maestro prave v tomto super nie je lebo hupe podstatne viac ako systemy od Treku, Lapierru alebo Cube.
Maestro bolo vytvorene predovsetkym na "zrave" discipliny. Hold proste to je VPP, krasne citlive bohuzial niekedy az moc
Trek ani Cube som nejazdil,ale LP Spicy sa teda pri slapani pohupuje cititelnejsie viacej ako sa hupal moj predosly Reign a citlivostou bol Reign tiez inde,proste ten priebeh zadnej stavby sa mi ovela viac pacil na Giante...
Evidentne aj Wiki sa občas mýli. VPP je obchodné označenie patentu, ktorý patrí Santa Cruz a licencuje ho pre Intense.
Okrem klasického 1-čapu sú všetky ostatné systémy virtual pivot (áno, aj Yeti 303DH) tj. FSR, VPP, Maestro, DWLink a ich nespočetné variácie. Preto označenie Virtual Pivot nemá skoro žiadnu výpovednú hodnotu!
fluider: eee .. dobre vravis, aj wikipedia vravi dobre, ale asi som zabudol poslat este jeden link, asi to tam nie je .. ze skoro vsetky , alebo vsetky su virtual pivot (point) .. len VPP je registrovana znacka pre Santa Cruz, Intense .. som tych chcel len prispiet ... cize asi vsetky su vpp, ale len Santa Cruz/Intense su VPP .. ale asi spravnejsie je hovorit o vsetkych ako 4 bar linkage, asi ... neviem. Sak to je jedno.
Aby som prispel ja malym informacnym sumom ... Reign Maestro v 150mm zdvihu sa za normalnych okolnosti (tlmic bez propedalu a SPV) pohupuje. V stoji sa na tom slapat neda, posediacky sa to da viac menej myslim, bez strat. Ale zo systemom SPV (a asi aj propedal) to uz prakticky nehupe, alebo nehupe ani trochu (podla nastavenia) .. potom mensia citlivost a bez hupania alebo opacne .. a presne ako pise wiki .. vsetky plusy aj minusy. No, proste to tam dobre popisuju.
Mna by zaujimalo ale, ci este stale je tak ram Reign tazky .. pretoze tie prve mali v 18" velkosti vahu s integrovanym zlozenim asi 3.8kg
Nikomu sa nechce hádať o slovíčka, ale pre menej zdatných môže Virtual Pivot Point aka VPP versus virtual pivot (point) pôsobiť mierny mišmaš.
Kým o VPP môžeš hovoriť konkrétne, o vpp nemôžeš pretože už len v rámci čelade "Horst-Link" existujú podstatné rozdiely.
akurát že tie Haibike majú takú geometriu,no ....vysokozdvižné XC,od hravého biku na tralíky to má na míle ďaleko...
radšej napr. Giant Reign,LP Zesty..oveľa hravejšie biky s lepšou geo,pričom šlapanie je rovnako bezproblémové
myslím,že 1000€ je už dosť peňazí,na to aby som si rozmyslel,čo si presne kúpim,aby som neľutoval,že budem jazdiť lešenie....takže či už tú trochu doložím a ten rozdiel sa fakt vyplatí...
napr. v bazári sú 2 Gianty Reign,píše tam že sú nové so zárukou(?),cena 1.2€ a druhý 1.3€
To chce kamos a jemu sa dost pozdava haibike tension, ale ten uz nemaju, a som maximalne ho mozem ukecat tak na 1200 apson zatial, lebo som mu uz hovoril ze am dobre zacinaju od cca 1500 e
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
maestro prave v tomto super nie je lebo hupe podstatne viac ako systemy od Treku, Lapierru alebo Cube.
Maestro bolo vytvorene predovsetkym na "zrave" discipliny. Hold proste to je VPP, krasne citlive bohuzial niekedy az moc
ale viac sa mi pacili predchadzajuce modely ako su na rok 2010...co sa tyka X - kovej rady..
Evidentne aj Wiki sa občas mýli. VPP je obchodné označenie patentu, ktorý patrí Santa Cruz a licencuje ho pre Intense.
Okrem klasického 1-čapu sú všetky ostatné systémy virtual pivot (áno, aj Yeti 303DH) tj. FSR, VPP, Maestro, DWLink a ich nespočetné variácie. Preto označenie Virtual Pivot nemá skoro žiadnu výpovednú hodnotu!
Aby som prispel ja malym informacnym sumom ... Reign Maestro v 150mm zdvihu sa za normalnych okolnosti (tlmic bez propedalu a SPV) pohupuje. V stoji sa na tom slapat neda, posediacky sa to da viac menej myslim, bez strat. Ale zo systemom SPV (a asi aj propedal) to uz prakticky nehupe, alebo nehupe ani trochu (podla nastavenia) .. potom mensia citlivost a bez hupania alebo opacne .. a presne ako pise wiki .. vsetky plusy aj minusy. No, proste to tam dobre popisuju.
Mna by zaujimalo ale, ci este stale je tak ram Reign tazky .. pretoze tie prve mali v 18" velkosti vahu s integrovanym zlozenim asi 3.8kg
lto to napisal vsetko co by som napisal aj ja...
hadat sa tu o slovicka a nazvy sa mi nechce.
Kým o VPP môžeš hovoriť konkrétne, o vpp nemôžeš pretože už len v rámci čelade "Horst-Link" existujú podstatné rozdiely.
alebo nejake vypredajove modely ktorych je uz ale pomenej teraz
radšej napr. Giant Reign,LP Zesty..oveľa hravejšie biky s lepšou geo,pričom šlapanie je rovnako bezproblémové
napr. v bazári sú 2 Gianty Reign,píše tam že sú nové so zárukou(?),cena 1.2€ a druhý 1.3€
ja neviem ale mne sa to zdá byť dosť hravý bike
http://www.merida-bike.cz/obchod/Celoodpruzena-horska-kola-1