Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
no 29 je tank, ale ber to tak, ze vacsie kolesa su neobratnejsie... ked chces ist len rovno, tak fajn, ale na singlace, ked sa chces trosku vysantit, pre taku malu osobu z mojho pohladu je to utrpenie...
a co sa tyka toho toolu na canyon stranke, tak je to total hovadina... mne pri 195cm odporucili Lko...
Akú máš výšku? Ja mám 188cm a môžem ti povedať, že tie 29 majú navrch aj v teréne, nielen na ceste. Pripadá mi to prirodzenejšie na bicykli ako predtým 26. Na tých som sa bál aj so zdvihom 150mm pustiť to cez korene, s týmto to ide takmer samo.
Tak 29 je ozaj tank ale ked je nieco technickejšie a nie len rúbať rovno tak 27.5 bude určite obratnejšie, no uvidí sa lebo z Canyonu mi odpísali že nové modely Spectral ukážu až v prvej polke oktobra
no 29 je tank, ale ber to tak, ze vacsie kolesa su neobratnejsie... ked chces ist len rovno, tak fajn, ale na singlace, ked sa chces trosku vysantit, pre taku malu osobu z mojho pohladu je to utrpenie...
a co sa tyka toho toolu na canyon stranke, tak je to total hovadina... mne pri 195cm odporucili Lko...
To mas pravdu, jedine co ten calculator zaujima je inseam
planujem si kupit Cannyon HT - Grand Canyon.
a mam 2 otazky
1. na moju vysku 178cm mi doporucuju ram M, neni to male ?
2. Jazdi tu niekto Grand Canyon 29´ velkost M, alebo L. pokial by sa dalo rozumne dohodnut rad by som si nan sadol.
Vzdy je lepsie kupit o jedno cislo vacsie ako odporuca kalkulacka. Mne davalo L, pritom pomaly XL je mi male Zene odporucalo XS, pritom je jasne S. Treba sa zamerat iba na inseam, tam povedzme jeden cm robi rozdiel vo velkosti. Preto treba vzdy pozriet kde sa to preklapa a ked si nie moc daleko od hornej hranice, zobrat vacsi....
Inak dnes som bol pojazdit. Pukalo mi daco, najskor v lavom pedale (Shimano Saint), tak som ho komplet cely premazal. Polku jazdy bol ticho a potom sa zase zacal ozyvat. Ide ma porazit, to uz co je za kvalitu toto. Tesim sa uz na SPDcka, dufam ze to odstrani problem, lebo si to pojdem hodit niekam
Ach, zas tie "zarucene" rady. Jednoznacne treba kupovat aspon o cislo väcsi ram. Este lepsie o dve cisla. Pre istotu! Ved niet nad to, ked ma clovek na horskom bajku vysunutu sedlovku 5-10 cm, aby vobec nepruzila a hornu ramovu trubku co najblizsie sedlu a rozkroku...
Pre vysku 178 cm a za predpokladu beznej postavy, tzn. ziadne anomalie v dlzke noh a trupu bude idealna dlzka sedlovej rury okolo 18", teda okolo 45 - 46 cm. Vyssi ram je zbytocny. Takze potom uz len zvazit velkost podla dlzky - ci clovek preferuje natiahnutejsi sportovejsi posed, alebo vzpriamenejsi pohodovejsi.
Ja mám grand canyon, výšku mám 178cm a zobral som M, dlžku nohy mám 82 cm...L som neskúšal, ale počul som od dvoch predajcov, že ten rám M mi je malý, tak neviem, možno by som zniesol naozaj aj L....ale v rozkroku je M tak akurát, posed sa mi zdá dosť krátky, asi to budem musieť kompenzovať nejakým dlhším predstavcom, teraz tam je 8cm...aj sedlovka je rovná, tak vymením za nejakú s ofsetom....uvidíme...
Ach, zas tie "zarucene" rady. Jednoznacne treba kupovat aspon o cislo väcsi ram. Este lepsie o dve cisla. Pre istotu! Ved niet nad to, ked ma clovek na horskom bajku vysunutu sedlovku 5-10 cm, aby vobec nepruzila a hornu ramovu trubku co najblizsie sedlu a rozkroku...
Pre vysku 178 cm a za predpokladu beznej postavy, tzn. ziadne anomalie v dlzke noh a trupu bude idealna dlzka sedlovej rury okolo 18", teda okolo 45 - 46 cm. Vyssi ram je zbytocny. Takze potom uz len zvazit velkost podla dlzky - ci clovek preferuje natiahnutejsi sportovejsi posed, alebo vzpriamenejsi pohodovejsi.
No hlavne ze ty mas zarucenu radu, ako vybrat spravny ram... Kazdy clovek je iny a kazdemu sadne nieco ine, takze jedina moznost si je to vyskusat, alebo sa skusit trafit... A vsetci predsa vieme, ze to nieje to len o velkosti ramu, ale aj o geometrii.
K tej kalkulacke, ak je niekto na spodnej hranici inseamu tak sa musi rozhodnut, ci zoberie tu vypocitanu velkost, alebo mensi (tu je to na uvazenie, ale zobral by som odporucanu). Naopak, ak je niekto na hornej hranici inseamu, tak sa musi rozdhodnut ci zoberie vypocitanu velkost, alebo vacsi. No a byt na mne, rozhodne zoberem vacsi. To je vsetko co som k tomu chcel povedat, hadat sa tu nemusime
ja velkost ramu riesim podla toho, co jazdim teraz... teraz mam ram maly, takze viem, ake cm kde potrebujem pridat, aby mi ram sadol... zrazu kupim CUBE ram a z 20" skocim na 23" a je to ok... cize je dobre si skusit akykolvek bajk, ktory ti sadne, pozriet si geometriu a podla toho riesit +- samozrejme to bude o kompromisoch, ale 1cm hore dole sa da riesit posunutim sedla, sedlovkou, alebo predstavcom... urcite zase nebrat velkost podla toho jak kto povie...
Ja mám 178 cm váhu 89kg a bral som M veľkosť, nahadzujem foto, zdá sa Vám veľkosť ok alebo mohlo byť aj L...asi by som potreboval dlhší predstavec aj sedlovku s ofsetom, nohy mám 82cm ....nevyzerá to divne je to ok?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak 29 je ozaj tank ale ked je nieco technickejšie a nie len rúbať rovno tak 27.5 bude určite obratnejšie, no uvidí sa lebo z Canyonu mi odpísali že nové modely Spectral ukážu až v prvej polke oktobra
To mas pravdu, jedine co ten calculator zaujima je inseam
ja dufam ze vyhra zdravy rozum a budu osadzat 2x11 na spectral.
planujem si kupit Cannyon HT - Grand Canyon.
a mam 2 otazky
1. na moju vysku 178cm mi doporucuju ram M, neni to male ?
2. Jazdi tu niekto Grand Canyon 29´ velkost M, alebo L. pokial by sa dalo rozumne dohodnut rad by som si nan sadol.
Vopred Dakujem
Inak dnes som bol pojazdit. Pukalo mi daco, najskor v lavom pedale (Shimano Saint), tak som ho komplet cely premazal. Polku jazdy bol ticho a potom sa zase zacal ozyvat. Ide ma porazit, to uz co je za kvalitu toto. Tesim sa uz na SPDcka, dufam ze to odstrani problem, lebo si to pojdem hodit niekam
No hlavne ze ty mas zarucenu radu, ako vybrat spravny ram...
K tej kalkulacke, ak je niekto na spodnej hranici inseamu tak sa musi rozhodnut, ci zoberie tu vypocitanu velkost, alebo mensi (tu je to na uvazenie, ale zobral by som odporucanu). Naopak, ak je niekto na hornej hranici inseamu, tak sa musi rozdhodnut ci zoberie vypocitanu velkost, alebo vacsi. No a byt na mne, rozhodne zoberem vacsi. To je vsetko co som k tomu chcel povedat, hadat sa tu nemusime
moje miery 177cm/90kg/84cm
M-ko mi bolo hlavne krátke