Nazdár. Nemáte niekto skúsenosť s chráničmi na dlhšie výjazdy bez kamoňov bez koreňov ktoré su v podstate návlek s trocha pevnejšou prednou stranou aby dokázali ochrániť aspoň čosi a hlavne aby nebol problem pri 4 a viac hodinovom výjazde. V alpinestars paragon som sa sklamal.
Dik
Dnes som prvý krát skúšal SEVEN TRANSITION (45km v Pyrenejách -hore,dole). Po asi hodine ,ako som sa prestal sústrediť na chraniče ( či držia,netlačia, ...) a začal si vychutnáváť jazdu ,úplne som na ne zabudol a spomenul si až pri aute ,keď som sa prezliekal.
Ja mám od Foxu enduro chrániče. Ale predošlú verziu, toto vyzerá byť nový model. Jazdí sa v nich fajn, v ničom nezavadzajú, ale je to len taká light ochrana, aj napriek označeniu enduro v názve. https://www.wiggle.co.uk/fox-racing-enduro-knee-sleeve/
paragony mam tiez a nevadia mi.
musim vsak aj povedat ze pri pade nepomohli, uhli z kolena a vsetko si odnieslo jablcko.
ale to bude suvisiet aj s tym ze maju 3+rokov.
hladam nahradu, sdnad popruhy pomozu.
Ale hej no dobre, siel som na bajku co mal vacsie zdvihy ako klasicky XC bajk /a barsjaky nabudeny XC jazdec dnes na 29er pojde rychlejsie ako ja/, ale v tomto to nebolo. Henten singel ma pozime spustu kamenov a papekov .. a proste mi to strelilo do nohy .. stane sa aj na XC bajku, v MK som tak raz dostal do holene taku supu, jak nikdy .. kusok za BK. Toto je dost problem .. kolenacky, tie su super, lenze ja povacsine dostavam supy hlboko pod koleno (nemyslim pady).. a to pritom ale fakt nejazdim to co napr. double, alebo kvakob .. proste furt daky papek, suter, hocico, bez ohladu na bajk, rychlost, whatever .. mam sice chranice, ale ma to polkila .. a voci kolenam nic moc.
edit: proste tie sutre a papeky su sfine .. neviem ako to vedia, ale presne strelia do holene a ked mas chranice ta vedi trafit presne dole medzierku .. ked je zima tak je pohoda, je to ako navlek, ale kedd je 25+, tak je to eh ... neprijemne.
https://m.pinkbike.com/news/ixs-flow-evo-knee-guards-review.html
Nepadajú a sú na celý deň. Na XC netreba ale ak si idete pojazdit traily hodia sa predsalen zväčša koleno a.ruky sú ako prvé pri páde so zemou. Pár výjazdov mi kolenacky zachranili. Kvakob už aj integrálnu nosi pravidelne. Tomu sa chcem vyhnúť... ltomôžeš sa sem tam ozvať keď ideš jazdiť k nám a bude to niečo zaujímavé aj pre mňa. Či už si ako Lukáš keď v motte keď nenosiš tak nejazdis?:)
Otazka co a ako velmi chces chranit, ja nosim Bliss: https://blisscamp.com/minimalist/ kolena aj lakte, az na par vynimiek na kazdom vyjazde posledne skoro 4 roky, do 30 stupnov je to v pohode, vazia trochu viac ako navleky, po 3 rokoch sa mi uz po po case zosuvaju lakte, ale napravim za jazdy a stale pouzitelne ... tieto novsie su lepsie a ergonomickejsie tvarovane, ja mam este starsi model.
double: usudil som, ze potrebujem aj chranice holennych kosti .. tam dostavam zabrat najviac /sutre,papeky, slahy od malincia a pod./ ... aj ked uznavam, ze mat chranice laktov a kolien + integrala a naladenie pruzenia zvadza cloveka
Nooo, vcera to bolo narychlo, ale viem, ze si pisal, ze ides na Inovec. Niekedy proste priroda zavola a ides .. to nepoznas, nebyvas v BA .. inak hej, ak neponosis aspon kusok, tak to neni vyjazd ... ale asi zvaznice, kopce a drsne rozbite zvaaznice asi nejsou to co, chces, ci ?
lto zvaznice s rodinou takže keď sám musia byť traily. Takže na zjazd rozbitou zvaznicou ma nedostaneš. Ale zase zlepšil som sa v tlačení. Nie v nosení aby nenastal omyl. Už dlhšie vydržím tlačiť bez nadávok:) Syn má rád tlačenie totiž. Zdá sa mu pohodlnejšie strmo tlačiť ako dlhšie slapat.
To je to keď jazdis kadejaké rozbité veci potom dostávas po holeni za trest:) tie chrániče s holennou ochranou nikto nenosí. Chrániče kolien Primárne majú slúžiť pri pádoch a nie od lietajúcich papekov:) Keď budeš mať v pláne Tribeč, Mojtín, Záruby daj vedieť:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je to návlek s tvrdou neohybnou doskou vpredu..
napr. mne na vcera, ked mi strelil tak polkilovy suter rovno do holennej kosti ... na RS nad Kalnicou
https://www.wiggle.co.uk/fox-racing-enduro-knee-sleeve/
Hm, zvlastne, ja ich mam tiez a ani pri 6+ hodinovom vyjazde neviem, ze ich vobec mam na nohach.
musim vsak aj povedat ze pri pade nepomohli, uhli z kolena a vsetko si odnieslo jablcko.
ale to bude suvisiet aj s tym ze maju 3+rokov.
hladam nahradu, sdnad popruhy pomozu.
tak ale ty si zrovna XC nejazdil,
edit: proste tie sutre a papeky su sfine .. neviem ako to vedia, ale presne strelia do holene a ked mas chranice ta vedi trafit presne dole medzierku .. ked je zima tak je pohoda, je to ako navlek, ale kedd je 25+, tak je to eh ... neprijemne.
Nepadajú a sú na celý deň. Na XC netreba ale ak si idete pojazdit traily hodia sa predsalen zväčša koleno a.ruky sú ako prvé pri páde so zemou. Pár výjazdov mi kolenacky zachranili. Kvakob už aj integrálnu nosi pravidelne. Tomu sa chcem vyhnúť...
ltomôžeš sa sem tam ozvať keď ideš jazdiť k nám a bude to niečo zaujímavé aj pre mňa. Či už si ako Lukáš keď v motte keď nenosiš tak nejazdis?:)
Nooo, vcera to bolo narychlo, ale viem, ze si pisal, ze ides na Inovec. Niekedy proste priroda zavola a ides
edit: fop
To je to keď jazdis kadejaké rozbité veci potom dostávas po holeni za trest:) tie chrániče s holennou ochranou nikto nenosí. Chrániče kolien Primárne majú slúžiť pri pádoch a nie od lietajúcich papekov:) Keď budeš mať v pláne Tribeč, Mojtín, Záruby daj vedieť:)
okey .. pisem si
Dik
stanleeee