Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Ahojte. Nesúvisí to úplne s témami vyššie uvedené, ale nemá niekto skúsenosť s Canyon Strive CF dodaním, poprípade nevie, kedy to zvyknú naskladňovať? Na Canyon stránke uvádzajú, že už čoskoro, len či niekto nevie orientačne aspoň mesiac/ročné obdobie... Ostatné modely už majú dátumy naskladnenia, dodávky, Strive CF 7 ešte nie.. Za každé info diky
Rozmýšľam nad výmenou biku pokiaľ sa mi starý nepodarí spojazdniť..
Buď nižšia výbava Canyon Lux trail CF6
Alebo vyššia výbava Canyon Lux CF7
Čo by ste brali vy?
Podľa toho čo jazdiš až jazdís trošku náročnejší terén tak Lux trial ma višie zdvihy tak viac si to asi uziješ a ak chceš brutál raketu tak Luxa 7 ten je ozaj cena výkon osadenie TOP na trhu asi ja mám Luxa cf 7 2022 je parádne vozenie ?
Tak áno v tej cene karbón kolesá a komplet XT a aj odpruženie fajn..iný výrobca o 2 tisícky viac .
Náročný moc nie..poľné cesty a Karpaty...len chcem na kríže celoodpruzeny bike..?
Tak potom za mňa jednoznačne Luxa budeš nadmieru spokojný je to iné vozeničko výbava určite není o čom o proti konkurencii ja som to sledoval každý deň stránku potom som mal šťastie oulete bol jeden XL o stovku lacnejší super som to vystihol jeden piatok o pol noci 🤣
no ved to je to cenove zvyhodnenie za pomedzme "neaktualnu geometriu", najpodstatnejsi je ram ,pruzenie ,az potom kolesa a ostatne. Za seba by som isiel do trailu , klasicky Lux uz aj opticky vyzera taky kratucky.
No Sovicka30 pise ze hlada nieco ohladuplne na krize, tak si myslim ze cim natiahnutejsia xc raketa tym lepsie LOL [ ale on nakoniec vymeni lanko v prehadzke a bude vymalovane ]
No keď bude stále pukat sedlovka, tak pôjde starý bike do pi ....na bicykli máš počuť odvalujuce sa kolesá a trošku reťaz..na to som ku.. alergický..keď to vyriešim aby sedlovka nepukala a bovdeny nebuchali, tak si bike nechám a prerobim na 1x12
no ved to je to cenove zvyhodnenie za pomedzme "neaktualnu geometriu", najpodstatnejsi je ram ,pruzenie ,az potom kolesa a ostatne. Za seba by som isiel do trailu , klasicky Lux uz aj opticky vyzera taky kratucky.
Presne tak, alebo pri tom starom Luxe s kratším reachom by som asi siahol po väčšej geometrii. Ale niekomu môže aj tá staršia konzervatívna geometria sadnúť Ale za mňa by som bral isto radšej trail už aj kvôli vidlici s 34 mm nohami a celkovo mi ten bike príde o dosť unoverzálnejší, ak teda na ňom človek plánuje jazdiť aj nejaké aspoň lahšie traily a nemá zrovna 70 kíl
vladino95 dobre si pamtáš Jazdil som Jeffsyho a ešte aj tento rok. Mal som ho 5 rokov. Tento rok som ho predal a čakám na Spectrála Inak ten Lux trail sa mi dosť páči a teda keby som neplánoval občas aj nejaké parky a technické traily u nás, prípadne iste aj občas Alpy, tak by som ho asi aj bral. Možno niekedy, ak ma omrzia vyššie zdvihy, ale to tu už zas budú o pár rokov celkom iné biky
Ahojte, netrpezlive očakávam príchod nového bajku. Predpokladaný dátum dodania bol 3-14.1.2022. Dnes ráno
8:40 mi prišiel mail že objednávka bude odsunutá na koniec januara. O 9:55 som dostal ďalší mail, kde píšu že budu expedovať do 1 až 5 dní. teraz som zmätený a neviem kedy sa mám naň tešiť
Som sám, či je tu ešte niekto komu sa stalo to isté
Aký je rozdiel medzi Canyon Exceed CF 5 a Canyon Exceed CF 6 ? Je lepšie vziať CF 6? Oplatí sa to ohľadom 500 eúr? Alebo skôr vziať CF 5 a časom pomenit kolesá a ostatné?
Myslím, že tam sa rozhodne oplatí priplatiť. Lepšia vidlica a aj kolesa, to by si asi neskôr meniť nechcel a keby aj áno vyšlo by ťa to viac ako 500 €. Slx bude tiež o dosť lepšie ako Deore. A keď sa pozrieš na hmotnosť, tak je tam rozdiel vyše kila. Tak ak na to máš, tak si radšej priplat a budeš mať parádny bike, ktorý neskôr nebudeš musieť upgradovať ?
Moj nazor ze spotrebak aj tak budes postupne menit takze mozes upgradovat seamless a mat nahradne kolesa pokial jazdenie myslis vazne je viacmenej nutnost ... takze moja strategia je ist do lowcostu a postupne vymienat a ladit do ideal stavu ... ale samozrejme, zavisi to od toho co, kolko a ako casto jazdis, inymi slovami aka velka je miera tvojej zavislosti ;-]
Tak máš pravdu, že napr radenie kazeta atď. sú spotrebak a dá sa to postupne meniť a upgradovať relatívne lacno. Ale chces postupne meniť vidlicu? Kolesá tiež nie sú najlacnejšie. Osobne som 2. pár kolies nikdy neriešil, aj na keď samozrejme je to možnosť a ak po si písal, záleží čo od toho čaká a ako chce bike využívať. Ale napr. Dt1900 sú kvalitné kolesá aj keď je to dostupný model. Podľa mňa tých 500 € za to stojí. Samozrejme aj ten lacnejší bike by sa dal vyskladať a postupne by sa s ním dostal možno ma 10 kíl ak by chcel, ale stalo by to dosť.
Sovicka30 ako kazdy vitrinkar ... takych poznam 80% bajkerov na mtb, co jazdia 2x za mesiac od maja do septembra, mimo dazdivych vikendov ;-]
A este pre imro1, nevyjadroval som sa konkretne k tym exceedom, vobec nvm ako su osadene, iba k moznosti ponat to inak ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Buď nižšia výbava Canyon Lux trail CF6
Alebo vyššia výbava Canyon Lux CF7
Čo by ste brali vy?
Náročný moc nie..poľné cesty a Karpaty...len chcem na kríže celoodpruzeny bike..?
Presne tak, alebo pri tom starom Luxe s kratším reachom by som asi siahol po väčšej geometrii. Ale niekomu môže aj tá staršia konzervatívna geometria sadnúť
8:40 mi prišiel mail že objednávka bude odsunutá na koniec januara. O 9:55 som dostal ďalší mail, kde píšu že budu expedovať do 1 až 5 dní.
Som sám, či je tu ešte niekto komu sa stalo to isté
A este pre imro1, nevyjadroval som sa konkretne k tym exceedom, vobec nvm ako su osadene, iba k moznosti ponat to inak ...