Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
ak ku tomu pridas dlzku kluk, tak sa tam vojdes, ale sedlo by bolo tradicne proklate vysoko
on ani nehovori nic o tlmici, len ze ten ram znesie +10 na vidlici
btw s tym ci je ten zdvih prehnany ja som zacal vyberat najprv HT 100mm a skoncil pri 140fulle, ked som sa na par povozil
To sedlo by bolo dost vysoko asi no ..... Mohlo by dôjsť pri tomto stave (sedlovka takmer na max.) ku nejakému poškodeniu rámu? napr. prasknutiu? Je mi jasné že stať sa to môže aj keď sedlo je nižšie, ale chcel by som vedieť či má niekto skúsenosť, s tým že sedlovka na max. spôsobila prasknutie alebo iné poškodenie rámu.
Nad tým 140 mm fullom trochu rozmýšľam: https://www.canyon.com/sk/mtb/spectral/spectral-al-5-0.html
ale mám trocha obavy ako by vyzerali napr. 100 km XC túry alebo nejaký maratón na takom bajku.
Tam je dostupná aj veľkosť XL (myslíte že by bola OK?) a za podobné peniaze ako Nerve 7.9 máš Spectral 5.0 s tým že sú cca rovnako osadené tlmič + vidla, ale slabšie komponenty, čo je v konečnom dôsledku spotrebný mat.
Nerve 29 je XC/Trail bike, takze to som aj jazdil on je na dlhe vylety ako stvoreny, je relativne lahky cca 13kg L-ko a svizny, na to co chces idealny bike a stvojou vyskou by som sa na 27,5 nepozeral, 29 ti sadne lepsie
len zase 29" je strašne lenivá v trailoch. Ďalší bike chcem kúpiť na rovnaký štýl ako ty, ale 29" to nebude, radšej 27.5 keďže sa chcem v trailoch aj trošku vyblázniť... prikláňam sa k spectralu, sám nad ním uvažujem, ale to sa uvidí až po letnej brigáde či ostane pri uvažovaní...
len zase 29" je strašne lenivá v trailoch. Ďalší bike chcem kúpiť na rovnaký štýl ako ty, ale 29" to nebude, radšej 27.5 keďže sa chcem v trailoch aj trošku vyblázniť... prikláňam sa k spectralu, sám nad ním uvažujem, ale to sa uvidí až po letnej brigáde či ostane pri uvažovaní...
Ja tiež uvažujem o kúpe až na jeseň. Porovnal som geometriu Spectral 5.0 27,5er (XL) a Nerve 7.9 29er (XL) a rozmery sú skoro identické. Pri skoro rovnakej cene oboch modelov mi lepšie vychádza ten Spectral. Len sa bojím ako to bude na dlhých túrach, resp. maratónoch.
.Na to jazdenie co pises by som pri tvojej vyske urcite isiel do nerve 7.9 . Aj ked na kupu na jesen sa nespoliehaj, tieto dva modely budu podla mna uz davno vtedy vypredane.
.Na to jazdenie co pises by som pri tvojej vyske urcite isiel do nerve 7.9 . Aj ked na kupu na jesen sa nespoliehaj, tieto dva modely budu podla mna uz davno vtedy vypredane.
Neviem akosi sa obavam toho tlmica, ci to nebude malo tych 110 mm. S tým ze na jesen nebudu modely pocitam, pri najhorsom by som kupil model 2017.
ked budes kupovat az na jesen, tak to by bolo dobre sa poozerat na nejake sikovne vypredaje XL modelov, ked by sa cena/vykon mohli prinajhorsom rovnat canyonu
ked budes kupovat az na jesen, tak to by bolo dobre sa poozerat na nejake sikovne vypredaje XL modelov, ked by sa cena/vykon mohli prinajhorsom rovnat canyonu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw s tym ci je ten zdvih prehnany ja som zacal vyberat najprv HT 100mm a skoncil pri 140fulle, ked som sa na par povozil
To sedlo by bolo dost vysoko asi no ..... Mohlo by dôjsť pri tomto stave (sedlovka takmer na max.) ku nejakému poškodeniu rámu? napr. prasknutiu? Je mi jasné že stať sa to môže aj keď sedlo je nižšie, ale chcel by som vedieť či má niekto skúsenosť, s tým že sedlovka na max. spôsobila prasknutie alebo iné poškodenie rámu.
Nad tým 140 mm fullom trochu rozmýšľam: https://www.canyon.com/sk/mtb/spectral/spectral-al-5-0.html
ale mám trocha obavy ako by vyzerali napr. 100 km XC túry alebo nejaký maratón na takom bajku.
Tam je dostupná aj veľkosť XL (myslíte že by bola OK?) a za podobné peniaze ako Nerve 7.9 máš Spectral 5.0 s tým že sú cca rovnako osadené tlmič + vidla, ale slabšie komponenty, čo je v konečnom dôsledku spotrebný mat.
Vďaka za ochotu
Ja tiež uvažujem o kúpe až na jeseň. Porovnal som geometriu Spectral 5.0 27,5er (XL) a Nerve 7.9 29er (XL) a rozmery sú skoro identické. Pri skoro rovnakej cene oboch modelov mi lepšie vychádza ten Spectral. Len sa bojím ako to bude na dlhých túrach, resp. maratónoch.
Neviem akosi sa obavam toho tlmica, ci to nebude malo tych 110 mm. S tým ze na jesen nebudu modely pocitam, pri najhorsom by som kupil model 2017.
Tak nejako to aj planujem. Paci sa mi aj CUBE Streo na 29er zo zdvihmi 120 mm . http://www.cube.eu/sk/bicykle/celoodpruzene/stereo/cube-stereo-120-hpa-pro-greynflashred-2016/
Vedeli by ste to niekto porovnat?
Cube Streo vs. Canyou Nerve. Myslim z hladiska kvality ramu (nie z hľadiska komponentov) a vhodnosti pre moje jazdenie (tažšie XC + traily)
Ale snáď v Canyon sú múdrejší