skor ako sa k tomu dostanem(teda k tej vidle a tak) tak musim nejak začať a chel by som začať s bike-om asi do 500€ podla možnosti chcel by som aby bol novy ale to asi nepojde mam parvdu?
vyška-mam 180 cm vaha-60 kg a jazdiť by som chcel asi spominany DH a ešte aj nejaky 30 km vyšlap.
rozmyšlal som nad 1.ctm raptor disc
2. author a-gang 6mm
3. author a-gang 7mm ale ročník 2008
chcel by som niečo podobne timto bike-om ale čital som o nich na fore a mam dosť zly obraz o nich tak ak poznate nejaky iny tak sem s ním
ale skús tuná: http://www.bikemagazin.sk/
tu nie sme pre teba tá správna komunita
necakaj ze keby si teraz sadol na bike za 5tis EUR, so 200mm zdvihmy, tak bude z teba Steve Peat... to teda nebude!
na zaciatky ti staci ktorykolvek z tych troch, na kazdom sa da robit manual, ak ho budes trenovat a naucis sa ho....
http://www.gtbicycles.com/cze/eng/Products/Mountain/DH-Freeride/Hard-Tail/#5813
možno aj niečo ako http://www.konaworld.com/09_fiveo_en.cfm (ku Konám by sa taký Marek74 snáď mohol vyňadriť?)
24 cycles le toy 4,necromancer, cocker,war, grinder, morphine, Evil bike Imperial
necakaj ze keby si teraz sadol na bike za 5tis EUR, so 200mm zdvihmy, tak bude z teba Steve Peat... to teda nebude!
na zaciatky ti staci ktorykolvek z tych troch, na kazdom sa da robit manual, ak ho budes trenovat a naucis sa ho....
to nečakam viem že ako to asi chodi ...
tu mas bicyklov ajájáj....
tie biky v kategorii okolo 500e su v podstate skoro rovnake,ale vyhol by som sa CTM,radsej ten a gang aj ked ma launchu ale na zacatok je gut
a ak by si sa rozhodoval mechaniky vs hydrauliky tak VŽDY radšej hydrauliky
podla mna chalanovi bude stacit aj author... a to aj napriek tomu, ze ty ho nemusis.
a kludne aj to CTM mu bude na zaciatok stacit...
ono hlavne aby to nebolo o prvotnom nadseni... teraz by vyhodil dost penazi za drahy bike, a po roku mu nan bude len sadat prach... poznam vela ludi co sa pre chvilkove nadsenie takto popalilo (nie len v cyklistike)...
tulenik, verim ze ty takisto keby si chcel zacat so zavodnymi motorkami rovno od nuly, tak si nekupis hned moto s objemom 1000cm3... ci? ja osobne by som zacinal od 125cm ... pretoze na motorke sa vozit neviem... a tuna chalan asi tiez na tom biku este toho moc nevie.
tiez si mylim ze gt chucker bude lepsi
http://velosprint.sk/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=224_408_414&products_id=9367
oproti a gangom nema RST(rst je sit) ale ma duro co je o hodne lepsie ako RST a ma hydraulicke brzdy i ked je to trosku cez tvoj rozpocet 500€ jeho cena je €599.90 (18.073,-Sk) ale skus najst iny e-shop mozno bude niekde v akcii lacnejsie
myslim. len by ma zaujimalo či by mi to nejak pri dopade nebuchalo alebo niečo ....
a HT je skratka čoho?
ja lenže ten bike stoji okolo 500€ a su tam hydrauliky že či su to nahodov neni nejake šmejdy
100mm ti bude stacit... 130 na pevnaka (HT) je uz celkom dost...
vidim ze si len zaslepeny vidinou velkych zdvihov... a vsetko pod 200mm nema pre teba zmysel
vyser sa na zdvihy (zvlast ak je tam rozdiel 3cm)... najprv sa nauc jazdit ( a nauc sa co je to HT), a potom ked to budes vediet, a bude ta to este stale bavit, tak mozes aj vidlu vymenit.. pripadne ram, alebo cely bike.
neda mi nespytat sa, kolko mas rokov ?
100mm ti bude stacit... 130 na pevnaka (HT) je uz celkom dost...
pri xc dirte ano ale pri DH je to malo na pevnaka na DH a je asi najlepsi 160,170mm ale na to potrebujes aj ram a
myslim. len by ma zaujimalo či by mi to nejak pri dopade nebuchalo alebo niečo ....
nebuchalo? buchne ak das vidlu na doraz ale ti zacinas ak sa nemylim a nejazdis take extremy ze potrebujes 200mm takze ti staci 100mm a ako som pisal duro je lepsia ako RST rst ti po case odide ved RST je ako pevna vidla:D
v profile ma 14 takze to celkom vysvetluje preco chce DH ved 200 mm je cool nieeee.
Disso
Mozno ze je to coool pre teba ale ako pisu ostatni nauc sa jazdit poriadne na HT. a uvidis
Inak DH bike je na viacerych miestach na slovensku nei velmi stastna volba.
Vacsinou ho tlacis do kopca ak nebyvas na mieste kde mas lanovku a trat tak to potom az taka zabava nebude co myslis??
Preto aj tuto chlapci volia radse biky z kategorie AM alebo enduro pretoze sa da snimi celkom v pohode vyslapat kopce a dole v zjazdoch si komfort zdvihov od 130 mm do 160mm vies celkom uzit.
Este taka poznamka :
skus si pojazdit na cestnom bicykli, skus si zjazd z nejaeho kopca kde sa da nabrat 80 km/hod az 100 km/hod.
o potom zistis ze nie vsetko je o 200 mm zdvihu.
ak to zvladnes na na tenkych plastoch resp. na galuskach mas u mna velky respekt.