Uvidíme koľko sa nás nazbiera na Slovensku a v okolí, ja som pár ľudí videl na maratónoch, ale nepoznám ich. Možme si vymeniť nejaké skúsenosti prípadne súčiastky. 29" sa stávajú populárnejšie aj v našich končinách, aj keď si nemyslím. že by mali prevalcovať 26"-každý nech si jazdí na čom chce! Ja som tiež začínal na 26" a doteraz jednu mám, ale 29" mi je už bližšia a viac mi vyhovuje.
Napíšte čokoľvek čo sa týka tejto témy. Ja som sa práve dočítal, že v Nemecku zrušili/konečne / zákaz štartu 29" na pretekoch. Paradoxné je, že minulý rok som aj u nás na Slovensku čítal nejaké propozície, kde bolo aspoň písané - že štart iba na 26"?!:-( Ale pokiaľ viem u nás nejaké oficiálne obmedzenia nie sú/veď by to bolo asi dosť blbé/ Hlavne na slovenskom pohári sú usporiadatelia radi keď majú čo najviac pretekárov, ale 29" som tam ešte nevidel štartovať.
posledný komentár: 3. 8. 2025 o 16:44
Ale najlepšie je vyskúšať...
postupne si 29er davam dokopy (najmä vdaka cennym radam Imromana)
Cenovo by sa mal pohybovať medzi 1500-2000€ ale uverím tomu až keď to uvidím v našich cenníkoch
Čo sa týka môjho štýlu jazdy je to zatiaľ len amatérske nadšené XC po okolí Ružomberka a cez školský rok Žiliny, ale pred kúpou vás potom ešte trošku povyčerpávam s podrobnosťami pretože tiež nepatrím k tým "ľahkým" 100 a menej kilovým jazdcom, ale o tom potom, keď budú chechtáky a štátnice za mnou
Každopádne vďaka za link na tú Birel cykloškolu, konečne mám jasno v pár nezodpovedaných otázkach