Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ked na to nasnezi bude vsetko v pohode. Ale zajtra sa to toztopi a pozajtra zasa zamrzne. Dnes som mal problem ist peso so psom. Stale ma tahal a ja som sa nevedel udrzat
Zobraziť komentár 13.01.2015 - 19:17:33
00
Tak vyčkaj hodinku pridám tu report dnešnej ľadovej revue...Schusterovka dnes čisté sklo, no však uvidíte

... hmmm, takže na víkend sa musím prezuť do klincov. :(

No nič, aspoň potrénujem pri roztáčaní kolies. Tie moje staré 11-ročné "klinčáky" (Kenda Klondike XT) sú teda poriadne ťažké.
Zobraziť komentár 13.01.2015 - 19:24:00
00
My (teda ja) co priposrati sme to skusali trocha juznejsie ale v podstate som to vzdal http://tinyurl.com/p9fb56v
Zobraziť komentár 13.01.2015 - 19:40:12
00
no kde je ten report! :muscle:
cez jazdiaren na bankov to je v pohode?
Zobraziť komentár 13.01.2015 - 20:01:53
00
Takže šicke Košicke šráce , motivácia je tu...Ráno vám pekne vstanem , odnesiem deti do školy, kuknem vonku a zaradujem sa. Počko ako z kalendára na mesiac január , slniečko svieti, vyťahujem Fatboy-a z bunkru, prídem pod Schusterovku a úsmev mi zamrzol obdobne ako trail v noci...Čistý a nefalšovaný ľadový koberec, ktorý som jazdil naposledy pred dvoma rokmi :tmi: ...Pekne som sa otočil a išiel domov...No , nedalo mi to takto potupne sa vzdať. To som ale ešte netušil , že sa mi nalepilo obrovské psie hovno na tú tlustú gumu a aj na tretry...Pi..vať :swear: som skončil až na Podhradovej. Nahodil som doma Ice Spikery na Scott Scale a vyrazil. Trail celý pokrytý ľadovou vrstvou , no Spikery to zvládali bravúrne, a čomu som ani ja neveril, dal som v sedle absolútne všetky stojky po červenej až na Jahodnú...No priemerná rýchlosť čistá katastrofa , a bolo jedno či som šlapal hore kopcom , po rovine alebo dole kopcom 5-6/km/ hod. to istilo :lol: . Vzhľadom na pokročilí čas , kedy som sa dostal na Jahodnú , som sa rozhodol pre návrat domov Hradskou cestou. Poviem vám , že som celkom rád , že som sa dnes nevydrbal...A ešte som si pri nastavovaní prednej brzdy "pricvakol" necht- pekne natiekol a pulzuje...Aaaa už viem dnes je predsa 13-teho ]:)

P.S.: Osobne by som bez "hrotnatých" pneu do lesa neliezol, podľa mňa , to , čo som prešiel je to nateraz bez šance...
laco ak máš nahoď, je to pekné a poučné pojazdenie. :!:

Prílohy:

Komentár súboru: mapka trailu...
Ice winter biking.png
Ice winter biking.png 491.14 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Sigma data centrum údaje- 20% na ľade, treba skúsiť...
Sigma data centrum- všetky stojky v sedle.png
Sigma data centrum- všetky stojky v sedle.png 117.96 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: GPS trasy...
2015_01_13__10_09_Icewinterbiking.gpx [292.9 KiB] Zobraziť na mape

Komentár súboru: ...takto to bolo až po vrchol...
Dnešná Schusterovka.jpg
Dnešná Schusterovka.jpg 822.62 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: S týmto to ide...
Ice Spiker a ľadové koryto....jpg
Ice Spiker a ľadové koryto....jpg 429.64 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Tu sa dá páni veľa naučiť...ale aj sa kvalitne rozbiť
Citlivá práca s ťažiskom a trakciou.jpg
Citlivá práca s ťažiskom a trakciou.jpg 780.05 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: S usmevom to ide lepšie...Ajkeď miestami mi zamrzol
Ľadová krása na Hornom Bankove.jpg
Ľadová krása na Hornom Bankove.jpg 882.78 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Ostré to slniečko v zime...
šumne še ligoce....jpg
šumne še ligoce....jpg 856.09 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Ramon1 a ten , ktorému to dnes "nevydalo"...
Ramon1 a biker čo to dnes nedal....jpg
Ramon1 a biker čo to dnes nedal....jpg 890.7 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.01.2015 - 20:11:33
04
Ahojte, 12.01.2015 o cca 14:00 som bol jazdit Ke smer Jahodna po cervenej - ciste sklo, 3 x som lahol, tlacil som len vyjazd po Kamennom Hrbe a vyjazd tesne pred Jahodnou, zhrniem to - dost nebezpecne jazdenie, dolezita je technika, odvaha a predvidavost ..dole Bankovom samozrejme po ceste.
Zobraziť komentár 13.01.2015 - 20:56:29
00
Vitaj na fóre. Na ten ľad sa teším. Dúfam, že do soboty nesublimuje. :)
Zobraziť komentár 13.01.2015 - 21:06:21
00
len blbnite, a stretko na ortopedii...
postele tu este maju volne :-)
Zobraziť komentár 13.01.2015 - 21:17:14
01
Nebojim sa o seba, ale uz som dva krat patku narovnaval. Ked ***** zas a ze ja spravidla na pravu stranu, tak mi ani shadow system nepomoze. A som dojazdil :-) tak cakanie na dalsi sneh :-)
Zobraziť komentár 13.01.2015 - 22:41:40
00

ako vnimaju tie ice spiker jazdu po asfalte? z domu k lesu?
Zobraziť komentár 14.01.2015 - 09:51:48
00
Úplne v pohode, len je to hlučné
Zobraziť komentár 14.01.2015 - 09:55:34
00
a nenicia sa?
brzdit sa da tiež v pohode?
Zobraziť komentár 14.01.2015 - 10:02:03
00
Moja skúsenosť je, že všetko v pohode.
Zobraziť komentár 14.01.2015 - 10:05:49
00
Vcera som si po mesacnej chorobnej pauze doprial navrat z prace na bicykli. Mal som v plane po modrej na alpinku, H. bankov a domov. Dve krasne slecny so psom ma na zaciatku modrej odhovarali, ze je to cisty lad a ze tam nemam ist lebo sa to neda prejst. Povedal som si ze vyzva :-) Na lade sa ide v tom stupani super, bohuzial som prisiel na oné spominane miesto, kde sa lad zvazoval do priepasti - poznate to zuzene miesto na chodniku s takym sutrom v strede. Tam ma zhodilo zo sedla a kedze som mal botasky tak som skoro supol do potocika. Maturoval som, posypal som ten sikmy lad s hlinou, ale po 10min som to otocil a na H.bankov po ceste. Poza jazdiarne po lade a 150m pred asfaltom defekt :-) Fotka par zakrut pred oným inkriminovaným miestom...

teraz je to take vsade. po takom povrchu je aj chodit/behat problem a nie ze este na bicykli s beznymi plastami :)
Zobraziť komentár 14.01.2015 - 10:24:25
00
ako vnimaju tie ice spiker jazdu po asfalte? z domu k lesu?

Žiaden problém... Jazda po asfaltovej ceste je trošku hlučná a pomalšia, ale dá sa. Treba mať však na pamäti, že maximálna doporučená rýchlosť je 40 km/ hod...Potom už bike začne driftovať. Váha je však nie zanedbateľna.. Schwalbe Ice spiker drôt 980 gramov kus...Výrobca dokonca prikazuje povinnú jazdu asfaltom prvých 50 kilometrov, aby sa hroty usadili. Nové Spikery Pro vážia už menej asi 680 g. Moje majú 3 roky, takže výdrž dostatočna. Schwalbe ponúka aj servisný kit obsahujúci hroty /50 ks/ a špeciálny skrutkovač. Ja som spokojný, že to mám Ajkeď cena je vysoká... Ale bikujem celý rok a ani ľad má nezastaví. :smoke:
Zobraziť komentár 14.01.2015 - 11:01:47
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Prilby)
keyboard_arrow_up