Nazdar borci,
rád by som sa pozrel na hrebeň NT, viem o pololegalite tejto akcie ale túžba prejsť si to je silnejšia ako morálne zábrany Rád by som išiel zo Šumiaca na Kráľovku a odtiaľ až na Donovaly. Veľmi by som uvítal postrehy ako to vyzerá s prejazdnosťou jednotlivých úsekov (hlavne Ramža - Čertovica a Štefánička - Ďumbier), či existujú nejaké obchádzky po zvážniciach alebo treba niesť. Kľudne aj PM. Ďakujem.
Ozivim temu otazkou: pozna niekto sikovnu zjazdnu trasu, ktorou sa da prejst z Maluzinskej doliny do Svarinskej doliny? (nie niekde v zavere doliny cez sedlo pod Velym bokom, skor niekde v jej prvej polovici)
No napadlo mi to co ponukas, ale nie je to cez hreben prepojene. Nechce sa mi do takeho kopca niest bicykel lesom. Mozno este cesty medzi Milkovom a Pukancom, podla lesnickych map su prepojene ale ake budu v reali... Ak niekto pozna ich stav, sem s tym prosim!
PS: tym sedlom som myslel toto: cital som diskusiu o zjazdnosti / nezjazdnosti velkeho boku (tusim na hikingu). Chceme ist aj hore na precerpavacku a Ipolticou som po prve uz isiel a po druhe by velmi predlzila planovanu trasu. Tak som myslel zltu z velkeho boku do Svarinskej doliny. Ale nikto neodpovedal na jej stav a vyzera dost riskantne (co sa tyka mozneho narusenia casoveho planu - kvoli pripadnej nezjazdnosti ci uz pre polomy alebo charakter chodnika = nikdy som tam nebol, tak neviem, ci by bol zjazdny ak by bol vycisteny bez polomov a inych odstranitelnych komplikacii). Tak radsej hladam nieco kratsie s casovou rezervou. Dovolenka nie je na to, aby sa clovek ustval.
Ano, cez hreben je to 500 metrov nosenia. Ale v satelitnej mape vidno priesek. Okolo Milkova sa to IMHO da len z vychodu, zo zapadnej strany je tu kopec ako hore kostolnou vezou.
Zltou z VB do Svarinskej dole nezides. Je to na nosenie, az niekde na uroven Chmelinca. Aj ked chlapci s DH strojmi a spravnou technikou mozu byt ineho nazoru.
Tak sme si to vyskúšali na Chopok. Cesta hore od Lukovej rozbitá, hlavne v zátačkách. Dole to s troškou opatrnosti šlo. Ale vystihli sme krásne počasie so super výhľadmi. Spokojnosť.
Ozivim temu otazkou: pozna niekto sikovnu zjazdnu trasu, ktorou sa da prejst z Maluzinskej doliny do Svarinskej doliny? (nie niekde v zavere doliny cez sedlo pod Velkym bokom, skor niekde v jej prvej polovici)
Dnes sme to otestovali a nasli sme zjazdny prechod cez hreben (kto chce, najde v prilozenom GPXku), tlacenia mozno 50 metrov, zdatni to daju so stastim cele. Vystup z Maluzinskej doliny prijemne mierny, len v zavere sa par sto metrov trocha viac zdvihne. V opacnom smere zo Svarinskej do Maluzinskej zjazdne tiez, ale narocnejsie.
tak ono z Čertovice na KH by bol asi väčší masaker ako ísť na Ďumbier...vytlačte si na Lajštroch a uvidíte či sa vám bude chcieť pokračovať, zase až tak ďaleko to nie je, navyše je tam Štefánička, takže si môžete oraziť pri pive...kým vás teda predtým niekde neskasíruje nejaký strážca prírody
majorkucera ja som este nepocul zeby niekto v terene dostal pokutu..poznam asi 3 pripady ked ich kamarati stretli, vzdy to skoncilo hadkou alebo slusnym dohovorom, ale osobnu skusenost tiez nemam...
dnes som jazdil v horách od pamätníka v Pohronskom Bukovci (žltá TZT) po Ráztoku (modrá TZT). Plán bol dostať sa na poľovnícku chatu pod Ondrejskou hoľou (tú som len tak objavil v mape) a potom prípadne na hrebeň, lenže niekde som minul odbočku na tú chatu a tak som sa napojil na modrú do Ráztoky. Tá modrá na Ráztockú hoľu ma zaujala (viď posledné foto) preto by som privítal nejaké info od znalcov tých končín, či je možné dostať sa tade na hrebeň.
Kedysi dááávno zaujala aj mňa s partiou... no-ušlo sa mi. Najprv mláťačka strmo lesom, keď zmizla cestička pokračoval chodník, potom nekonečnô trápenia chodníkom na Rázt. hoľu a záver ak si pamätám chodníkom v koske s bicyklom na pleci. Ale doba sa mení, lesy miznú... 2 x som to šiel, ten záver je chodníkom v koske, nevedel som to obísť, nič pre slabšie nátury, dosť som sa tam nakufroval popod Ondrejskú a Latiborskú hoľu. Raz ako bonus ešte potýčka s " ochranárom " na hrebeni smerom na Ďurkovú, raz búrka jak sviňa a ja s bikom na pleci som sa driapal kamenistým jazykom hore cez hrebeň, lebo búrka sa valila z juhu. Všetky poučky som staval na hlavu - otvorený terén, vyčnievajúci predmet - ja s bikom na pleci a čo tam po karbonovom ráme, keď titan riaditka a kufre v tretrách.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://mapy.hiking.sk/?trasa=8iPVc
Len mi nie je jasne, co presne myslis, ved sedlo pod velkym bokom nie je na svarinskej doline...
PS: tym sedlom som myslel toto: cital som diskusiu o zjazdnosti / nezjazdnosti velkeho boku (tusim na hikingu). Chceme ist aj hore na precerpavacku a Ipolticou som po prve uz isiel a po druhe by velmi predlzila planovanu trasu. Tak som myslel zltu z velkeho boku do Svarinskej doliny. Ale nikto neodpovedal na jej stav a vyzera dost riskantne (co sa tyka mozneho narusenia casoveho planu - kvoli pripadnej nezjazdnosti ci uz pre polomy alebo charakter chodnika = nikdy som tam nebol, tak neviem, ci by bol zjazdny ak by bol vycisteny bez polomov a inych odstranitelnych komplikacii). Tak radsej hladam nieco kratsie s casovou rezervou. Dovolenka nie je na to, aby sa clovek ustval.
Zltou z VB do Svarinskej dole nezides. Je to na nosenie, az niekde na uroven Chmelinca. Aj ked chlapci s DH strojmi a spravnou technikou mozu byt ineho nazoru.
Dnes sme to otestovali a nasli sme zjazdny prechod cez hreben (kto chce, najde v prilozenom GPXku), tlacenia mozno 50 metrov, zdatni to daju so stastim cele. Vystup z Maluzinskej doliny prijemne mierny, len v zavere sa par sto metrov trocha viac zdvihne. V opacnom smere zo Svarinskej do Maluzinskej zjazdne tiez, ale narocnejsie.
poprípade kolko bývajú také pokuty ?