Zdravim, viem ze obdobnych tem je tu uz viacej ale ocenil by som keby ste mi vedeli poradit pripadne poslat nejake konkretne navrhy, odporucania.Vyska 189cm, vaha 85-90kg, agresivna jazda ale aj celodenne traily.Tiez by som ocenil keby ste sa niekto vyjadrili kto ma skusenosti s LAPIERRE ZESTY 214,Giant Trance vs Reign..celkovy feel z jazdy atd.Budem vdacny za akekolvek info a rady.Vdaka
z akeho dovodu? Q FS mi pride viac univerzalnejsi AM az Enduro
ako sa tá väčšia univerzálnosť prejavuje?
Trailstar má navyše pevnú os vpredu aj vzadu, tapered hlavovú trubku a vidlicu, konkrétne ten model na ktorý som dal odkaz má aj o trošku lepší tlmič, možno aj o nejaký milimetrík širšie ráfiky, o trošku lepšie brzdy a nejaké drobnosti sa ešte nájdu Horšie veci písať nebudem
vidlicá má horšie tlmenie a má nepraktické znižovanie zdvihu... To by sa dalo ale časom bez väčších problémov zmeniť A shimano 9-rýchlostná sada je horšia ako 10-rýchlostná v pár veciach.
mojim amaterskym okom mi pride na Ghoste lespia vybava (napr. vidla,brzdy), ale mozno mi unikaju podstatnejsie veci.Takisto neviem zas posudit kolko sa toho konstrukcne na komponentoch zmenilo oproti 2010
trailstar a ghost: brzdy rovnaké, kľuky má lepšie trailstar, ľahšie kolesá bude mať trailstar, ale zase má užšie ráfiky. 9-rýchlostnú sram sadu by som uprednostnil pred 9 rýchlostnou shimano, takže tam ghost vyhráva. Tlmič by mal byť fajn aj tam aj tam, trailstar ho má v niektorých ohľadoch o trochu lepší (ale zase pravdepodobne nie úplne vhodne nastavený od výroby, ako to má ghost neviem)...
A 20mm pevná os je o trochu lepšia ako 15mm
Spotrebné komponenty asi nemá význam veľmi porovnávať.
riesite tu brzdy grafiku a kluky, ale o zadnej stavbe tu nepadla este ani zmienka. keby kupujem dalsi AM tak PRVE!!! co ma zaujima je ako sa sprava zadna stavba... brzdy a kluky sral pes v tejto kategorii kedze ti budu na prd ak si kupis bike pri ktorom ti nebude vyhovovat chod zadnej stavby pripadne jeho geometria
Jednoducho si to môžeš porovnať v nejakých testoch nemeckých magazínov, kde máš aj rôzne objektívne hodnotenia
Okrem giantu trance/reigna (na ktoré by si teda tiež mohol hodiť odkaz), sú tu všetko spomínané štvorčapy myslím. Lapierre bol (/je ešte zotrvačnosťou) "hitom" tohoto fóra, určite sa nájde aj teraz niekto kto by tu dokázal ten ich systém vychváliť do nebies Ale zase má tá najnižšia verzia tlmič v tej najzákladnejšej verzii, kde je ako keby permanentne zapnutý propedal na určitej úrovni. Podobný problém s tlmičom má aj haibike ako som už písal, je tam nastavenie obmedzenia kompresie na najvyššom stupni, takže to nebude veľa pohupovať pri zapnutej funkcii propedal, ale aj citlivosť bude nižšia ako s citlivejším tlmičom/po úprave. Tiež tam môže byť problém s tou veľkosťou komory, už to tu pár ľudí riešilo, aj na b-f (napríklad http://www.bike-forum.cz/forum/fox-rp23-propedal.html / http://www.bike-forum.cz/forum/compression-tune-u-tlumicu-fox-float.html#comment1903163 / post528895.html#p528895 ). Aj na lapierrovi, aj na haibiku umožňujú tie tlmiče určité možnosti úprav, po ktorých by oba snáď fungovali aj pre náročnejšieho jazdca obstojne
nejake videjko ako sa spravaju rozne konstrukcne zadne stavby najdes aj tu
samozrejme som tym chcel aj naznacit kotora zadna stavba je ta naj toto videjko je samozrejme takeho subjektivneho nazoru. najlepsie pochodis na magazinoch kde su objektivne nazory na testy ako ti radi patrik. popripade forach ale tam si tiez kazdy pochvaluje samozrejme to svoje.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ako sa tá väčšia univerzálnosť prejavuje?
Trailstar má navyše pevnú os vpredu aj vzadu, tapered hlavovú trubku a vidlicu, konkrétne ten model na ktorý som dal odkaz má aj o trošku lepší tlmič, možno aj o nejaký milimetrík širšie ráfiky, o trošku lepšie brzdy a nejaké drobnosti sa ešte nájdu
A 20mm pevná os je o trochu lepšia ako 15mm
Spotrebné komponenty asi nemá význam veľmi porovnávať.
comu ako sa chces smiat?
Okrem giantu trance/reigna (na ktoré by si teda tiež mohol hodiť odkaz), sú tu všetko spomínané štvorčapy myslím. Lapierre bol (/je ešte zotrvačnosťou) "hitom" tohoto fóra, určite sa nájde aj teraz niekto kto by tu dokázal ten ich systém vychváliť do nebies
samozrejme som tym chcel aj naznacit kotora zadna stavba je ta naj