Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Skúste si hodinku poležať v siedmych stupňoch na zemi a nehýbať sa pri tom.
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 10:48:56
00
Roman prosim ta prestan.
ten chlapik nam tam omdlieval, bol v soku, podchladeny (tu by ti nepomohli ani tri bundy ked lezis na zemi hodinu v plus 5). dali sme mu alu foliu, turbi svoj dres a cakali sme.
cakali sme na sanitku, nevedeli sme kedy pride a ako, dufali sme ze chlapik neprestane dychat, kontrolovala som pery ci mu nemodraju. tie minuty boli ako hodiny. sanitka dosla velmi rychlo po volani, aj helikoptera. zachranari boli skveli. vdaka ze mame takych ludi.
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 12:15:42
00
pekne! asi ste mu zachranili zivot! :y:
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 12:23:44
00
Ake prestan? Z konceptu vety nebolo jasne co sa stalo, len naznaky. Pozri si moj nasledujuci prispevok.
A za vetou o slabo oblecenych cyklistoch v tomto obdobi si stojim. Staci sa pozriet okolo seba. Kolkych stretavam v 11-14 °C len v kratakoch a letnom drese. A urcite lepsia 1 bunda ako ziadna...
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 12:31:45
00
tak tak suhlasim s romanom. pri starte z domu si chlapci neuvedomuju aka rozdielna teplota ich caka :muscle: . ja osobne som krataky este tento rok nemal, aj ked uz boli teploty nad 20 ale na trebars takom kosarisku bolo o 7-8 stupnov menej.
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 12:38:15
00
mas pravdu roman
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 12:43:52
00
pekne turbi , dana : klobuk dole :bow:
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 12:46:13
00
Neda mi nieco nepisat ku tejto neddelnej prihode... V prvom reda by som chcel Turbimu vzdat hold, zachoval sa naozaj velmi statocne. Ked sme ku nemu s Dankou dorazili uz vytlelefonovaval 112 a tetuske do telefonu vysvetloval ako chlapik lezi, ci je pri vedomi a pod... Nozaj klobuk dolu. Potom to slo aspon z mojho pohladu strasne rychlo: vybalovanie lekarnicky z baglu, hladanie folie a jej rozbalovanie... Ja som potom fical dolu na parkovisko cakat sanitku a navigovat ju na ,,miesto cinu,,. Danka a Turbi ostali pri chlapikovi a pokusali sa snim komunikovat. Medzitym chlapik niekolko-krat stratil vedomie... Asi to pre nich nebolo nic prijemne ale zachovali sa naozaj statocne a profesionalne. Aby toho nebolo dost dorazila este chlapikova manzelka so synom tak smuseli trosku ,,ukludnovat,, aj ich.. Nakoniec vsak sanitka dorazila vcas, chlapika sme pomohli vsetci spolu nalozit a sli sme kazdy svojou cestou... Viete myslim ze nema cenu ,,riesit,, kdo je ako na biku obleceny... Ked sa raz clovek vysype tak je asi dvolezitejsie ako bunda, to koho stretne a kdo mu pomoze... Taka rescue folia stoji par korum a v batohu na bike nezaberie ziadne miesto nehovoriac o jej minimlanej hmotnosti... A verte ze dokaze zachranit zivot... A ked sa väcsina z nas dokaze chovat v takychto chvilach rovnako s chladnou hlavou ako Turbi alebo dotycny zahcranari tak sa nam vsetkym bude jazdit trosku ,,lepsie,,
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 13:14:04
00
Turbi,Danka,Jojo :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 13:19:44
00
mate moj obdiv :bow: :clap:
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 14:33:20
00
romanx: len si treba uvedomiť že ten sveter, bunda a čo ja viem čo sa dá voziť nabalené v batohu je ti v momente keď si dolámaný, nehybný resp rovno v bezvedomí na to isté ako keď je doma na poličke..

dúfam že pánko bude ok.. jeho žena s dieťaťom sa tam dostali ako?
každopádne situáciu fakt nezávidím, šťastie že tam bol signál..

tak som si uvedomil že netuším ako by som reagoval, asi si skočím na ďalší kurz prvej pomoci, od posledného na vodičáku to je snáď 9 rokov.. nechce si jeden víkendový kurz dať ešte niekto, nech sa komplet naplní kurz? brat je na červenom kríži tak zistím termíny kludne..
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 14:43:29
00
Obrovske stastie mal, ze ste isli prave "jeho" cestou... Naozaj si clovek casto neskoro, vacsinou az ked sa mu taketo nieco prihodi, uvedomi akou mozno banalnou nahodou/nehodou sa moze dostat do situacie, ktora ho kludne moze stat zivot. Preto nerad chodim lesom sam. Ale to mame radsej vzdy zostat sediet doma, ked akurat nikoho "do party" nemame? Aj ked ma clovek so sebou telefon, aj v Karpatoch toho signalu nie je moc. Casto dole na parkovisku na Zeleznej citam SMS-ky, kto ma pocas mojej "nepritomnosti" zhanal. A takto dolamany hladat signal ...nemusi sa podarit, aj ked v tychto horach sme relativne blizko civilizacie.
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 15:01:11
00
Pán po páde nejakým spôsobom zavolal domov a keďže bol o ničom signál posielal potom aj sms, že je niekde v lese nad Babou. Manželka netušila v akom stave je /samozrejme keď nás našli tak pochopila, že je to horšie ako si myslela/ a presne kde sa nachádza ale neskôr nás našli zo synom v lese. Ako posielal sms je mi nepochopiteľné keďže v stave ako sme ho našli nehýbal ani rukami, ale asi veľa urobil po čase chlad, stres, omdlievanie, bolesti.
Ale analyzovať celý príbeh je zbytočné, chcel som hlavne povedať, že si viac vážme seba aj iných a skúsme viac myslieť, predvídať, byť viac opatrný lebo aj tak stačí pár zhlukov náhod a môže to zmeniť celý život.
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 15:07:37
00
Turbi, Danka, Jozef.... :y: :y: :y:
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 15:30:02
00
Super, zachovali ste chladnú hlavu, to je v takýchto prípadoch dôležité - zachovať pri prvej pomoci šoku - 5T - Ticho, Teplo, Tekutiny, Tisenie bolesti a Transport - ste urobili na 100% - ako doktor VZDÁVAM HOLD :bow: - Dani tuším si niečo chytla pri tej návšteve ambulancie... ;).
Zobraziť komentár 12.04.2010 - 15:42:24
00
keyboard_arrow_up