zdravim v sobotu 25 chceme spachat vyjad z tn cez brezinu do mnichovej , na inovec a po hrebeni pod pansku javorinu na bezovec a pokracovat dalej po cervenej a odbockou po modrej do piestan..tam vecer na vlak do TN... start cca o 8h na stanici TN aby bolo dost casu aj na jedlo na inovecej chate a na bezovci asi v 3/4 trasy.... cele to bude mat cca 70km terenom http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.67963|17.91733|11
@kleine Ako pises tak tipujem, ze by si nemal mat problem stihat ten vlak. V tomto smere je to skoro stale dolu kopcom - cize to odsypa. Iba by som si vyckal na podmienky lebo Povazsky Inovec lubi dlhsie schnut tak nech sa clovek zbytocne netrapi.
Otázka pre znalých veci: koľko času zaberie hrebeňovka z TN do TT (takmer stále po červenej)? Prešiel som si túto tému a vychádza mi to na cca. 11 hod (108km a 3000vm)...
Ak si este dobre pamatam, tak pred 2, ci 3 rokmi sme to sli az do Leopoldova, z TN sme vyrazali tipujem nieco po siedmej (vlak z BA) .. pohodlne sme dosli na vlak o 18-nieco .. bolo to tusim cez 100km a 3000vyskovych .. poslednych vyskovych 5-10m som musel najazdovat na rampe na vlakovej stanici .. sli sme celu cervenu , aj Marhat, vela szastavok na fotenie , tazky bajk, jedlo tusim na Inovci aj na Bezovci. Tak to asi sedi s tym co si odhadol. Ovsem bolo to za sucha a bolo teplo (nie vypek ale). Inak je to v podstate to iste co MK, len menej ludi a psov
Dnes sme sli od Prielaciny po sedlo Skaliny. Prielacina a dalsie useky podla orientacie - vychodene a udupane na kost - zmrznuta stopa. Smykalo sa aj pesi. Na biku sa da ale podla mna to je viac trapenie ako radost. Mozno som moc pohodlny ale zvolil by som spodne zvaznice pod hrebenom kde je menej ladovice.
ja som isiel vcera po hrebeni Kalnica-Inovec, ako pise orwaq stopa je zamrznuta a dost sa to smyka aj pesi, takmer celu cestu som tlacil. Zamrznuta je riadne i cesta z Inovca na chatu, takze kto si mysli ze sa zvezie, bude bike tlacit aj po ceste dole Ale od chaty do Selca (cervene cecko) cesta sucha, az na par zamrznutych flakov.
Dakujem za info...nakoniec sme nesli nieco nam do toho prislo. Nahradny termin sme si dali piatok 6.2. Ale ako pozeram webcam na inovci a pocasie, bojim sa ze tam bude napadane pol metra cerstveho...ak tam niekto pojde dajte pls kratke info . Vdaka
bezotn ma inspiroval post1199287.html#p1199287 na zimny okruh cez Inovec z Tr. Stankoviec. Dlho som nebol v tychto koncinach. vizualizacia trasy
Cyklotrasa po Radar odrhnuta - super pojazd, od zeleznice tlacenie po vyslapanom chodniku na asfaltku. Stupanie po nej na chatu bez problemov v sedle.
Inovec som nemohol vynechat a tak od chaty tlacenie - vela snehu, vyjazdena stopa od auta sypka. Tak som si to skratil a niesol/tlacil po modrej.
Hore veeela snehu 30cm+. Na Inovec od chaty idealne pesi po cervenej.
Pre cyklo je urcite vhodnejsi traverz po modrej cyklo znacke, ale aj tam sa asi bude cast tlacit.
Zelena z Inovca je strma, tak sa dalo vytesit kolobezkovanim. Lesna cesta naspat dole super, ale hore by sa asi nedalo slapat.
Dnes napeso z Luky na Tematin cez Boroviste a dole po modrej. Kto chce na biku nie je problem, chodniky pekne preslapane, potlacit treba iba na par metroch. Vyzera to tak ze je aj cesta z Hradku prejazdena autami cize okruh by nemal byt problem
Dnesna ranna pesia akcia zamerana na hladanie strateneho fotaku bola uspesna a necakane kratka. Atmosfera v sedle pod Skalinami uzasna, kazilo ju len auto (predpokladam polovnik za volantom).
Vychod slnka odfoteny mobilom a par metrov od toho miesta som nasiel fotak.
dnes som vybehol z Hradku na Medvedicu a potom motanie po zvazniciach naspet.Super podmienky, akurat traverz pod Prielacinou je este pod ladom, tak obcas bolo treba tlacit.Isiel som aj kusok po modrej od Izby smer Kalnica, uvod treba potlacit ale dalej super, vietor to slusne vysusil...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak si este dobre pamatam, tak pred 2, ci 3 rokmi sme to sli az do Leopoldova, z TN sme vyrazali tipujem nieco po siedmej (vlak z BA) .. pohodlne sme dosli na vlak o 18-nieco .. bolo to tusim cez 100km a 3000vyskovych .. poslednych vyskovych 5-10m som musel najazdovat na rampe na vlakovej stanici
Palo TT : primrznute, ci blato bolo aj ?
Nebol niekto nahodou priamo na hrebeni? No nic, skusim na chatu zavolat vecer.
vizualizacia trasy
Cyklotrasa po Radar odrhnuta - super pojazd, od zeleznice tlacenie po vyslapanom chodniku na asfaltku. Stupanie po nej na chatu bez problemov v sedle.
Inovec som nemohol vynechat a tak od chaty tlacenie - vela snehu, vyjazdena stopa od auta sypka. Tak som si to skratil a niesol/tlacil po modrej.
Hore veeela snehu 30cm+. Na Inovec od chaty idealne pesi po cervenej.
Pre cyklo je urcite vhodnejsi traverz po modrej cyklo znacke, ale aj tam sa asi bude cast tlacit.
Zelena z Inovca je strma, tak sa dalo vytesit kolobezkovanim. Lesna cesta naspat dole super, ale hore by sa asi nedalo slapat.
Vychod slnka odfoteny mobilom a par metrov od toho miesta som nasiel fotak.
Vyhlad zo skaly nad lukou (cca. 50m od znacky) je super, aj ked z JZ zavadzaju vrcholky stromov.
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x17.98736y48.67720z15m7v36
neviete niekto povedať ako sú na tom Ihelník a Bôrovište? Či je ľad, sneh?
Dík.