popri chate Horalka na Ponickú Hutu. Ale dobrou správou pre mňa je, že sa dá ísť hore cez Predajnianske čelno.
Vďaka za rady.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cykloturistika 4/2006 obsahuje viacstranovy popis. Pozical som to cislo. Ak sa mi vrati do vikendu prihram podrobnosti.
Ja som hodne davno isiel po modrej od Skliarova a musel som aj potlacit.
Neodporucam zelenu, ten vodopad tam naozaj je a nie je zrovna prijemne lozit po rebriku s bikom na chrbte
Ak by si na to mal viac casu(5-6hod.) tak krasny okruh je DT - Laštek - Krnáčovci - Hriňová - Slanec - Štoliansko - Detv.Huta - Látky - Sedlo Prašivá (červ.) - Čierťaž(modra) - Lom - pred Vrchslatina odb. na modru, po hrebeni az po červenú a zvyšok po Rudnej magistrale až do DT.
našiel som toto.....
http://www.cyklopolana.slovanet.sk/html/cyklotrasy.html
Tak som v sobotu na tej Poľane bol. Vzhľadom na to, že predtým výdatne pršalo som nešpekuloval a išiel som po asfaltke. A dobre som urobil. Dole som šiel po červenej, ale cca prvé 2-3 km je to samý vyvrátený strom cez cestu. Potom samý kameň, cesta je pekne vymytá. Stálo ma to jeden špic DT swiss 2/0 a pokrivené zadné koleso. V druhej polovici to bolo v pohode. Síce blato ale pekný zjazd. Pripájam pár fotiek.
A asi rada na záver všetkým vysokohorským cyklistom. Pozor, po dlhej zime s množstvom snehu budú ešte asi vyššie položené cesty v dosť biednom stave s popadanými a polámanými stromami.
Teraz? Pozrel si z okna?
Tak napíšte predom,keď sa budete chystať.
stale sa to neda (teda da, ale viacej prenasas, ako jazdis) a lepsie to nebude, je to chranena oblast, medzi Veporom a Hrbom a tak by sa tam vlastne s bikom ani nemalo ist
Vďaka za rady.