Zhanam si novy bike a mam nasledovne poziadavky:
Full suspension, 140-150mm (velmi teoreticky 160mm), vidla RockShox Pike, prevod 1x11, teleskop. sedlovka, vaha idealne do 12.5kg, max 13kg. Cenovy strop je 4000e.
Zatial mi najlepsie vychadza Canyon Spectral CF 9.0 EX, ale kedze nepatrim medzi extremne trpezlivych ludi, nechce sa mi velmi cakat nanho 2 mesiace a preto hladam alternativu. Ten Canyon som mal moznost na chvilku vyskusat vo velkosti L (dakujem uzivatelovi perez), ale mam pocit ze by mi Mko sadlo lepsie, ale nemam si ho samozrejme kde vyskusat.
Ake existuju alternativy v danej cene s mojimi poziadavkami?
Vdaka za rady.
posledný komentár: 5. 5. 2014 o 18:34
http://shop.nicolai.net/index.php/bike/helius-ac-komplettbike-tech-line.html
http://www.tf-bikes.at/index-webshop___angebote-10_years_edition
Inak tie poziadavky su fakt trocha od veci - preco 140mm a RS Pike? Neviem...pri takej sume by som si asi radsej zobral ram a vyskladal co chcem..respektive kupil nieco a pomenil nejake komponenty.
Fox detto. Moj 2015 Float 36 RC2 je skoro perfektny, a to iste bude platit pre 2016 (tohtorocne) 36 (ci uz RC2 alebo FIT4), resp. 34 s FIT4, ale hento co si postol s 2014 kde je CTD a vo vidlici este TALAS, tak to teda vysoko ze nie. Je to sice factory s kashimou a obe top modely...ale nehrabe sa to ani zdaleka na Pike. Proste nie.
Pises ze L-ko ti sedelo, ale nevies ci M-ko neni lepsie, ale neuviedol si miery.
Hej alternativ je pri 4000 strasne vela. Dokonca aj custom-build na rame od premiovych znaciek. Mozes vyberat podla vkusu, kedze s Pike a napr. Monarchom sa tam zmestis ( premiovy carbon a Fox Float 34/Float Air-X/CaneCreek DB Inline uz ale napr. nie, to by chcelo o tisicku vyssie budget pri vlastnom skladani).
SpectralEX je samozrejme super volba, tam neni moc o com....alternativy su to co sa ti paci viac.
Aky mate nazor na Kellys Eraser? Viem, ze je to uz 160mm, ale v testoch ho celkom chvalia. Cena je celkom dobra, este by ostal financny priestor na lepsie kolesa a pripadne iny tlmic.
Keď máš srdcovku Giant, tak tento má presne čo si spomínal
Urcite sa nanho pojdem pozriet a vyskusat ho, dakujem za tip.
Ale tie farby na tohtorocnych modeloch Giantu nic moc, teda aspon podla mojho gusta.