Ahoj, pozri sa aké zdvihy a typy vidlíc tam dáva výrobca - ak tam dáva 100-130mm vidlice s 32mm (a možno aj tenšími) vnútornými nohami, tak vidlica so zdvihom vyšším ako 150mm a s hrubšími vnútornými nohami bude nebezpečná ak na tom naozaj chceš naplno jazdiť, pričom aj geometria bude totálne mimo a bude to nepoužiteľný kus šrotu.
Nemá to zmysel, daj tam fungujúcu max. 140-150mm vidlicu a možno budeš aj využívať väčší zdvih ako s tou duro fr20...
Naozaj tam nedávaj nejakú vidlicu s vysokým zdvihom, funkčná vidlica s nižším poslúži o dosť lepšie. Jedine ak by si chcel takú vidlicu čo by mala prežiť aj zmenu rámu (a mala možnosť znížiť zdvih na rozumnú hranicu), ale do 180€ takú vidlicu ktorú by si chcel mať na poriadnom ráme v budúcnosti aj tak nekúpiš... Možno RS domain u-turn, jazdiť na nižšom zdvihu teraz a pri zmene rámu zvýšiť na vyšší, len či bude nejaká dostupná v dobrom stave.
Aj tak bude najväčšie obmedzenie predstavovať neodpružený zadok a celkovo to, že ten bicykel je (ako už uwww poznamenal) pôvodne určený na iný účel. Tie 2cm zdvihu vpredu nejakú mega zmenu nespravia ak bude zvyšok bicykla obmedzovať.
Mám tam RST Launch 130mm, a máš pravdu.. tá vidla je tvrdá aj keď zdvih 130mm je na šrot.Kúpim tú duro zo zdvihom 100mm a bude aspoň behať..a ten rám zmením po 2/3 rokoch .. kedže mám len 11 tak zatial mi tento rám stačí, no v budúcnosti budem uvažovať na celoodpuženom DH ráme .. díky za radu
Len pozor, duro na nižšiu hmotnosť (predpokladám že budeš vážiť pod 60 ) tiež nie je nejaká extra voľba
Skôr Rock Shox Tora, alebo Recon... Tam s vhodnou pružinou to bude fungovať totálne bez problémov, nebojím sa povedať že aj vydržia viac ako nejaká tá rst launch.
Napr. http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-vidlice/174848/rockshox-recon-100mm.html
Len problém tam bude s rýchloupinákom, to nie je ideálna voľba ani na "light dh"
Tak máme tu ďalší HT rám, ktorý bez problémov zvládne zdvihy 80 až 200mm. Kamarátovi čo váži 40kg to pri light DH alebo light FR drží, tiež uhly sú údajne v pohode... Myslím že by ste tieto skúsenosti mali posielať výrobcovi, možno prehodnotí zaradenie toho rámu a spraví komplet bicykle s rozdielnymi vidlicami (od 100mm do 200mm po 20mm skokoch) nech si každý vyberie tú ktorá zabezpečí ten najväčší pôžitok zo zjazdu na dirt ráme.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nemá to zmysel, daj tam fungujúcu max. 140-150mm vidlicu a možno budeš aj využívať väčší zdvih ako s tou duro fr20...
Aj tak bude najväčšie obmedzenie predstavovať neodpružený zadok a celkovo to, že ten bicykel je (ako už uwww poznamenal) pôvodne určený na iný účel. Tie 2cm zdvihu vpredu nejakú mega zmenu nespravia ak bude zvyšok bicykla obmedzovať.
Skôr Rock Shox Tora, alebo Recon... Tam s vhodnou pružinou to bude fungovať totálne bez problémov, nebojím sa povedať že aj vydržia viac ako nejaká tá rst launch.
Napr. http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-vidlice/174848/rockshox-recon-100mm.html
Len problém tam bude s rýchloupinákom, to nie je ideálna voľba ani na "light dh"
ja by som to tam ale nepchal.. naco ti tam je 160mm vidla? budes vacsi chlap?