Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Ahojte, kupil som Grand Canyon 9, pred par mesiacmi... Dokial som ho nekupil, tak som jazdil na GT Karakoram, takze zmena riadna...
Ale, nemozem si nejak zvyknut na to, ze rajdy su o dost nizsie ako u GT a citim to hlavne na klboch pri palcoch na rukach... a tak si idem po radu.. Je mozne si nejako riadidla dvihnut ? Vsetky "kruzky" na zvysenie riadidiel mam uz od novoty naspodu, cize nemam ake pouzit. Mozem tam dat ine aby som to mal o par cm/mm vyssie ? Alebo, co by ste poradili aby som mal riadidla trochu vyssie ? Co sa sirky tyka, tak skracovat ich zatial nechcem, pride mi to zmena po ktorej nieje cesta spat.. vdaka za kazdu radu
Možno by sa dala pod predstavec vložiť ešte podložka.
Nie, "mozno" by sa nedala. Celkova vyska je nemenna a nie je mozne len tak pridavat dalsie podlozky. Mozne je len pouzit predstavec so strmsim uhlom a riadidla so zvysenim (tzv. risery).
Ak tam mas strmsi sedlovy uhol skus posunut sedlo trocha dozadu aby si nemal tolko vahy na rukach, vie to spravit dovy, zaroven ak mas tretry tak zarazly posunut trocha dozadu.
Tu mi fyzika moc nesedí
Ak dám sedlo dozadu, tak budem ešte v ostrejšom uhle nad rajdami a teda ešte väčšia váha bude na rukách
Zároveň tým rozhodí ešte viac posed
z obrázka nevyzerá predstavec že má dáky uhol, ja som mal pri týchto krátkych u canyon 0°
Ale kúpiť predstavec s poriadnym uhlom(zase bude trošku dlhší) a rajdy v poradným rise budú asi jediné riešenie, ale to už bolo navrhnuté aj vyššie
Len či nie je chýba proste niekde inde v posede a toto problém nevyrieši, každopádne niekde treba začať
K tomu ti nemam co povedat len to, ze sa mylis, predozadna pozicia sedla spravi zmenu v rozlozeni vahy na riadidlach tak ako som popisal, hlavne ak ma slaby core a naozaj ide vsetka vaha na ruky. Skus si dat sedlo o 1cm dopredu a daj si dlhsi vyjazd, budes citit ruky od dlani az po tricepsy. Cim viac vazdu sedlo za stredovym zlozenim, tym viac vahy vzadu - nie naopak.
V pohode teraz už píšeš o posúvaní celého posedu najprv si písal len o sedadle dozadu=tj naťahovanie posedu
Nie neplánujem si nič skúšať ďakujem za tip
každopádne na mestských bikoch kde sedlovy uhol je takmer 90° a sedí sa vzpriamene nad stredom sa nič také nekoná a ako by aj mohlo keď celá váha sedí na sedadle
Ja som nasiel vo svojom profile nieco taketo "Pokud doporučíte kamaráda Canyonu, získá 5 % slevu na další nákup MTB nebo městského kola"
Cize ak by mal niekto zaujem o toto tak napiste sukromnu spravu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: podarilo sa mi zohnať nakoniec, vďaka
Ale, nemozem si nejak zvyknut na to, ze rajdy su o dost nizsie ako u GT a citim to hlavne na klboch pri palcoch na rukach... a tak si idem po radu.. Je mozne si nejako riadidla dvihnut ? Vsetky "kruzky" na zvysenie riadidiel mam uz od novoty naspodu, cize nemam ake pouzit. Mozem tam dat ine aby som to mal o par cm/mm vyssie ? Alebo, co by ste poradili aby som mal riadidla trochu vyssie ? Co sa sirky tyka, tak skracovat ich zatial nechcem, pride mi to zmena po ktorej nieje cesta spat.. vdaka za kazdu radu
Nie, "mozno" by sa nedala. Celkova vyska je nemenna a nie je mozne len tak pridavat dalsie podlozky. Mozne je len pouzit predstavec so strmsim uhlom a riadidla so zvysenim (tzv. risery).
Ak dám sedlo dozadu, tak budem ešte v ostrejšom uhle nad rajdami a teda ešte väčšia váha bude na rukách
Zároveň tým rozhodí ešte viac posed
z obrázka nevyzerá predstavec že má dáky uhol, ja som mal pri týchto krátkych u canyon 0°
Ale kúpiť predstavec s poriadnym uhlom(zase bude trošku dlhší) a rajdy v poradným rise budú asi jediné riešenie, ale to už bolo navrhnuté aj vyššie
Len či nie je chýba proste niekde inde v posede a toto problém nevyrieši, každopádne niekde treba začať
Nie neplánujem si nič skúšať ďakujem za tip
každopádne na mestských bikoch kde sedlovy uhol je takmer 90° a sedí sa vzpriamene nad stredom sa nič také nekoná a ako by aj mohlo keď celá váha sedí na sedadle
Cize ak by mal niekto zaujem o toto tak napiste sukromnu spravu.