Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
peter, podarilo sa ti prosimta nastavit si posed? Mam take iste rozmery ako ty, ale jak skusam hybat hore/dole/dopredu/dozadu sedlom, predstavcom, dal som dlhsi predstavec.... nie som moc spokojny, necitim sa extra komfortne. Pravda ale je, ze mam uz nejake kilecka navyse, nejazdim tak casto, a hlavne mam dost otlacenu rit (to som mal uz aj na starom bajku) co sa mi nedari odstranit inym sedlom zatial.
prioritas: no neviem, záleží tiež na dĺžke nohy, tzv. inseam. ja mám 173 cm a nohy dlhé 78 cm (krátke nohy ) a grand canyon veľkosti "M" mi bol veľký, som ho vracal... a menil za "S"
stanos4: ja sedím v pohode, nič som nemenil, sedlo som si nastavil len do rovnováhy, od výroby bolo nastavené trochu "do kopca", zdá sa misíce, že bajk trochu krátky, ideálne by bolo mať rám veľkosti "M" ale kolesá veľkosti 27,5, ale asi som si zvykol. robí mi skôr problém kvalita sedadla, sedadlo od výroby (iridium) je pre mňa únosné tak do 25 km, potom "riť spoznáva stredovek". myslím, že toho roku ho vymením za nejaké iné (mám v hľadáčiku selle italia), možno by to pomohlo aj tebe...
mne bolo sedlo tiez nepohodlne, vymenil som ho, ale nakoniec som ho vratil naspat a nastavil "na Kulhaveho" a uz je to v pohode....sedlo mam Fizik Tundra2
peter73 to sedlo čím skôr vymeň Iridium je skrátka zo zlého sna. To bol jediný komponent zo sériovej výroby čo je ozaj hrozný. Už ja trestná lavica na hokeji je hádam pohodlnejšia. Ja som šiel nakoniec do sedla Ergon SCM-3. To je teda diametrálny rozdiel. "Ale ako sa vraví každý zadok potrebuje iný šerbeľ".
sedlo som pravdaze vymenil hned, bohuzial idealne asi stale nie je (SQlab 610, tusim 16cm). Problem s ritou mam mensi s tymto sedlom, ale napr. vcera po 60km vylete, rovny lesny teren, uz bolo dost citit. Skorej mi islo ale o nie moc pohodlny posed - ruky, troska zapastia a tak... Celkovo na bicykli nemam taky "wow efekt" ako ked mi nieco sadne - akoby mi chybala na nom stabilita a manevrovatelnost. No nic, viacej bajkovat, zhodit kilecka, skusat dalsie sedla, a ked ani to nepomoze tak uz som sa zahlasil na jednu testovacku bajkov v lete
nestretli ste sa s tymto problemom, ze by vam "cengala" zadna brzda pri tom ako sa bajkujete ? viem isto ze to nie je kotucom a ze to nesposobuju brzdove dosticky ale ide o to zelezo ktore sa tam v strede nachada. Brzdy funguju ako maju len ten zvuk je ako keby mi tam cengal vianocny stromcek.
Nazdar mam rovnaky problem . Dal som to mechanikovi ktory vsetko skontroloval vsetko utiahol no neprisiel na chybu preco to "cvenga" .
Stale mam pocit ze je to len pri jazde a hlavne ked presuniem vahu na zadnu cast. Mam Canyon grand al sl 6.9. Ako si vyriesil svoj probolem ..?
stačí skontrolovať dotiahnutie kotúča a prasiatka, skontrolovať, či nie je ohnutý kotúč, či sa nezačína tvoriť niekde na kotúči trhlinka ... ak je všetko v poriadku, tak jazdiť a nevšímať si to... kotúč, doštičky a koleso pri jazde pracujú a kotúč pri dotyku s doštičkami "cvengá" ... doštičky by tiež nemali byť uvoľnené
Nazdar dal som dole komplet brzdu a zvuk je tam stale Takze mam pocit ze to bude kolesom ...Dostal som tip zeby som mal kazdy jeden spic pri zadnom naboji premazat kvapnut olej.
Nazdar mam rovnaky problem . Dal som to mechanikovi ktory vsetko skontroloval vsetko utiahol no neprisiel na chybu preco to "cvenga" .
Stale mam pocit ze je to len pri jazde a hlavne ked presuniem vahu na zadnu cast. Mam Canyon grand al sl 6.9. Ako si vyriesil svoj probolem ..?
Ahoj. Problem som ciastocne vyriesil tym ze som trosku roztiahol rozpernu pruzinu. Dal som dole koleso trosku to pritlacil na strany a problem je viac menej vyrieseny. Tym viac menej myslim to ze pri jazde to uz vobec nepocujem. Len par krat sa mi stalo ze som pocul "cvenganie" ale to som isiel po asfaltke. Skor ma prekvapilo to ake narocne je dat dole koleso.
Ahoj. Problem som ciastocne vyriesil tym ze som trosku roztiahol rozpernu pruzinu. Dal som dole koleso trosku to pritlacil na strany a problem je viac menej vyrieseny. Tym viac menej myslim to ze pri jazde to uz vobec nepocujem. Len par krat sa mi stalo ze som pocul "cvenganie" ale to som isiel po asfaltke. Skor ma prekvapilo to ake narocne je dat dole koleso.
Takze u teba ten problem vznikol medzi kotucom a dostickami ? Alebo problem bol v kolese konkretne pri vypleti ?
zozeniem bezne v kamennom obchode tu plastovu skrutku/stupel do tela radiacich pacok? Vid foto. To miesto kadial sa vklada a vybera lanko. Dnes som robil servis po prvych 100 km a vsimol som si ze tam chyba. Rad by som to zapchal skor ako sa tam nadrbu spiny. + Jedna zábehová, konečne tá správna farba.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Canyon neuron 7.0
nestretli ste sa s tymto problemom, ze by vam "cengala" zadna brzda pri tom ako sa bajkujete ? viem isto ze to nie je kotucom a ze to nesposobuju brzdove dosticky ale ide o to zelezo ktore sa tam v strede nachada. Brzdy funguju ako maju len ten zvuk je ako keby mi tam cengal vianocny stromcek.
Nazdar mam rovnaky problem
ďakujem
Takze u teba ten problem vznikol medzi kotucom a dostickami ? Alebo problem bol v kolese konkretne pri vypleti ?
https://www.canyon.com/sk/specials/forzacanyon/