Nazdar. Vedeli by ste mi poradit nejaky bike, model 2007 do 20000 co stoji za to? Chcel by som aby mal hydraulicke kotucove brzdy a aj nejaku lepsiu vidlu nez trebars RST alebo SR SUNTOUR. Zatial mi padol do oka KONA CINDER CONE za 21000, ale ten ma mechanicke brzdy a ako som uz pocul, zevraj ked kotucove, tak uz rovno hydraulicke ako mechanicke....vedeli by ste nieco poradit?? diky
ok tak nech mi to nejaky macher vypocita ze aky ram mi by bolo dobre dat :
WS Recommended Sizes
Frame Size center-to-center: 16 cm
Frame Size center-to-top: 17 cm
Overall Reach: 72.00 cm
Saddle Height: 68.87 cm
Handlebar Width: 40 cm
kukal by som po 20" + klasika 10-11 predstavec.. mozno aj 22" a kratkom predstavci, aj 19" s extra dlhym ale to uz je o pohodlnosti co ti vyhovuje.. v prvom rade by som skusil sadnut na 20, postelovat, nanom si naladis najviac.. kony maju aj mierne ine uhly, takze to je otazka pocitu..
no dobre, ale to myslim ze napr ta caldera vydrzi, tych zopar jemnych skokov...ked to vydrzal moj kellys spider 2002 co ma este pevnu vidlu, tak aj tento..ja tie jumpy som myslel len tak, ze raz za cas, nieco, ale nikdy nie viac ako z 50 cm nejaky jump radsej mi niekto poradte este z tych dvoch bikov co som hore spominal
a vlastne, ak by som si zobral co tam maju 17" ramy - tak to by mi v akych pripadoch mohlo vadit, ze mam taky ram?
no podla tych udajov co si nadiktoval tak to vypada ze si dost vysoky.. aspon 185+ takze 17" ti bude na XC maly asi.. bude ti pravdepodobne kratky.. ale na street bude lepsi kratsi bike ako dlhy.. tieto dva druhy sa tazko davaju dokopy.. kratky bike na XC je moc technicky..
Mne z toho vychadza lepsie ta caldera. Tie dve tisicky rozdielu stoji za lepsie brzdy a salter(a par komponentov). Ta Marzocchi MZ-2 asi bohvieco nebude ale dirt jam sa mi tiez moc nepaci a navyse bude dost tazky. Ak nie si brutal tazky tak ti na xc s par skokmi caldera musi stacit.
a vlastne, ak by som si zobral co tam maju 17" ramy - tak to by mi v akych pripadoch mohlo vadit, ze mam taky ram?
no podla tych udajov co si nadiktoval tak to vypada ze si dost vysoky.. aspon 185+ takze 17" ti bude na XC maly asi.. bude ti pravdepodobne kratky.. ale na street bude lepsi kratsi bike ako dlhy.. tieto dva druhy sa tazko davaju dokopy.. kratky bike na XC je moc technicky..
cooo? ja mam 15 a vysku 170 takze neviem, co za udaje to vyhodilo, ja som sa meral, presne som tam vsetko nahadzoval v centimetroch
WS Recommended Sizes
kedze si tam nahadzal vsetko v cm tak ti to vyhodilo vsetko v cm...inak,ten frane size,to by suhlasilo keby to bolo v inch 17" centre to top,takze ta caldera 17" bude pre teba v pohode....
WS Recommended Sizes
kedze si tam nahadzal vsetko v cm tak ti to vyhodilo vsetko v cm...inak,ten frane size,to by suhlasilo keby to bolo v inch 17" centre to top,takze ta caldera 17" bude pre teba v pohode....
mne sa to nezda tie jeho hodnoty.. lebo:
Overall Reach = (Effective Top Tube length + Stem Length)
kona podla obrazka udava efektivnu hodnotu v tabulkach a ta je pre 17" = 22,6" = *2,54= 57,4.. jemu to vypocitalo 72 co by znamenalo aspon 15cm predstavec?
ked clovek nejaky bicykel moc chce tak uz mu nenanutis iny...a ked uz si ho kupi tak sa na neho aj nasklada a bude tvrdit ze mu je super...poznam take pripady
ja som kupil v kaktuse za 22 500 na zaciatku septembra 2006 nadherny specialized hard rock pro s hydraulickymi hayes soleami brzdami,marzochi vidlou,ktora sa mi zda dost pevna..jumpy to uz vydrzalo vselijake,aj z metrovej vysky,aj ked som padol nakrivo a osmicky su asi milimetrove,maximalne dvojmilimetrove,ale secko ide fajn,len pedale v strede trocha pukaju,nevim co s tym je sa to tu uz niekde rozoberalo..truvativ blaze sa mi zda ze su to..takze ak este maju,kup tento,odporucam vrelo...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
WS Recommended Sizes
hod aspon znacku ramu aky chces..
KONA CALDERA 2006
Hoss 2006: 20 997 Sk Kona Clump Alu 7005 Marzocchi Dirt Jam Comp 100mm Shimano LX Shimano Deore Truvativ Blaze ISIS Hayes Sole Disc hydraulické
alebo
Caldera 2006: 22 397 Sk Alu 7005 double butted Marzocchi MZ-2, 100mm Shimano XT Shimano Deore Truvativ Blaze ISIS Hayes HFX-9 XC disc
chcem jazdit xc, ale obcas aj nejaky jump na ulici, trebars skocim zo schodov a podobne...co by ste radili viac? ktora vidla, a kotucovky su lepsie?
takze podla: http://www.konaworld.com/tech/technical ... ometry.pdf
kukal by som po 20" + klasika 10-11 predstavec.. mozno aj 22" a kratkom predstavci, aj 19" s extra dlhym ale to uz je o pohodlnosti co ti vyhovuje.. v prvom rade by som skusil sadnut na 20, postelovat, nanom si naladis najviac.. kony maju aj mierne ine uhly, takze to je otazka pocitu..
rám: dural 7005, vidlica Suntour XCR 100mm, prehadzovačka: Shimano DEORE,radenie: Shimano ALIVIO, kľuky: TRUVATIV Ruktion, stred.oska: TRUVATIV Howitzer ISIS, brzdy: HAYES Sole hydraulic,
cena: 19.999,- Sk
a ja nechcem freeride, ja chcem xc
ty si hovoril ze budes jumpovat niekedy
cooo? ja mam 15 a vysku 170 takze neviem, co za udaje to vyhodilo, ja som sa meral, presne som tam vsetko nahadzoval v centimetroch
a ked vidim tvoje udaje o vyske, tak ber tu calderu v 17"... urcite budes spokojny...
fakt diky
tak si to tam nekde dofakal.. ale pri vyske 170 je standardne 17" v pohode.. jedine ze by si bol nejaky kacer s metrovym telom a 50cm nohami..
WS Recommended Sizes
WS Recommended Sizes
mne sa to nezda tie jeho hodnoty.. lebo:
Overall Reach = (Effective Top Tube length + Stem Length)
kona podla obrazka udava efektivnu hodnotu v tabulkach a ta je pre 17" = 22,6" = *2,54= 57,4.. jemu to vypocitalo 72 co by znamenalo aspon 15cm predstavec?
Takze treba zvazit, ze ktory je celkovo lepsi