Prosím o radu, neviem sa rozhodnúť akú veľkosť rámu zvoliť pre MTB XC, jazdím v teréne a na ceste asi tak na rovnako. Mám 170 cm, výška rozkroku 74 cm. Vďaka.
M. vyska rozkroku ti je pri urcovani velkosti ramu nanic
S tvojím tvrdením NESÚHLASIM, co mám knihu "Velká kniha o cyklistike", tam píšu že rozmer od rozkroku po zem (bez topánky) je práve rozmer na určovanie velkosti rámu! By ma zaujimalo ako si si vyberal bicykel /rám/ ty?
Skus si pozriet rok vydania tej knihy. Toto uz dnes pre MTB urcite neplati. Pri kupe som sa tym nikdy neriadil. Pre mna je jeden z najdolezitejsich rozmerov dlzka hornej virtualnej ramovej trubky.
Vhodnú výšku rámu je možné vypočítať podľa nasledujúceho vzorca (stačí zmerať výšku rozkroku s nohami mierne od seba): výška rozkroku x 0,56 = veľkosť rámu v centimetroch.
Následným delením 2,54 získate veľkosť v palcoch.
Vhodnú výšku rámu je možné vypočítať podľa nasledujúceho vzorca (stačí zmerať výšku rozkroku s nohami mierne od seba): výška rozkroku x 0,56 = veľkosť rámu v centimetroch.
Podľa tohto by mi potom pri výške rozkroku 74 cm vychádzala veľkosť 16"
neviem to najst ja som si tam tiez pomeral dlzky nôh,rúk,rozkrok..
potom to tam nahadzes a vypluje ti to velkost ramu.Je to tam zvlast na cestu a na xc.
Výsledky podľa tipov:
1. vzorec - výška rozkroku x 0,56 / 2,54 - približne vychádza rám 16"
2. meranie podla www.wrenchscience.com - rám 16"
3. meranie podľa www.canyon.com - rám S
4. predavač v obchode mi odporučil tiež 16, nepredpokladám že kôli tomu aby ju predal, lebo by mi ju musel aj tak objednať z veľkoskladu (ale človek nikdy nevie...)
Kupujem bike od výrobcu kt. ich robí s párnymi veľkosťami. Takže sa musím rozhodnúť medzi 16 a 18 " ako mi bolo doporučené na začiatku to*****. Čiže aj tak musím zájsť do obchodu a vyskúšať si obe veľkosti, ktorá lepšie sadne. Teraz mám bike s výškou sedlovej trubky 18" ale je strašne krátky, horná virtuálna trubka ako 16", preto tá dilema, bojím sa že budem na 18" natiahnutý ako žaba....
ak nechceš byť ozaj žaba – tak 16...
v tomto prípade platí – menšie lepšie (všeobecne)
sadni si na iný podobný bike od toho výrobcu – a vyskúšaj...
bez vyskúšania – račej nebrať !!!
je to individuálne...
ja mám 168cm a mám 16,5 – a sedí mi ako kondóm HEHE
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja meriam 174 a mam 17,3"(M) a uplne vyhovuje, mam XC ram...
je to buď na "17, alebo "18
menší sa lepšie ovláda, ale v rýchlych zjazdoch je menej stabilný
S tvojím tvrdením NESÚHLASIM, co mám knihu "Velká kniha o cyklistike", tam píšu že rozmer od rozkroku po zem (bez topánky) je práve rozmer na určovanie velkosti rámu! By ma zaujimalo ako si si vyberal bicykel /rám/ ty?
Podľa tohto by mi potom pri výške rozkroku 74 cm vychádzala veľkosť 16"
Akurat si neviem spomenut na nazov...
potom to tam nahadzes a vypluje ti to velkost ramu.Je to tam zvlast na cestu a na xc.
https://www.wrenchscience.com/Secure/Fi ... tylecode=M
Výsledky podľa tipov:
1. vzorec - výška rozkroku x 0,56 / 2,54 - približne vychádza rám 16"
2. meranie podla www.wrenchscience.com - rám 16"
3. meranie podľa www.canyon.com - rám S
4. predavač v obchode mi odporučil tiež 16, nepredpokladám že kôli tomu aby ju predal, lebo by mi ju musel aj tak objednať z veľkoskladu (ale človek nikdy nevie...)
Kupujem bike od výrobcu kt. ich robí s párnymi veľkosťami. Takže sa musím rozhodnúť medzi 16 a 18 " ako mi bolo doporučené na začiatku to*****. Čiže aj tak musím zájsť do obchodu a vyskúšať si obe veľkosti, ktorá lepšie sadne. Teraz mám bike s výškou sedlovej trubky 18" ale je strašne krátky, horná virtuálna trubka ako 16", preto tá dilema, bojím sa že budem na 18" natiahnutý ako žaba....
česť práci
v tomto prípade platí – menšie lepšie (všeobecne)
sadni si na iný podobný bike od toho výrobcu – a vyskúšaj...
bez vyskúšania – račej nebrať !!!
je to individuálne...
ja mám 168cm a mám 16,5 – a sedí mi ako kondóm HEHE