V tejto téme by som rád videl vaše postrehy, kde sú pri BA (kružnica s polomerom cca 50km) takéto výšlapy na hranici šlapateľnosti.
Z môjho repertoára, najprv všeobecne známe:
- červená na Pajštún z Borinky (posledné 2 razy, čo som tam bol, v úvode som mal problém, musel som zastaviť),
- žltá na Dračí Hrádok od potoka (v súčasnosti je problém ísť dolu, no predtým sa dala),
- červená na Konské hlavy (banalita),
- červená na Čmelok (tam som bol zatiaľ len raz v snehu, tak som ho nedal),
- červená na Skalnatú (vyšiel som len pod to záverečné prudké stúpanie),
- červená na Dev. kobylu od Devína, záverečné stúpanie žľabom po šutroch a serpentíny (záver vidím ako nešlapateľný),
- stojka na Karloveskej MTB lige (aj keď tá sem asi nepatrí),
- od parkoviska pod hradom v Hainburgu (J strana) hore na Schlossberg,
- ...
a potom trošku menej známe:
- "žľab" zo Sandbergu, ktorý sa potom napojí na zelenú a vedie na vrchol Dev. kobyly (pekný tréning výdrže v stúpaní),
- pozdĺž plota základne na kobyle (J strana), kde sú pekné šutríky,
- modrá od amfiteátra v Rači po Malú baňu (smer Horný Červený kríž),
- ...
To je zatiaľ tak všetko, čo mi napadlo. Privítal by som ďalšie tipy a postrehy, príp. aj fotečky. Témou sledujem asi to, aby tu bol nejaký prehľad prudkých stúpaní, z ktorých by potom vyšli cca 2-3 "naj".
nad TR. teplicami z skoro na vrchu machnaca asfaltky na sedlo machnac a do prava na vrchol machnaca....luxusny sa mi zda ze tadial ide hard trasa dubnicaku
2.-vyslap z omsenia na kamenne vrata -zjazd na dubnicaku
Z Hriadok (Devinska) okolo domov a popod vodaren na Sandberg-uzky chodnik, dalej chodnikom nad druhu vodaren a dalej po chodniku po zelenej na Kobylu
z Devina najprv po modrej a v zahradkarskej osade doprava a nezalesnenym svahom k vykryvacu
zelena Pod Dracim hradkom-Bystricke
Nad Pernekom, Stare bane po zltej sedlo Javorina
Solosnica-Vapenna ale nie na zaciatku po cervenej
ked ste smadny, hladny, premoceny od dazda,... tak je kazdy kopec prudky
Prosím o bližšie lokalizovanie tohto výšľapu.Na Schlossberg leziem s bikom rada, ale poznám len tie kamienkové serpentíny hore, tie si zrejme nemyslel.Ak sa dá ísť hore aj inakade, je tam bajk tolerovaný?
wukie: Zelená na Bystrické, tú som ešte nikdy nedal. Keď som tam bol, tak tam bolo popadaných milión stromov, čiže zosadať...
Zani: Pletieš si Schlossberg a Braunsberg, "jestli se nemejlím".
Jezus: Tá žltá je o dosť miernejšia, ako Konské hlavy. Veď to ani do kopca nie je.
Ináč na kobyle je ešte 1 pekná stojka. Keď sa ide tou lesnou cestou kvázi po vrstevnici (začína pri SALESE ako žltá značka a končí pri záhradkách ako je Villa Rustica), tak na S strane kobyly v najostrejšej ľavotočivej zákrute sa odpája doprava cestička. Napojí sa potom pri 2. studničke, tej zničenej povyše funkčnej. Dnes testnem.
prve co ma napadlo po tom co som videl nazov temy podla mna tazsie ako konske hlavy
ja som to este nedal
Cmelok som zatial nezvladol vobec a neviem, ci vobec niekedy zvladnem
Na Skalnatej som sa tiez dostal len pod vrchol, ale ludia s lepsou kondickou by Skalnatu mohli zvladnut rovnako ako Cmelok.
Stupanie na Pajstun z Borinky som par krat skusal - spodna polovica po cestu je uplne OK, ale nepamätam si, ci som zvladol aj tu hornu pasaz - asi nie, to by som si asi pamätal
Zlta na Draci hradok zdola je celkom OK.
Niekedy by sme mohli normalne zorganizovat takyto uphill vyjazd, akurat je problem, ze ak sa clovek hecne na jednom ci dvoch tychto stupaniach, tak sanca ze da dalsie vyrazne klesa kvoli unave.
Na Čmelok sa vydriapať na jeden vrz, to vidím snáď jedine na fulla. S HT neviem, neviem... Škoda že sú tak ďaleko.
Uphill výjazd by nebol zlý. No a oddýchnuť si oddýchneš v kopci.
Takže po týchto neúspechoch dávam Čmeľok tou širokou lesnou cestou, ktorá vyúsťuje tesne pri tej základni.
Žltá za Snežienkou v smere na Kačín, je bez problémov, v minulosti bol tesne pri konci toho stúpania padnutý taký tenký strom/vetva. Takže, keď som dal celý úsek hore, tak tu som musel zosadnúť.
Čo som tu písal o tom úseku z Hriadok na Kobylu, tak to je asi najzaujímavejšie šlapanie na Kobylu, prevýšenie cca 350m.
Ešte ma napadol úsek z Perneku po modrej na Babu, nie je to nič extra ale dá sa.
Od Hriadok cca takto:
Lepšiu fotku som v rýchlosti nenašiel, ale začiatok okolo domov ťa sem privedie, druhá odbočka od Hriadok doprava. Dnes som tade išiel a je tam pár konárov, ktoré sa mi zachytili o batoh, ale dá sa.
No tak podla mna ten sklon vobec nie je bez problemov - ked su kamene na mensom sklone tak to prejdes, ked su na tomto sklone tak uz to neprejdes. Cize aj sklon je problem.
Ja som nemusel zosadnut - ten stromokonar sa dalo prejst na biku.
OK, dík, to mi stačí. Pôjdem najbližšie vyskúšať.
Zani: Pletieš si Schlossberg a Braunsberg, "jestli se nemejlím".
Tie dva si určite nepletiem, asi sme sa len dobre nepochopili-skúsme znova.
Schlossberg lozím s bajkom (horským) po takej cikcakovej serpentíne vysypanej kamennou drťou, miestami aj traktorové gumy prehrabnú.