Lokalizácia
Formulár sa odosiela
no presne som si to dnes pri brane na Malom Javorniku hovorila, ze by tam bodla nejaka mensia rozhladna kvoli foteniu
Zobraziť komentár 06.11.2012 - 21:51:04
00
mozno by nebolo odveci sa spytat alebo poziadat lesnu spravu ci by to tam trochu "neupravili" od tej brany by bol naozaj fajn vyhlad.
ci moc fantazirujem? :D skusim tam napisat? :lol:
Zobraziť komentár 06.11.2012 - 22:09:06
00
mozno by nebolo odveci sa spytat alebo poziadat lesnu spravu ci by to tam trochu "neupravili" od tej brany by bol naozaj fajn vyhlad.
ci moc fantazirujem? :D skusim tam napisat? :lol:

napis polovnikom, aby spravili posed-rozhladnu, mohli by si zastrielat :lol:
Zobraziť komentár 06.11.2012 - 22:23:26
00
fakt vas vsetkych obdivujem, ze dokazete ist z lozorna tou nudnou, nekonecne dlhou, absolutne-o-nicom a vseobecne totalne zbytocnou asfaltkou az hore na kosarisko. smerom dole sa da, ale nahor a este za tmy? no musel by som byt uplne nahuleny.
to radsej by som siel pomedzi diviaky, polovnikov a srnky po zltej okolo skaly; alebo po tej divokej zelenej na cerveny domcek
Zobraziť komentár 06.11.2012 - 22:31:25
00
tu asfaltku z Lozorna na Kosarisko mam najradsej v celych MK :P
Zobraziť komentár 06.11.2012 - 22:52:39
00
no ved dobre, proti gustu bla bla bla....
ja len nenavidim take 1-2% dlhocizne stupania o nicom, to fakt radsej cez horu strihnut hoci aj potme
Zobraziť komentár 06.11.2012 - 23:08:35
00
Nad niektorými príspevkami človek nevie, či sa má smiať alebo ťukať na čelo. Jednoduchšie je ich asi preskočiť, nečítať a tým pádom nereagovať.

Skôr som si myslel, že niekoho zaujme tá najvyššie "položená" asfaltka v celých MK, na V.Javorníku. Osobne som si to doteraz neuvedomil.

V dnešnej dobe nie sú peniaze na žiadne užitočné veci, vonkoncom nie na niečo všeobecne prospešné, teda napríklad tú rozhľadňu. Jej umiestnenie by v prvom rade bolo vhodné na vrchole D.Kobyly. Tá by nemusela byť ani veľmi vysoká.

V minulosti bol z tohto miesta pekný výhľad, napr. post464639.html#p464639 foto 5 a 6
Pre zaujímavosť, hneď prvý odkaz http://goo.gl/eylEm

Verím, že tu onedlho pribudne nejaký brutálne úžasný popis ozajstného nočného výjazdu, hlavne v blate, vlhku a nízkej teplote, namiesto takejto nudnej trasy. Ešte stále sa na tom smejem :y:

PS: ono tiahle stúpania sa dajú ísť aj vo "vyššom" tempe, čiže zrazu to nie je len taká nudná asfaltka.
Zobraziť komentár 07.11.2012 - 08:37:42
00
no tak aspon som to skusil. ved za opytanie nic nedas :lol: ked raz vyhram lotto zafinancujem tam rozhladnu :) inak to nevidim.

Dobrý deň prajem,

neviem či sa obraciam na Vás správne, ale poprípade by ste ma mohli nasmerovať na niekoho kompetentného kto by mi mohol dať odpoveď na moju myšlienku, žiadosť, prosbu, ani neviem ako to nazvať :-)
Som vášnivým turistom v lokalite Malé Karpaty a chcel by som sa spýtať či by sa nedal pri radare Malý Javorník hneď vedľa vchodu do areálu spraviť nejaký prierez drevinami pre krajší výhľad na Bratislavu. Viem, znie to dosť podivne od milovníka prírody, ale myslím že by to spravilo túto lokalitu atraktívnejšou nakoľko sa jedná o jeden z najvyšších bodov Malých Karpát s ľahko dostupnou komunikáciou či pre starších ľudí, alebo menej zdatných turistov.
Ak sa z nejakého dôvodu nedá uvedená myšlienka zrealizovať, vopred sa ospravedlňujem za čas strávený týmto návrhom.

Prajem príjemný zvyšok dňa.

S pozdravom

Martin Polerecký
---------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý deň, lokalita Malý Javorník, konkrétne časť pri radare v smere k Sv. Juru patrí do užívania Lesnej správy Bratislava, zo strany od Rače vedie kúsok od objektu vlastnícka hranica medzi LS Bratislava a Mestskými lesmi Sv. Jur. V súčasnosti neuvažujeme s vytvorením výhľadu v danej lokalite, napriek tomu sme pre turistov v tomto roku zrekonštruovali altánky na trase Malý Javorník - Sv. Jur a taktiež vybudovali studničku v lokalite Salaš. Máme v pláne vybudovať ďalšie oddychové miesto pri odbočke na Borinku, všetko však záleží od finančných prostriedkov. Ak sa však chcete angažovať vo veci vybudovania nejakej výhľadne v tejto lokalite, zoženiete sponzorov (napr. KST ...), radi sa k tejto aktivite svojou trochou pridáme a spoločnými silami by sme možno ešte viac zatraktívnili túto peknú časť prírody.

S pozdravom

Ing. Martin Knurovský

Vedúci LS Bratislava
Zobraziť komentár 07.11.2012 - 11:15:58
00
Skôr som si myslel, že niekoho zaujme tá najvyššie "položená" asfaltka v celých MK, na V.Javorníku. Osobne som si to doteraz neuvedomil.

Nie je najvysšie položená .. je aj vyššie /o kúsok/.

matvej: no vidis, altanok ti nestaci ? tam je tiez vyhlad :P
Zobraziť komentár 07.11.2012 - 11:21:26
00
no sak to :) zacnem aj ja liezt na stoziare vysokeho napatia. mas to zadarmo :D
Zobraziť komentár 07.11.2012 - 11:28:11
00
Nie je najvysšie položená .. je aj vyššie /o kúsok/.

No mal som tam asi napísať, legálne bez problémov dostupná asfaltka. Je pravda, že tá najvyššie položená má nad 600 metrov, podľa mapy cca 615-620m. Vďaka za doplnenie.

Zaujímavé je to, že v kadejakom zapadákove majú na bezvýznamných kopcoch rozhľadne, pýšia sa tým ako neviemakou turistickou zaujímavosťou a v tomto meste nikoho niečo podobné nenapadne. Potenciál by bol obrovský, Kobyla by mala byť na prvom mieste.
Mať zvyšné peniaze, postavil by som ju tam :)
Takto treba pre zaujímavé výhľady cestovať inam.

Ale dobré je, že po iks rokoch tam konečne vybudovali aspoň závory. Nedávno ma to na nočnom výjazde prekvapilo.
Zobraziť komentár 07.11.2012 - 13:19:34
00
aké závory?
Zobraziť komentár 07.11.2012 - 14:03:27
00
kusok od krizovatky smerom na vojakov je umiestnena zavora
Zobraziť komentár 07.11.2012 - 14:35:14
00
jop aj v na dlhacoch dali smerom na luku na asfaltke jednu
Zobraziť komentár 07.11.2012 - 16:07:18
00
Dnes som sa rozhodol radšej neísť na nočný výjazd, hnusné počasie je.
Tak aspoň fotka spomínaného úseku na Devínskej Kobyle, z nočného výjazdu dva týždne dozadu.

Neviem ako to tam je dlho, na Devínsku Kobylu chodím tak raz za mesiac. Ale pamätám sa na jeden výjazd, aj som to tu vtedy v inej téme písal, asi v 2008, na asfaltke som tam stretol "originál" lesníka, dal sa s ním do reči. Už vtedy som sa ho pýtal, že prečo tu nie je rampa alebo aspoň značka zákaz vjazdu, debili na autách tam jazdili ako na bežiacom páse a ohrozovali ľudí. Nuž trvalo to síce dlho, ale podarilo sa.

K závorovej, rampovej téme som si našiel historický príspevok :lol: post111241.html#p111241

PS: ak si niekto pozorne pozeral tie nové snímky Google street view tak je tam aj celá asfaltka na Kobylu k bráne, odkaz http://goo.gl/qp6YX Dlhší čas to fotoauto stálo pri policajtoch na Saratovskej ulici.
Ďalšie zaujímavé MK lokality v GSV, napr. kameňolom za Borinkou http://goo.gl/enPnU ďalej sa mu asi nechcelo ísť :)
Aj Rozbehy sa celkom podarili http://goo.gl/OkU9G Toto už asi nepatrí do nočného výjazdu :)

Prílohy:

Rampa.jpg
Rampa.jpg 166.43 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 07.11.2012 - 17:19:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up