Poradi mi niekto vzadu ako je prahadzovacka mi to vydava taky pisklavy zvuk zvonku som vsetko premazal silikonovym sprejom, retaz, vsetky ozubene kolesa ... no zrejme to bude nieco vnutri kde sa sprej zvonku nedostane, vie mi niekto poradit co to moze byt a ako sa k tomu dostanem dik
hej nechal som tam blato a nalial som tam 3 deci raciolu .....jasne ze som to vycistil a tak namazal no ano podla slapania to piska niekde zozadu to ide ako je to ozubene koleso.. nieje to taky zvuk ze na jednom mieste to stale piskne proste ako slapem tak to piska
kladky prehadzovacky rozober, pripadne poriadne vystriekaj nejakym sprejom s hadickou tu medzierku medzi plastovym kolieckom a plechovou krytkou klzneho loziska (aspon taky je predpoklad)
chalani to nemysleli zle, len chceli poukazat na to, ze premazat niekedy nestaci, treba obcas aj vycistit...no a hlavne silikon nie je velmi vhodny mazaci pripravok na hocico ine, ako cisto gumenne tesnenia...na kovy a plasty si najdi nejake lepsie mazivo
ved ano to berem ale tak taka reakcia: "vyčistil a premazal alebo len namlaskal ďalší olej.." alebo "Ked slapes tak to piska a ked neslapes, tak nepiska?" akoze sranda nemam rad takych frajerikov.. nic to je jedno
Možno by bolo ľahšie určiť čo Ti píska, keby nám napíšeš aké tam máš komponenty.
Ak by si mal obyčajné viackolo, tak tie niekedy sem tam pískajú, keď človek nepedáluje.
Píska to len pri pedálovaní alebo to počuješ pískať iba pri pedálovaní.
Niektoré náboje majú na ľavej strane takú tesniacu gumu a tá keď je suchá, tak tiež môže vydávať piskľavý zvuk.
Ešte teoreticky ak Ti niekde drhne kryt za viackolom ( ak ho tam máš), tak aj ten by mohol vydávať nejaké zvuky.
Ak Ti to píska iba pri pedálovaní, tak to vyskúšaj namazať niečím iným ako tým silikónom a možno trochu dôkladnejšie ako predtým, lebo poznám kopec ľudí, ktorým retiazka vydáva rôzne melódie a myslia si, že ju majú dobre namazanú.
Prepáč ak som Ťa nejako mojím príspevkom urazil alebo nahneval.
jaký je jedovitý.. ja som ti nič neradil, len som sa spýtal čo si spravil.. neveril by si kolko ludí si len domazávaním spraví na reťazi doslova olejovú pastu lebo nečistí ani neutiera.. u zaprášených špinavých ložísk sa len domazaním tiež nič nevyrieši..
otázka na pískanie pri šlapaní ti obmedzí oblasť komponentov kde to pískanie môže byť..
btw kazeta sa nemaže
a ešte otázka na šlapanie.. keď nesedíš na biku ale máš ho vyhodený na stojan, alebo aspoň zadné koleso vo vzduchu a točíš pedálmi píska?
najprv treba skúsiť identifikovať odkial to ide a čím to môže byť, lebo inak skončíš kompletnou rozborkou a zborkou biku (čo síce neublíži) a zistíš že sú to pedále ale za jazdy sa to zdalo zozadu..
skusal som to aj s kolesom vo vzduchu neviem presne odkial to ide ale niekde zozadu.. neviem co to moze byt lebo bicykel je novy ma asi 100km najazdenych ale idem to este teraz poriadne pozriet a dam dole kdadky a premazem ich vazelinou
len nenamaz zuby kladiek ale len loziska resp. drahy v ktorych su kladky ulozene;) dnesne hlinnikove ramy prenasaju velmi dobre zvuky hladanie problemu pukania byva zvacsa zabava na dlhe hodiny
Ešte ma napadlo, ked vyperiem reťaz v tech. benzíne a nedostatočne aplikujem mazivo na reťaz tak niektoré články zvyknú spievať... Ale iba pokiaľ ich neodhalím
uz som ten zvuk odstranil bola to kladka bolo tam dost spiny.. vytiahol som von to kolecko zo stredu kladky umyl som ho a namazal a namazal som aj tie pliesky co to prikryvaju.. nemal som vazelinu tak som tam dal motorovy olej.... dik za rady
hej ved jasne ja tam dam v najblizsej dobe vazelinu len som to dal dole kladky a prisiel som na to ze uz nemam tak som dal ten olej ale myslim ze to bude v pohdoe je dost husty a horsie ako to bolo to nebude
Mam vidlu Rock Shox Recon 351 U-Turn, asi po 20-30 min. jazdenia zacne vydavat neprijemny zvuk (nieco ako vo vcelom ule, duty kovovy zvuk) najskor som myslel, ze je kotucova brzda takze asi taky nejaky zvuk. Ked prenesiem vahu dopredu je hlucnejsia a naopak. Huci aj pri zjazde rovnako aj pocas jazdy na asfalte. (Mam pocit, ze cim vyssia rychlost tym je hlucnejsia)
Ked ju locknem je ticho.
najazdenych cca 250km po 100km som bol na prvej servisnej kde som im o tom povedal ale vraveli ze je to uplne normalne lebo kazda odpruzena vidla vydava nejake zvuky....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a súvislý pisklavý zvuk alebo podla šlapania? na prehadzovačke nemá čo pískať..
Mozno mas niekde zabudovany zvukovy indikator slapania.
A skus to namazat niecim inym ako silikonom, ked Ti to po namazani silikonom piska.
Ak by si mal obyčajné viackolo, tak tie niekedy sem tam pískajú, keď človek nepedáluje.
Píska to len pri pedálovaní alebo to počuješ pískať iba pri pedálovaní.
Niektoré náboje majú na ľavej strane takú tesniacu gumu a tá keď je suchá, tak tiež môže vydávať piskľavý zvuk.
Ešte teoreticky ak Ti niekde drhne kryt za viackolom ( ak ho tam máš), tak aj ten by mohol vydávať nejaké zvuky.
Ak Ti to píska iba pri pedálovaní, tak to vyskúšaj namazať niečím iným ako tým silikónom a možno trochu dôkladnejšie ako predtým, lebo poznám kopec ľudí, ktorým retiazka vydáva rôzne melódie a myslia si, že ju majú dobre namazanú.
Prepáč ak som Ťa nejako mojím príspevkom urazil alebo nahneval.
otázka na pískanie pri šlapaní ti obmedzí oblasť komponentov kde to pískanie môže byť..
btw kazeta sa nemaže
a ešte otázka na šlapanie.. keď nesedíš na biku ale máš ho vyhodený na stojan, alebo aspoň zadné koleso vo vzduchu a točíš pedálmi píska?
najprv treba skúsiť identifikovať odkial to ide a čím to môže byť, lebo inak skončíš kompletnou rozborkou a zborkou biku (čo síce neublíži) a zistíš že sú to pedále ale za jazdy sa to zdalo zozadu..
Mam vidlu Rock Shox Recon 351 U-Turn, asi po 20-30 min. jazdenia zacne vydavat neprijemny zvuk (nieco ako vo vcelom ule, duty kovovy zvuk) najskor som myslel, ze je kotucova brzda takze asi taky nejaky zvuk. Ked prenesiem vahu dopredu je hlucnejsia a naopak. Huci aj pri zjazde rovnako aj pocas jazdy na asfalte. (Mam pocit, ze cim vyssia rychlost tym je hlucnejsia)
Ked ju locknem je ticho.
najazdenych cca 250km po 100km som bol na prvej servisnej kde som im o tom povedal ale vraveli ze je to uplne normalne lebo kazda odpruzena vidla vydava nejake zvuky....