Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte všetci. Dúfam, že nikoho neruším, ale píšem z Rumunska, ktoré hraničí s Maďarskom, a plánujeme prísť s manželkou cez víkend na Slovensko na našich elektrobicykloch. Veľmi by som ocenil vašu spätnú väzbu o miestach, ktoré by sme mali navštíviť, ktoré ponúkajú 2-3 okružné trasy (dosah 20-50 km), ale niečo, čo by pre ňu nebolo vhodné. Ja oscilujem medzi Jasnou a Bachledovou dolinou / Tatranskou oblasťou. Veľmi by som ocenil vašu spätnú väzbu pre turistov, ktorí milujú vašu krajinu :)
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 08:37:56
01
dost velka oblast :-). Na zaciatok by som skusil tu. https://www.freemap.sk/#map=12/49.201898/20.120258&layers=C. Co sa tyka Vysokych Tatier, oblubene su Popradske pleso, Sliezsky dom, Hrebienok. Vsetko je to asfaltova cesta. Ak chces teren tak chata pri Zelenom Plese, ale narocnost je vysoka, tazky teren volne kamene a vela ludi. pripadne lahsia verzia je chata Plesnivec. Pripadne mimo vysokych tatier Kralova hola.
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 08:54:36
00
Ďakujem za vašu správu. Otvoril som odkaz, takže si nie som istý, či sa naň pozerám správne. Takže takto by sa mali zobrazovať cyklotrasy?

Prílohy:

s.jpeg
s.jpeg 258.71 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 22.08.2025 - 10:31:46
00
Ten Plesnivec by som asi prehodnotil s obtiažnosťou :lol:
Je to síce kratšia trasa, ale o dosť strmšia a tiež tam sú voľné kamene.
Ak to niekto vyjde na klasickom bajku bez zosadnutia tak beriem sud piva :D
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 10:35:43
01
Ďakujem za vašu správu. Otvoril som odkaz, takže si nie som istý, či sa naň pozerám správne. Takže cyklotrasy by sa mali zobrazovať takto (pozri prílohu)?

Len pre informáciu, mám dobré skúsenosti s bicyklami, bol som v Kalnici / Malinom Brde atď. a mnohých ďalších bikeparkoch s DH bicyklom, ale tentoraz so mnou ide aj môj brat, ktorý si nedávno poranil ruku, takže teraz hľadám pohodovejšie trasy. Takže ak je to len lezenie po skalách, nebolo by to ideálne. Videl som nejaké trasy na Komoote pri Ždiari, ale nie som si istý, či ich môžem brať ako referenciu. Ale oblasť Jasná? Okrem niekoľkých veľmi turistických malých okruhov, je niečo, na čom by sme sa mohli v tejto oblasti previezť?
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 10:36:29
00
arrow_leftLuthy napísal:
Ten Plesnivec by som asi prehodnotil s obtiažnosťou :lol:
Je to síce kratšia trasa, ale o dosť strmšia a tiež tam sú voľné kamene.
Ak to niekto vyjde na klasickom bajku bez zosadnutia tak beriem sud piva :D

pise ze ebike
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 11:49:12
01
arrow_leftBogdanChirodea napísal:
Ďakujem za vašu správu. Otvoril som odkaz, takže si nie som istý, či sa naň pozerám správne. Takže cyklotrasy by sa mali zobrazovať takto (pozri prílohu)?

Len pre informáciu, mám dobré skúsenosti s bicyklami, bol som v Kalnici / Malinom Brde atď. a mnohých ďalších bikeparkoch s DH bicyklom, ale tentoraz so mnou ide aj môj brat, ktorý si nedávno poranil ruku, takže teraz hľadám pohodovejšie trasy. Takže ak je to len lezenie po skalách, nebolo by to ideálne. Videl som nejaké trasy na Komoote pri Ždiari, ale nie som si istý, či ich môžem brať ako referenciu. Ale oblasť Jasná? Okrem niekoľkých veľmi turistických malých okruhov, je niečo, na čom by sme sa mohli v tejto oblasti previezť?

ano cyklotrasy su zobrazene na mape. Oblast Jasna ma cyklotrasy, tiez su zobrazene na tej istej mape. Vsetko ostatne je zial ilegal. Okruh cez Svidovske sedlo je pekny. Pripadne severnejsie na chatu pod Naruzim + Ziarska chata.
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 11:57:35
00
Aj z Čertovice teraz písali, že mulčujú lesné cesty a pripravujú trate na zimu, tam sú pekné výhľady.

Citujem:

⛷ Bežkárske trate orientované južne sú na pozemkoch štátnych lesov, ktoré nám tu počas zimy umožňujú upravovať bežkárske trate. Veľmi sa tešíme, že túto sezónu sme sa spojili s 🌲LESY Slovenskej republiky - OZ Horehronie, ktoré nám pomohli v rámci letnej prípravy strojovou technikou vyčistiť 15 kilometrov úsekov na Čučoriedkovej, Braväckej a najobľúbenejšej Líščej trase. 🦊

🚜Takéto mulčovanie si nedokážeme zabezpečiť z vlastných zdrojov, preto sa tešíme, že spoluprácou s Lesmi SR môžeme robiť verejnoprospešné aktivity. Cesty budú do prvého snehu slúžiť aj cyklistom, keďže mnoho trás je vyznačených aj ako cyklochodníky. Pohyb bude komfortnejší a bezpečnejší. S výberom trasy vám radi poradia v Za horami, za dolami alebo Horehronie - oficiálna stránka regiónu Ďakujeme!🚵
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 13:59:38
00
Ak teren v Tatrach tak od Grand Hotela v Lomnici popod staru Lanovku k stanici Start. Ak Hrebienok tak z lavej strany po starej lyziarskej zjazdovke na Hrebienok a potom okolie vyhliadky v Starom Smokovci. Dalej pod T.Poliankou k hotelu Hubert a okolie hotela. Vysne Hagy sa tiez daju pekne jazdit v terene od Stôle tam je toho habadej no a samozrejme smer na P.Pleso a Strbske pleso s Strbou ciest MTB do aleluja. Prakticky sa tu da jazdit co clovek vladze. Ochrana nie je problem pokial sa clovek nedrbe tam kde je zastup ludi. Bachledova dolina je tiez dobra ale ma uz svoje specifika tam uz treba vediet kde inac sa zacapes po usi.
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 14:02:31
00
keyboard_arrow_up