Idem si po radu k skusenejsim "cykloprofikom". Rozmyslam nad kupou tohto bikeu. Len mam trosku problem s urcenim velkosti. Aku velkost by ste odporucili vy. Mam vysku cca 170 cm a neviem sa rozhodnut medzi velkostou S a velkostou M. Bojim sa, aby som zbytocne nekupil S a potom by som si vycital, ze je to male, ale zase na druhej strane sa bojim, ze M bude velke. Je tu niekto s podobnou vyskou a ma tento alebo podobny bike? Podla tej ich tabulky mi vychadza S, len kamos ked kupoval iny bike tak mu tiez vyslo S, kupil M a spokojnost a velkost sedi. Dik za akukolvek radu.
Neuron ma, mas pravdu, dilema vyriesena..
https://www.canyon.com/cs-sk/mountain-bikes/trail-bikes/neuron/neuron-7/2627.html?dwvar_2627_pv_rahmenfarbe=BK%2FGY
Moj basic grand canyon nema
Si si vedomy toho ze Sko bude na 27,5 a Mko na 29 kolesach? Ja by som urcite bral Mko ani by som nerozmyslal nad malym Skom.
PS: neviem ci ten druhy udaj co mas 74 je vaha abo dlzka rozkroku, ale ked dlzka rozkroku, tak to Mko ti asi nebude lebo ma vysoku sedlovu trubku a ja som mal vysunutu sedlovku o 4cm od minimalneho zasunutia, tak neviem ci by si dokazal nastavit vysku s tak kratkym rozkrokom
ja mám 173/80cm a vzakl som Mko (Neuron 6 - 2023) ... lenže ja som bol tak na hrane (175/80 - je na hrane podla tabulky - ukazuje velokost S aj M)
... na sedlovke mam 2-2,5cm rezervu ešte ... pri tvojej výške by si už musela riešiť kratšiu sedlovku asi 150 alebo 125mm a musela by si vymeniť predstavec za kratší (30mm alebo menej) ak by si chcela Mko, ale aj tak sa obávam, že by ti bol bicykel velký
... ja mám výšku rozkoruku 80 a mám rezervu ešte cca 2,5 cm takže pani manželke by bicykel mal sadnúť ... pri výške 167 môže byt ten posed trošku natiahnutejší - záleží na dlžke rúk ... ale človek ked posunie sedlo dopredu o 1-2 cm a vymení predstavec za kratší tak to bude fajn... akurat ta sedlovka môže byt na hrane
... ale ak ste čítal že ludom sedelo tak by som sa nebál
... ja mam neurona 6 ale som zo ZA a na Liptov/Východe nechodím/nemám cestu