Caute, machri, poradte mi prosim. Chcem si kupit bike, max do 25000, ideal okolo 20-22. Mam 105kg, nieco pojde dolu ale stale je to kolo 100-95kg. Sliapem ako besny, preto potrebujem dobry, pevny bike. Som v podstate laik okolo tohto, neviem nakolko zalezi na mojej vahe. Chcem ho do terenu, sem tam asfalt. Neviem ci celoodpruzeny, ci len vidlu. Proste potrebujem fakt poradit, vo vsetkom, od zakladu. PROSIM tu vsetkych chalanov "z fachu" o rady. DAKUJEM
alebo mam este nieco dosporit a uz sa potom da kupit este nieco lepsie (cca 30 tis) ? nechcel by som hned tak vysoko rubat, bude to moj prvy dobry bike........
Pri tej cenovej hladine by som na full zabudol,kedže šlapeš ako besný tak ten pevný rám Ti bude lepšie sedieť,neviem aké chceš jazdiť terény,ale na biky v tejto cenovej hladine tu je toho popísané mraky,skús Hľadať.Ešte niečo,,vysoko rúbať" sa podľa mňa začína niekde okolo 70 litrov
Možno pri 105 kilách živej váhy by sa asi moc nepohupoval, takže full za 30 tis. je zbytočný. A tá váha popri jazdení ťažko pôjde dole - telo je sviňa, bude si pýtať spotrebovaný cukor a málokto odolá večer plnej chladničke.
no nieco pojde dole, lebo ja som akurat jeden z tych mala co vydrzia.......... dufam. , ale pisal som, ze kolo tej stovky je to stale, musim nechat nejaku svalovinu na sebe predsa........ Zatial dakujem chcalani, ak mi da este niekto dalsie rady, budem vdacny...
Videl som vystrojené MTB kolo na cca 150 kg živej váhy. Samozrejme, že nie sériovku, ale vyskladané na váhu. Rám bol duralový, určený na vyššiu hmotnosť jazdca. Majiteľ sa nechystal jazdiť divočiny - len asfalt a poľné cesty. Ale nemám spätnú väzbu koľko na ňom bolo najazdené a koľko vydržalo.
Viem o prípade, že bývalý cyklista, cca 120 kg živej váhy, vymenil po pár jazdách jeden z prvých karbónových monokokových rámov od Wiliera (K2) za iný rám - duralový. Mal obavu, že ten karbón sa pod ním rozpadne. Dural vydržal, avšak preventívne menil kolo každé dva roky. Opäť nemám info, či sa už karbónu nebojí.
Mne to príde pomerne zvláštne že sa na bike vyteperí aj niekto s nie práve vytrvaleckou konštrukciou svojho ja...
Hlavne po to, čo v katalógoch pravidelne čítavam o stropoch v rozmedzí 80-85 kg. Iste, u light materiálu, nie u bežnej konzumnej sériovky, ale cyklistika je predovšetkým vyhradená masochistickým chrtom.
Mne to príde pomerne zvláštne že sa na bike vyteperí aj niekto s nie práve vytrvaleckou konštrukciou svojho ja...
Hlavne po to, čo v katalógoch pravidelne čítavam o stropoch v rozmedzí 80-85 kg. Iste, u light materiálu, nie u bežnej konzumnej sériovky, ale cyklistika je predovšetkým vyhradená masochistickým chrtom.
...v katalógoch pravidelne čítavam o stropoch v rozmedzí 80-85 kg. Iste, u light materiálu, nie u bežnej konzumnej sériovky, ale cyklistika je predovšetkým vyhradená masochistickým chrtom.
zase nepreháňaj... light materiál je pre masochistických chrtov (že marečej?), normálne bajky sú konštruované do 120 kg a nebudeme predsa týmto ľuďom upierať čaro dvoch kolies... lepšie, ako keby sa mali preháňať na štvorkolkách.
Hm, toto nechápem... Draken má 15 príspevkov, z toho na 3-4 doporučuje Haibike. Najprv som si myslel, že je vlastníkom kola tejto značky a dobre ju pozná, alebo ich dováža nejaký jeho kamarát a nakoniec som zistil, že junáčik sedlá CTM.
Ako vieš, že Haibike Scream SL je lepší ako CTM Zephyr? Samorejme, okrem ceny...
zase nepreháňaj... light materiál je pre masochistických chrtov (že marečej?), normálne bajky sú konštruované do 120 kg a nebudeme predsa týmto ľuďom upierať čaro dvoch kolies... lepšie, ako keby sa mali preháňať na štvorkolkách.
absolutne nechapem kde tu niektori beru iluziu ze biky su stavane na vahu 80-85kg... asi nebudem daleko od pravdy ked poviem ze najviac bikov sa preda kde... v amerike... a teraz podme ratat tych americkych chrtov... no a co sme naratali... kulove... z hamburgerov a coly chrtov nevypestujes... ked k tomu priratas ich zakony na zaklade ktorych sa aj pri vlastnej debilite da od vyrobcu cohokolvek vysudit mraky penazi tak si nemozes mysliet ine len nez bezny standartny bike predavany kdekolvek na svete musi uniest aj americkeho hrocha jazdiaceho na comkolvek, akokolvek ak na tom nie je vyslovene napisane "For Marecej etc. only!" okrem toho taky tazsi pripadne obeznejsi ludia co som zatial ja mal moznost si vsimnut nejazdia na tych bikoch ziadne extra prasaciny ako mladeznici s 50kg zivej vahy ktori spravia FR^DH stroj aj s obycajneho XC
ďalej American Classic u najľahších kolies dávali 85, teraz som videl v novom katalógu zmenu na 100 kg max.
a ozvali sa aj chrti, však Jezus, čo vyťahali Revolutiony špice...
moj lapier je vraj tiez do 100 kg ... takze podla tvojej teorie tulenik kedze sa snim prave nemaznam ... kolko mu davas casu kym praskne? lebo inak jedine ze tlmic mam len kusok od maxima odporucaneho
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...
http://www.kubicasport.eu/produkt/782/Haibike-Scream-SL/
Možno pri 105 kilách živej váhy by sa asi moc nepohupoval, takže full za 30 tis. je zbytočný. A tá váha popri jazdení ťažko pôjde dole - telo je sviňa, bude si pýtať spotrebovaný cukor a málokto odolá večer plnej chladničke.
takze duralu by som sa nebal...
mozno akurat tak pri super lahkych meridach by som trosku vahal...
Viem o prípade, že bývalý cyklista, cca 120 kg živej váhy, vymenil po pár jazdách jeden z prvých karbónových monokokových rámov od Wiliera (K2) za iný rám - duralový. Mal obavu, že ten karbón sa pod ním rozpadne. Dural vydržal, avšak preventívne menil kolo každé dva roky. Opäť nemám info, či sa už karbónu nebojí.
Hm, toto nechápem... Draken má 15 príspevkov, z toho na 3-4 doporučuje Haibike. Najprv som si myslel, že je vlastníkom kola tejto značky a dobre ju pozná, alebo ich dováža nejaký jeho kamarát a nakoniec som zistil, že junáčik sedlá CTM.
Ako vieš, že Haibike Scream SL je lepší ako CTM Zephyr? Samorejme, okrem ceny...
absolutne nechapem kde tu niektori beru iluziu ze biky su stavane na vahu 80-85kg... asi nebudem daleko od pravdy ked poviem ze najviac bikov sa preda kde... v amerike... a teraz podme ratat tych americkych chrtov... no a co sme naratali... kulove... z hamburgerov a coly chrtov nevypestujes... ked k tomu priratas ich zakony na zaklade ktorych sa aj pri vlastnej debilite da od vyrobcu cohokolvek vysudit mraky penazi tak si nemozes mysliet ine len nez bezny standartny bike predavany kdekolvek na svete musi uniest aj americkeho hrocha jazdiaceho na comkolvek, akokolvek ak na tom nie je vyslovene napisane "For Marecej etc. only!" okrem toho taky tazsi pripadne obeznejsi ludia co som zatial ja mal moznost si vsimnut nejazdia na tych bikoch ziadne extra prasaciny ako mladeznici s 50kg zivej vahy ktori spravia FR^DH stroj aj s obycajneho XC
http://www.suncycle.sk/index2.php?nazov=PM28-Ti&id=924
ďalej American Classic u najľahších kolies dávali 85, teraz som videl v novom katalógu zmenu na 100 kg max.
a ozvali sa aj chrti, však Jezus, čo vyťahali Revolutiony špice...
to si dobre zaťal...