no tak aspon som to skusil. ved za opytanie nic nedas

ked raz vyhram lotto zafinancujem tam rozhladnu

inak to nevidim.
Dobrý deň prajem,
neviem či sa obraciam na Vás správne, ale poprípade by ste ma mohli nasmerovať na niekoho kompetentného kto by mi mohol dať odpoveď na moju myšlienku, žiadosť, prosbu, ani neviem ako to nazvať

Som vášnivým turistom v lokalite Malé Karpaty a chcel by som sa spýtať či by sa nedal pri radare Malý Javorník hneď vedľa vchodu do areálu spraviť nejaký prierez drevinami pre krajší výhľad na Bratislavu. Viem, znie to dosť podivne od milovníka prírody, ale myslím že by to spravilo túto lokalitu atraktívnejšou nakoľko sa jedná o jeden z najvyšších bodov Malých Karpát s ľahko dostupnou komunikáciou či pre starších ľudí, alebo menej zdatných turistov.
Ak sa z nejakého dôvodu nedá uvedená myšlienka zrealizovať, vopred sa ospravedlňujem za čas strávený týmto návrhom.
Prajem príjemný zvyšok dňa.
S pozdravom
Martin Polerecký
---------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý deň, lokalita Malý Javorník, konkrétne časť pri radare v smere k Sv. Juru patrí do užívania Lesnej správy Bratislava, zo strany od Rače vedie kúsok od objektu vlastnícka hranica medzi LS Bratislava a Mestskými lesmi Sv. Jur. V súčasnosti neuvažujeme s vytvorením výhľadu v danej lokalite, napriek tomu sme pre turistov v tomto roku zrekonštruovali altánky na trase Malý Javorník - Sv. Jur a taktiež vybudovali studničku v lokalite Salaš. Máme v pláne vybudovať ďalšie oddychové miesto pri odbočke na Borinku, všetko však záleží od finančných prostriedkov. Ak sa však chcete angažovať vo veci vybudovania nejakej výhľadne v tejto lokalite, zoženiete sponzorov (napr. KST ...), radi sa k tejto aktivite svojou trochou pridáme a spoločnými silami by sme možno ešte viac zatraktívnili túto peknú časť prírody.
S pozdravom
Ing. Martin Knurovský
Vedúci LS Bratislava