Chcem sa opytat, jazdim 10 rokov so shimanom ale zvazujem kupu biku a jeden z mojich
favoritov na kupu je osadeny SRAMOM a tak sa pytam ci je lepsie Shimano alebo Sram.
Povedzme k Shimanu Deore je adekvatne Sram X5? Neviem to porovnat preto sa pytam
Chcem sa opytat, jazdim 10 rokov so shimanom ale zvazujem kupu biku a jeden z mojich
favoritov na kupu je osadeny SRAMOM a tak sa pytam ci je lepsie Shimano alebo Sram.
Povedzme k Shimanu Deore je adekvatne Sram X5? Neviem to porovnat preto sa pytam
Tak konecne som si dal aj logo ))) toto malo 8kb konecne voslo )).
No jubileum nejubileum deoreckom nic nepokazim a prioritou je u mna ram a vidlica ako nejake xt-cka na celom biku. Ako som uz pisal nizsie moj limit je 900 eur za ktorych sachystam si kupit novu masinku.
Inak pozeram ze tek je pekny konkretne model 6300 D mate s tymto bikom skusenosti?
Rozhodne je Tora slusna vidlica a v tej cene celeho biku ako pocitam do 900 eur je logicke ze nemozem ocakavat neviem aku extra vidlu. Nie som zaovdnik, nepretekam, nepotrebujem sa uakzovat aha hosi na mna nemate - som rekreacny cyklista ktory spoznava rad prirodu zo sedla bicykla a ma muz co to odjazdene a vzdy mi slo o spolahlivost a kvalitu ako o ukazovanie sa na co mam.
Inak uz ma mv otm chaos paci sa mi aj schwinn moeb ale neviem ci ho v KE zozeniem asi tazko
Problem je v tom ze z modelom 2009 uz vela nezozenies, Meridu ziadnu skoro a tu co so maj uvazovla hend na zaciatku aj ked som si povedal ze meridu vlastne ani moc nechcem tak tu nemali uz je vypredany ten model. Z inych znaciek takych menej vidanych tiez neviem ci zozenies Trek alebo GF, proste pozeram po novych bikoch a ked bude aj minulorocny model nevravim ze ho nekpupim a isto usetrim
Chlapi ked zrobite na authore mystik z dola z mosta ako sa odbaca na bankov z cermela az priamo na bankov za cas 9 :30 pricom prekonate vzdialenost 3 km 300 metrov a prevysenie 160 metrov potom sa bavme o tom kto je aky biker
Kedysi, v 2004 som kúpil Trek 6500.
Bol osadený - radenie Deore, šmykač Deore, prehadzovačka LX ... radenie spoľahlivo funguje do dnes, má cca. 14 tisíc km najazdené, prešmyk mi vydržal dve sezóny, asi 6 tisíc km, prehadzka odišla po prvej sezóne, ale to bolo spôsobené aj niekoľkými pádmi, konármi a podobne ...
Prehadzku aj šmyk som vymenil za XT a kombináciu radenie Deore + ostatné XT jazdím už 3 rok a funguje spoľahlivo ... stačí to občas vyčistiť a pravidelne meniť reťaz.
Túto sezónu som jazdil aj druhý bike osadený komponentami Sram X9 a v podstate v tom nevidím rozdiel ... reaguje to rovnako, jedine čo mi chýba je ukazovateľ zaradeného prevodu a snáď reverzná pružina ako je na XT ... ale inak je to úplne jedno.
No a taký malý postreh ohľadom výberu biku ... myslím že za 1000,- eur skutočne zoženieš lepší bike ako je predražený Trek ....
Mal som oba SRAM X.9 aj Shimano XT. SRAM bol co sa tyka radenia drastickejsi, tvrdsi, radil rychlejsie. Mozno sa tym zvysuje opotrebenost ? Otazka na zamyslenie. A Shimano je zas luxus. Radi ticho, jemne a nemyslim si, ze jazdim nieco take, aby som si nemohol dovolit stratu pol sekundy. A je lacnejsi. Takze ja by som siel do Shimana opat, i ked SRAM sa mi paci tiez.
chod do shimana slx.je o radu vyssie ako to deore co si jazdil 10 rokov,za tu dobu uz hodne pokrocili vo vyvoji....je lacnejsie ako porovnatelny sram X7....
Neporadím nič ale nad týmito protikladmi som sa narehotal: citácie
- Nie som zaovdnik, nepretekam, nepotrebujem sa uakzovat aha hosi na mna nemate - som rekreacny cyklista ktory spoznava rad prirodu zo sedla ...
-Chlapi ked zrobite na authore mystik z dola z mosta ako sa odbaca na bankov z cermela az priamo na bankov za cas 9 :30 pricom prekonate vzdialenost 3 km 300 metrov a prevysenie 160 metrov potom sa bavme o tom kto je aky biker
A to ťa ani nikto nemusel vyprovokovať otázkou. hehe Máš schízu či čo? hehe
mam to qslko, mas tam foxu z obchodu za 600 evri, vybavu slx/xt s moznostou vymeny za x7/x9 a vide ta na 9 kil... a ohladom antiHai-bikerov: spominal ze je rekreant, takze tak
Super ... to je ako vytiahnúť video s vidlou spred pár rokov a porovnať ju s dnešnými.
Všetci predsa už vieme, že Shimano robí shaddow a pomaly ale isto klasika mizne z rád SH. Takže tieto videá nemajú žiadnu výpovednú hodnotu.
Nechce sa mi čítať celú debatu predtým, no Sram má presnejšie ostrejšie radenie. Stačí sa pozrieť ako funguje mechanizmus v radení a hneď je to človeku jasné. Určite to tu však už zaznelo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyskusaj,uvidis
No jubileum nejubileum deoreckom nic nepokazim a prioritou je u mna ram a vidlica ako nejake xt-cka na celom biku. Ako som uz pisal nizsie moj limit je 900 eur za ktorych sachystam si kupit novu masinku.
Inak pozeram ze tek je pekny konkretne model 6300 D mate s tymto bikom skusenosti?
http://velosprint.sk/shop/trek-6300-d-10.p.12377
Inak uz ma mv otm chaos paci sa mi aj schwinn moeb ale neviem ci ho v KE zozeniem asi tazko
dik za rady
hej máš v tom chaos, vidieť to
Chlapi ked zrobite na authore mystik z dola z mosta ako sa odbaca na bankov z cermela az priamo na bankov za cas 9 :30 pricom prekonate vzdialenost 3 km 300 metrov a prevysenie 160 metrov potom sa bavme o tom kto je aky biker
Peter Kosice
Prevysenie 260 metrov z 210 na 470
Oprava
Bol osadený - radenie Deore, šmykač Deore, prehadzovačka LX ... radenie spoľahlivo funguje do dnes, má cca. 14 tisíc km najazdené, prešmyk mi vydržal dve sezóny, asi 6 tisíc km, prehadzka odišla po prvej sezóne, ale to bolo spôsobené aj niekoľkými pádmi, konármi a podobne ...
Prehadzku aj šmyk som vymenil za XT a kombináciu radenie Deore + ostatné XT jazdím už 3 rok a funguje spoľahlivo ... stačí to občas vyčistiť a pravidelne meniť reťaz.
Túto sezónu som jazdil aj druhý bike osadený komponentami Sram X9 a v podstate v tom nevidím rozdiel ... reaguje to rovnako, jedine čo mi chýba je ukazovateľ zaradeného prevodu a snáď reverzná pružina ako je na XT ... ale inak je to úplne jedno.
No a taký malý postreh ohľadom výberu biku ... myslím že za 1000,- eur skutočne zoženieš lepší bike ako je predražený Trek ....
http://www.kubicasport.eu/produkt/1283/Haibike-Q-SL-09/
tam si za tie prachy úplne inde..
lenže to si tu zas každý druhý začne hubu otvárať že ....
- Nie som zaovdnik, nepretekam, nepotrebujem sa uakzovat aha hosi na mna nemate - som rekreacny cyklista ktory spoznava rad prirodu zo sedla ...
-Chlapi ked zrobite na authore mystik z dola z mosta ako sa odbaca na bankov z cermela az priamo na bankov za cas 9 :30 pricom prekonate vzdialenost 3 km 300 metrov a prevysenie 160 metrov potom sa bavme o tom kto je aky biker
A to ťa ani nikto nemusel vyprovokovať otázkou. hehe Máš schízu či čo? hehe
http://www.kubicasport.eu/produkt/1283/Haibike-Q-SL-09/
mam to qslko, mas tam foxu z obchodu za 600 evri, vybavu slx/xt s moznostou vymeny za x7/x9 a vide ta na 9 kil... a ohladom antiHai-bikerov: spominal ze je rekreant, takze tak
Aj keby rekreant nebol, tým bikom nič nepokazí.
Rozhodne to je "veľa muziky za málo peňazí" ...
ej, bisťu...
http://www.youtube.com/watch?v=AZQf1bduGYs
http://www.youtube.com/watch?v=NYKvCLC23ww
http://www.youtube.com/watch?v=tYL_Vc4hU1U
Všetci predsa už vieme, že Shimano robí shaddow a pomaly ale isto klasika mizne z rád SH. Takže tieto videá nemajú žiadnu výpovednú hodnotu.
Nechce sa mi čítať celú debatu predtým, no Sram má presnejšie ostrejšie radenie. Stačí sa pozrieť ako funguje mechanizmus v radení a hneď je to človeku jasné. Určite to tu však už zaznelo.
to je aj tým, že sramacke šaltre maju tvrdšiu pružinu, ale som spokojný zo shimanom (no sram som ani nikdy nemal)
Pružina na šaltri robí tiež nejaké %, no novšie SH šaltre majú tiež tvrdšie pružiny.