s paldom sme sa rozhodli zalozit samostatnu temu pre znacku ktoru preslavili zjazdove legendy surodenci Athertonovci, pochadza z Andorrskeho kniezatstva, jedna sa o Commencal.
Prispievajte so skusenostami, vyhodami a nevyhodami danych modelov, radami, vychytavkami, reklamaciami (prasknuty Commencal, to hadam nie), fotkami a cokolvek co vas napadne ohladom bikov od Maxa Commencala.
offic stranka: https://www.commencal-store.co.uk
predajca pre SR a ČR: https://www.fdfbikeshop.cz
www.ucc-sportevent.com
posledný komentár: 3. 8. 2025 o 16:44
Príčin prečo sa tak stalo môže byť veľa. Ja by som to najprv všetko premeral, potom skúsil upnúť čap do zveráku a skúsil či sa to otáča (v rámci možností) ľahko.
Aj to sa stáva, že tolerancie ložisko/čap boli tak tesné, že sa to netočilo vôbec.
Ak je vzadu za hlavnym loziskom miesto na 29tku tak staci len vymenit tlmic za 230x60 a dopredu vidlu 29er na 160 a nebude tam ziadna zmena geometrie ani chodu stavby.
Jedine nevyhody vidim ze to bude na zdvihoch 160/160 a BB Drop bude trosku malo (-12mm) oproti inym cisto 29er bikom (cca okolo -20mm az -30mm)
Co vy nato?
Mna to zaujima lebo som objednal ram kvoli tomu ze neviem ci sa mi podari opravit to co mam teraz (tiez 27.5). Dodanie mam v july. Inak hned to preplo stav pre dalsie objednavanie ze september...asi som chytil posledny kus z danej varky.
A meta ma na moj vkus malo progresie v prepakovani, potrebujem nieco viac bikeparkove
Mohol by si to ale odmerat.
Ak je tam medzi dezenom a rozperkou chainstays (ak tam vobec je rozperka) aspon 3 cm tak to pojde.
Samozrejme medzi kolesom a sedlovou trubkou bude stale menej miesta vo variante 29er a 160mm ako 27.5 na 170mm ale malo by to stacit. Vyrobci tam povacsinou davaju dost miesta cca 2.5 az 3cm. Ked bude aj 1cm - 1.5cm stale to bude ok.
A ak by nie tak este su tu tlmice 230x57.5mm. Trosku su vzacnejsie ale da sa zohnat. Potom to bude mat ale len 150mm vzadu.
No ale vsetko teoretizovanie a vypocty v Linkage simulator su zbytocne ak zadnemu kolesu bude nieco fyzicky zavadzat.
Preto by som bol vdacny keby to idzii1 alebo niekto z vlastnikov odmeral ake je velke najuzsie miesto za kolesom
Nech viem ci len prehodim 27.5 set zo stareho bajku alebo mam kupovat 29 set veci
Vdaka za zmeranie a foto.