Ďalej cez Bišár, Striebornú horu do Nižného Slavkova. Je to jedna z najkrajších trás aké poznám. V prípade pekného počasia sú odtiaľ nádherné výhľady na Spiš, Vysoké Tatry, Levočské hory a Branisko.
Mapka je tu: viewtopic.php?f=12&t=15652&hilit=levo%C4%8Dsk%C3%A9+planiny
Je to asi 35 až 40km po teréne. Do Levoče by sme sa dostali vlakom z Prešova odchod o 7:57. Zo Spišskej asi 10 km asfalt do Levoče. Z Nižného Slavkova do Prešova asfalt asi 50 km. Možno by mal záujem aj niekto s Košíc odchod rýchlika Dargov o 8:15. Návrat
do Košíc je možný z Lipan vlakom. Predpoveď počasia je zatiaľ priaznivá.
Ak má niekto záujem ozvite sa!
posledný komentár: 23. 10. 2011 o 7:13
posledný komentár: 7. 7. 2010 o 12:27
Je mozne ist aj lepsou cestou zo sedla nad Brutovcami, (tam kde Ty chces odbocit vlavo) ist vpravo a slusna cesta sa spoji s tou po ktorej sme isli, kusok za Podprocom. V mieste kde sme my prudko odbocili vlavo pri lesnej skolke je mozne pokracovat rovno a napojit sa na asfaltku z Bijacovec na Lipany ist vlavo do kopca a v sedle pokracovat do sedla medzi V Slavkovom a Polanovcami. zo sedla je to kusok zjazdom do V Slavkova. Ja som raz isiel z Lacnovskeho sedla do V Slavkova po cervenej, vysiel som pri lome, ale nepacilo sa mi to velmi, isiel som bicyklom aj z N Slavkova do sedla pod Bachurnou, ale ako pises, v hornych pasazach to nie je velmi na bicykel. Rad by som sa pridal, ale zatial si taku trasu musim odpustit. v prilohe su tie trasy v PLT
idem
To Baronček: Zo Striebornej hory sme schádzali po červenej tur. značke do N. Slavkova. Pred pár rokmi to bola dobrá zvažnica teraz je riadne poničená povodňami. Tohto roku som našiel zostupovú cestu do Tichého Potoka okolo chaty Javorinka. Uvítal by som ak by si tvoju variantu zostupovej trasy hodil na http://www.Bikemap.net.
Do Tichého potoka by som sa nemusel vracať odbočil by som hneď nad Oľšavicou smer chata Javorinka. Tento rok v máji som to prešiel ale opačným smerom a bolo to v pohode zjazdné.