Idem si po radu k skusenejsim "cykloprofikom". Rozmyslam nad kupou tohto bikeu. Len mam trosku problem s urcenim velkosti. Aku velkost by ste odporucili vy. Mam vysku cca 170 cm a neviem sa rozhodnut medzi velkostou S a velkostou M. Bojim sa, aby som zbytocne nekupil S a potom by som si vycital, ze je to male, ale zase na druhej strane sa bojim, ze M bude velke. Je tu niekto s podobnou vyskou a ma tento alebo podobny bike? Podla tej ich tabulky mi vychadza S, len kamos ked kupoval iny bike tak mu tiez vyslo S, kupil M a spokojnost a velkost sedi. Dik za akukolvek radu.
ak máš výšku nad 172 a výšku posedu nad 78 tak ti bude pasovať (ja mám 173/80)
tlmič aj vidla to zvládnu aj pri tvojej vahe v pohode... ale do vidlice možno časom odporučam jeden-dva tokeny, to už uvidiš časom ... ja som daval jeden lebo začiatok som mal citlivý (čo som chcem) ale potom sa už norila čiže som musel fukať vyšši tlak na traily a iný na XC - tokenom som to vyriešil, tlmič max trošicku prifuknem ak beriem batoh (+5kg)
už asi aj ten bajk + sedačka je tak na hrane - to bude už tiež cez 120kg - u takej vahy už maju problem aj niektore tlmiče - musiš ich fukať na maximalny tlak - neviem ako to máš teraz
Mám ghost vo sku, 29 nadšený nie som.
čo sa tyka 27,5" = velkosť XS alebo S popripade ženske varianty modelu (mtb/xc kategoria čo viem)
ja mam 173/80 a mam Mko, kupil som len kratši predstavec a riaditka ktore maju backwepp 6° a sedlo cca i 1cm dopredu a bajk mi sedí priam dokonale, aj bez tejto upravy to šlo v pohode
(ja som mal predtym DC (downcoutry) bajk ale vymenil som za Neurona s trochu väčsimi zdvihmi a trailovejšou geometriou (rád si zajazdim aj traily)
na druhu stranu neviem uplne čo jazdiš a koľko najazdiš, možno ti bude stačiť aj ten trek fuel 5
tie 2/3 alebo 1/2 som spomenul len na okraj, daju sa najsť shopy kde sa zbavujú drahšich bajkov (skladove zasoby/posledny kus, 5k € +) a je tam aj 30-50% zľava)
pol roka = 3400km ... až na jedno ložisko na vahadle (total bez vazeliny) všetky takto takže po jednej sezone určite odporučam sa pobaviť a doplnit vazelinu (inak bez vôle), minimum špiny v okolí ložísk, dá sa povedať že na 95% čiste
(XT8100 groupset (bez brzd) stojí cca 500€, GX AXS 1000€)
takže ta cena je podľa mňa dost dobrá
... mám tento novy Neuron od apríla 2023 a som s ním max spokojný (po 4000km) ale upravil som si ho podľa seba (viď profil)