Nazdar borci,
rád by som sa pozrel na hrebeň NT, viem o pololegalite tejto akcie ale túžba prejsť si to je silnejšia ako morálne zábrany Rád by som išiel zo Šumiaca na Kráľovku a odtiaľ až na Donovaly. Veľmi by som uvítal postrehy ako to vyzerá s prejazdnosťou jednotlivých úsekov (hlavne Ramža - Čertovica a Štefánička - Ďumbier), či existujú nejaké obchádzky po zvážniciach alebo treba niesť. Kľudne aj PM. Ďakujem.
Zdravím ťa, cez víkend sme sa snažili niektoré z tých chodníkov nájsť a prejazdiť, najazdili sme niečo cez 50 km, ale musím povedať, že sme nič extra nenašli. Cesty tam síce nejaké sú, ale väčšina z nich, ako napríklad na Krámec sú čisté tlačenie a to nielen smerom hore, ale i dole. Niektoré chodníky sme v tých miestach ako sú na mape vôbec nenašli. Ešte by som bol ochotný tomu jeden víkend venovať, ale myslím si, že aj keď sa tam chodníky nachádzajú dostať sa k nim je riadna fuška.
Prešli sme zato fajný chodník zo Stanišovské sedla do Jána. Miestami je však bicyklom neprejazdný, je to na prenášanie cez skaly a pod. Inak super.
Zdravím ťa, cez víkend sme sa snažili niektoré z tých chodníkov nájsť a prejazdiť, najazdili sme niečo cez 50 km, ale musím povedať, že sme nič extra nenašli.
Ja som sa tam tento rok bohuzial vobec nedostal.
Nemas info, ci sa niekto snazi riesit oficialnu cyklotrasu cez Chopok? Stav ciest je celkom OK. post1148407.html#p1148407
:( Ja som sa tam tento rok bohuzial vobec nedostal.
Nemas info, ci sa niekto snazi riesit oficialnu cyklotrasu cez Chopok? Stav ciest je celkom OK. post1148407.html#p1148407
Niektoré tie chodníky existujú a niektoré sú fajn, ale z pravidla k nim vedú brutálne stúpania a človek aj hodinu tlačí bike. Či sa tým zaoberať je preto otázne. Navyše sa môže stať ako aj nám, že niektoré jednoducho skončia.
Áno, rieši sa to v rámci stavby tej cesty. Skúsim zistiť aktuálnu situáciu, ale naposledy tam bolo množstvo nesplnených vecí zo strany investora. Cesta sa jednoducho povedané každým rokom rozpadá, bola stavaná ako dočasná a neviem povedať, či sa to bude riešiť. Ale zistím.
Inak, vôbec si sa mi nevyjadril k tej koncepcii v TN
Dnešná previerka starého poľovníckeho chodníka popod Prašivú a Chochuľu.
Stačilo by pár úprav a bola by to parádna jazda...
dnes sme skusil ale pred prvym krizovanim s potokom sme to otocili, chodnik zrazu zmizol vo vysokom malinci v strmom svahu, ako si sa tade prebrodil ? Ale coto sme precistili
tak ja mam osobnu skusenost s pokutou, nebolo to drahe ale nepotesilo a neznalost zakona neospravedlnuje , su tam znacky zakaz biku. Inak pravdu povediac teperit ebike 25kg bike po hrebeni smerom na Donovaly to je za trest, su tam useky kde to treba na chrbat
Asi viem, kto to bol. Inak mas tam taky mod, ze walking a iba soferujes bike, ide vedla teba. Inak by to bolo peklo.
V nedelu som sa pomotal na západe.
Zvážnica z Prievalca pod Veľkú hoľu za sucha pohodlná na tlačenie aj zjazd.
Zelená z Ďurkovej cez Mestskú horu veľmi pekná, pár spadnutých suchárov je prerezaných, tak sa dá bez zosadnutia (ja som sa nachodil dosť, ale aj slabší jazdec si to užije).
Modrá z Magurky do sedla Latiborskej je veľmi pohodný výstup, zjazdovať tadiaľ snáď nikdy nebudem.
Prašivá veľmi príjemne prekvapila, peši som to išiel už dosť dávno. Hrubé štrky na vrchole v pohode jazditelné, kosodrevina veľkoryso prerezaná (chýba naspodu niekoľko desiatok metrov, na biku v pohode, horšie to bude na lyžiach, ale možno to ešte dokončia). Viac úsekov strmých schodov som tlačil, ale dokopy to nieje veľká vzdialenosť, takže veľa pekného jazdenia.
Skúsil som aj tutok vyššie spomínaný poľovnícky chodník zo sedla nad Korytnicou do LL. Úseky v lese takmer čisté a pekné, naopak krátke križovania doliniek sú dosť prúser, chodnik neexistuje, zarastené, konáre, kamene... Na akotak plynulé sprejazdnenie by bolo treba kopec roboty.
Paradne foto, je to asi najazdivejsia cast NT, zjazd z Prasivej je proste top. Na to traverzovanie "skaly" sme minule s Bobrisom rezignovali, a vobec to nelutujm
Ja som skoro aj ľutoval, že som to skúšal Ani tie čisté úseky som si moc neužil, do kopca som už nevládal a klesania som sa bál, lebo mrholilo a bolo už hovno vidieť. Ale potreboval som sa dostať k autu a po ceste sa mi moc nechcelo.
lukas6s8p Pekny pojazd aj fotos. Prasiva je moja srdcovka, v lete aj v zime. Inac je fakt hardcore, ako je dodrbany ten les vsade. Az sa nechce verit, ze v akom meritku to tam likviduju.
Prašivá veľmi príjemne prekvapila, peši som to išiel už dosť dávno. Hrubé štrky na vrchole v pohode jazditelné, kosodrevina veľkoryso prerezaná (chýba naspodu niekoľko desiatok metrov, na biku v pohode, horšie to bude na lyžiach, ale možno to ešte dokončia).
vcera prechadzka na chatu pod Dumbierom, takych 20 cm snehu, od odbocky k JMN to asni nebolo presliapane zaujimave pohlady - listnane stromy s este zelenym listim zapadane snehom, zihlava v snehu a poletujuce z chladu zmagorene komare
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V severo zapadnej casti NT je velmi vela chodnickov. Diskutovali o tom OSMaci a su zakreslene na OSM mape.
https://groups.google.com/forum/#!msg/osm_sk/5JdK_46Df9w/HSPTHEIccnEJ
Ten co ich zakresloval aj dost foti a ma to tam pochodene.
http://www.panoramio.com/user/1054303/tags/Nizke Tatry
Netusim ci su vhodne na bike, ale niektore vyzeraju podla mapy velmi slubne:
Krizovatka 6 chodnikov:
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x19.49050y48.99223z14m5v36
(uz som sa tam peso chystal, ale bohuzial som sa v lete nedostal dalej ako par metrou od auta pri byvalych baniach nad Dubravou
Tento ide dokonca z hrebena (Durkova).
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x19.46725y48.93922z14m5v36
(snad bobris preveri, ked tam pojde na bike)
Zo zaveru Klacianskej doliny spat na jej zaciatok:
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x19.48227y48.97892z14m5v36
Zaujmavo vyzera aj ten z Kramca
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x19.47875y48.96489z14m5v36
Zdravím ťa, cez víkend sme sa snažili niektoré z tých chodníkov nájsť a prejazdiť, najazdili sme niečo cez 50 km, ale musím povedať, že sme nič extra nenašli. Cesty tam síce nejaké sú, ale väčšina z nich, ako napríklad na Krámec sú čisté tlačenie a to nielen smerom hore, ale i dole. Niektoré chodníky sme v tých miestach ako sú na mape vôbec nenašli. Ešte by som bol ochotný tomu jeden víkend venovať, ale myslím si, že aj keď sa tam chodníky nachádzajú dostať sa k nim je riadna fuška.
Prešli sme zato fajný chodník zo Stanišovské sedla do Jána. Miestami je však bicyklom neprejazdný, je to na prenášanie cez skaly a pod. Inak super.
Nemas info, ci sa niekto snazi riesit oficialnu cyklotrasu cez Chopok? Stav ciest je celkom OK.
post1148407.html#p1148407
Nemas info, ci sa niekto snazi riesit oficialnu cyklotrasu cez Chopok? Stav ciest je celkom OK.
post1148407.html#p1148407
Niektoré tie chodníky existujú a niektoré sú fajn, ale z pravidla k nim vedú brutálne stúpania a človek aj hodinu tlačí bike. Či sa tým zaoberať je preto otázne. Navyše sa môže stať ako aj nám, že niektoré jednoducho skončia.
Áno, rieši sa to v rámci stavby tej cesty. Skúsim zistiť aktuálnu situáciu, ale naposledy tam bolo množstvo nesplnených vecí zo strany investora. Cesta sa jednoducho povedané každým rokom rozpadá, bola stavaná ako dočasná a neviem povedať, či sa to bude riešiť. Ale zistím.
Inak, vôbec si sa mi nevyjadril k tej koncepcii v TN
dnes sme skusil ale pred prvym krizovanim s potokom sme to otocili, chodnik zrazu zmizol vo vysokom malinci v strmom svahu, ako si sa tade prebrodil ? Ale coto sme precistili
http://www.sports-tracker.com/workout/chamko/57b0ca5de4b02cf8e0160198
Asi viem, kto to bol. Inak mas tam taky mod, ze walking a iba soferujes bike, ide vedla teba. Inak by to bolo peklo.
Zvážnica z Prievalca pod Veľkú hoľu za sucha pohodlná na tlačenie aj zjazd.
Zelená z Ďurkovej cez Mestskú horu veľmi pekná, pár spadnutých suchárov je prerezaných, tak sa dá bez zosadnutia (ja som sa nachodil dosť, ale aj slabší jazdec si to užije).
Modrá z Magurky do sedla Latiborskej je veľmi pohodný výstup, zjazdovať tadiaľ snáď nikdy nebudem.
Prašivá veľmi príjemne prekvapila, peši som to išiel už dosť dávno. Hrubé štrky na vrchole v pohode jazditelné, kosodrevina veľkoryso prerezaná (chýba naspodu niekoľko desiatok metrov, na biku v pohode, horšie to bude na lyžiach, ale možno to ešte dokončia). Viac úsekov strmých schodov som tlačil, ale dokopy to nieje veľká vzdialenosť, takže veľa pekného jazdenia.
Skúsil som aj tutok vyššie spomínaný poľovnícky chodník zo sedla nad Korytnicou do LL. Úseky v lese takmer čisté a pekné, naopak krátke križovania doliniek sú dosť prúser, chodnik neexistuje, zarastené, konáre, kamene... Na akotak plynulé sprejazdnenie by bolo treba kopec roboty.
viac fotiek s popisom a trasa: https://www.zonerama.com/6s8p/Album/2224419
Dokončíme, na budúcu jeseň.
http://skparbat.eu/index.php/aktivity/8-aktivity/13-stvrty-rocnik-dobrovolnickej-brigady-je-za-nami
V zime to býva všetko pod snehom. Ak napadne.