Zhanam si novy bike a mam nasledovne poziadavky:
Full suspension, 140-150mm (velmi teoreticky 160mm), vidla RockShox Pike, prevod 1x11, teleskop. sedlovka, vaha idealne do 12.5kg, max 13kg. Cenovy strop je 4000e.
Zatial mi najlepsie vychadza Canyon Spectral CF 9.0 EX, ale kedze nepatrim medzi extremne trpezlivych ludi, nechce sa mi velmi cakat nanho 2 mesiace a preto hladam alternativu. Ten Canyon som mal moznost na chvilku vyskusat vo velkosti L (dakujem uzivatelovi perez), ale mam pocit ze by mi Mko sadlo lepsie, ale nemam si ho samozrejme kde vyskusat.
Ake existuju alternativy v danej cene s mojimi poziadavkami?
Vdaka za rady.
posledný komentár: 5. 5. 2014 o 18:34
Jednotlive komponenty som rozpisal pri novom biku, co mam v profile.
Ak to nie je tajomstvo, o kolko tisic si prešvihol povodny rozpočet ?
mamator Rozpocet som presvihol o dost. Celkovo to bude asi 5700e, ale ked to porovnam s cenou Bronsona + XX1 sady od dealera, stale som dost usetril. (par veci je v sade od dealera rozdielnych, ale nie zasadne)
Trosku sa len bojim, aby neboli problemy s RS Reverb Stealth (klasika, ze nedrzi vzduch), inak sa ten nakup z DE fakt oplati.
podla prispevkov vo vlakne o plastach som mal pocit, ze prave Ardent sa moc nehodi do mokreho prostedia
ale mozno blato je iny level
Na druhej strane, minul som skoro o 50% viac ako som chcel.
Toto vraj bol velky problem tych starsich modelov (2013+), a napriek tomu oba tie co mam doma ja (2015) mali po mesiaci uz miernu (3-5mm) vertikalnu volu. Po odvzdusneni sa nic nezmenilo tak ich skusim dofukat..
Komponenty uz mam doma, bike je takmer pripraveny.
Avsak, ku gripom mi nedali skrutky na objimky, takze ich nemam ako namontovat (clovek si povie, ze ved kupim v baumaxe, ale prd, skrutka M3 je moc mala a M4 moc velka).
Troska trapenie s XX1 klukami, zrejme neboli uplne na 100% dobre vyrobene (bola v nich malicka vola), bolo treba dat tenucku podlozku pod stredove zlozenie, teraz je to ok, bez vole.
A ked uz sa mi tak dari, tak dofukal som prednu vidlicu a pri nasadeni pumpy na zadny tlmic sa mi pokazila pumpa.
Takze, prva jazda mozno zajtra/pozajtra.
Zatial aspon mala ochutnavka v podobe fotky.
Skor som trochu sklamany z toho, ze proste nedodali uplne vsetko potrebne na korektnu instalaciu, uz som im pisal, som zvedavy, co odpisu.
Zatial aspon mala ochutnavka v podobe fotky.
Objavil som tuto temu az teraz. Bronson bol moj jasny favorit na kupu noveho biku v zime 2014. Nakoniec som sa ulakomil na cca 1000 eur a z dovodu neskusenosti so skladanim biku som kupil hotovy Canyon Spectral. Hned som zistil, ze som sa sekol. Uroven prevedenia SC ramu a lozisk v odpruzenej zadnej casti ramu dost prevysuje vsetky "komercne" znacky. Takze vyborna volba a dochadzam k nazoru, ze vyskladany bike ta aj tak vyjde lacnejsie, ako ked zacnes na komercnom menit komponenty.
Ale tie pedale su pre mna jak z hrackarstva = )
crymo99 takmer vsetko som bral cez bike-components.de. Na to kombo som natrafil nahodou na webe, pisali, ze je to rozumna kombinacia pre tych, co potrebuju dobry grip a zaroven jazdia casto aj kopce. Potom po par jazdach napisem, ci som s touto kombinaciou spokojny.